Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Bu Forumda Konu Açmadan Önce Lütfen Okuyun
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
  • Takımınızı yollarken hangi tier ve hangi nesil olduğunu belirtirseniz çok iyi olur, muhtemel karışıklıkların önüne geçmiş olursunuz. Bunu konunun başlığında [Gen5 OU], [Gen4 LC] gibi taglar kullanarak da belirtebilirsiniz, konunun içinde de bahsedebilirsiniz.

  • En önemli kural, lütfen takımınızı yollamadan önce takımınızla en az 15-20 farklı rakiple maç yapın. Bizim sadece okuyarak fark etmeye çalışacağımız şeyleri, siz takımı kullanarak çok daha kolay fark edebilirsiniz. Başkalarıyla oynamak için Pokemon Showdown'ı veya Pokemon Online'daki ana server'ı öneririm.

  • Haftalık, günlük veya kişi başı konu sınırı olsun istemiyorum, ama lütfen aklınıza gelen her takım, her fikir için konu açmayın. Post kasma olmasın.

  • Konsol oyunlarında, oyun içinde hangi Pokemon'u kullanırsanız kullanın levelları yeterince yüksekse savaşları kazanabilirsiniz. Oyun içi takımlarınızı buraya yollamayın. Wi-Fi savaşları için özellikle IV breeding/RNG/EV training yapıyorsanız o başka tabii.

  • İkinci en önemli kural, takımınız ve kullandığınız Pokemon'lar hakkında açıklama yapın. Ne kadar detaylı olursa o kadar iyi.

    Takımınızın stratejisi ne? Ne için o Pokemon'u seçtiniz, o Pokemon'un takımınızdaki görevi ne? Eğer analizlerdekinden farklı bir set kullandıysanız, o Pokemon'un moveset'iyle neyi amaçladınız? Takımınızın yenmekte zorlandığı Pokemon'lar var mı, takımınızın fark ettiğiniz bir zayıflığı var mı? Eğer bunları bilirsek, takımı kurarken ne düşündüğünüzü ve ne istediğinizi bilirsek, çok daha kolay yardım edebiliriz.

  • Üstteki paragrafı okurken "nasıl yazacağım lan ben bunları?" veya "ne diyorsun kardeşim?" gibi bir tepki verdiyseniz, ecnebilerin sizin için bir sözü var: lurk more. Takım değerlendirmelerini okuyun, analizleri okuyun, Bilgi/Makale/Çeviri'deki konuları okuyun, İngilizce biliyorsanız Smogon'da dolaşın. Oynadıkça ve okudukça kendi başınıza iyi bir takım yapabilecek, hatta başkalarına da yardım edecek seviyeye geleceksiniz.

  • Son olarak, -bu madde bir kuraldan çok bir öneri sayılır ama- görselliğe dikkat etmeye çalışın. Konunuz göze güzel gözüksün, resimler olsun. Takımınız ve yorumlar belirgin bir şekilde birbirinden ayrılabilsin. Daha kolay okunabilmesi için açık renkli yazı veya küçük font kullanmayın.


Şimdilik bu kadar. Herhangi bir sorunuz varsa bana, Infamous'a veya Jolteon'a PM atabilirsiniz.

İyi oyunlar! :)