Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 278 - A Ruin With A View!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:A Ruin With A View!
Japonca Adı:Ancient Pokémon and Mysterious Teams!
Türkçe Adı : Kalıntılar Üzerine İnceleme!

[Resim: genizet.png]

Hoenn Bölgesi'ne gelişinden kısa süre sonra Ash daha yeni bir Pokémon Eğitmeni olan May ile tanıştı. Şimdi birlikte Ash'in Hoenn Ligi'ne kaydını yaptıracağı Oldale Kasabası'na doğru gidiyorlar.
May ve Ash, Oldale Kasabası'na doğru ilerlerken May Ash'e Pikachu'nun neden PokéTopu'nun içinde durmadığını sorar. Ash, Pikachu'nun dışarıda kendisinin yanında daha mutlu olduğunu söyler. May, Ash'e Torchic hakkında nasıl bilgi edinebileceğini sorar. Ash, May'e Pokédex'ine göz atmasını söyler. May Pokédex'ini açar ve karşılarına bir Azurill çıkar. May Azurill'i yakalamak için PokéTopu'nu kullanır. Ash, May'e PokéTopu'nu atmadan önce Pokémon ile savaşarak Pokémon'u yorması gerektiğini söyler.

May savaş için Torchic'i seçer ama Azurill kaçmaya başlar. Ash, May ve Torchic, Azurill'in peşinden giderler. Torchic Gagalama saldırısını kullanır; ancak Azurill saldırıyı atlatıp kaçmaya devam eder. Torchic bu sefer de Köz saldırısını kullanır. Fakat Torchic, Köz ile sadece Azurill'e hasar vermemiştir. Onun yanında Azumarill ve Marill'e de hasar vermiştir. Azumarill ve Marill Su Tabancası'nı kullanarak Torchic'i yenerler. Pikachu kızgın Azumarill, Marill ve Azumarill'i uzaklaştırmak için Yıldırımı'nı kullanır ve Pokémonlar kaçarlar.


Azurill: Su topu Pokémonu. Azurill hareket etmek için momentumunu kullanarak kuyruğunu bir kement gibi fırlatabilir.

Ash ve May, Pokémon Merkezi'ne doğru ilerlerken karşılarına bir sürü kaya çıkar. Ash kayaların ne için olduğunu merak ederken karşılarına bir adam çıkar. Adamın ismi Profesör Aldon'dur. Profesör Aldon tüm bu kayaların Oldale kalıntıları olduğunu ve kayaları araştırdığını söyler. Profesör Aldon, Ash ve May'e koşarak nereye gittiklerini sorar. Ash Pokémon Merkezi'ni aradıklarını söyler. Profesör Aldon, Pokémon Merkezi'nin ilerde olduğunu söyler. Böylece kahramanlarımız Pokémon Merkezi'ne gelirler.

Ash ve May, Pokémon Merkezi'nde Torchic'i, Hemşire Joy'a gösterirler. Hemşire Joy, Torchic'in durumunun iyi olduğunu sadece uyuması gerektiğini söyler. Ash'le May de geceyi Pokémon Merkezi'nde geçirmeye karar verirler. May, Ash'e Pokémon Merkezi'ni gezmek istediğini söyler. Ash'le May, Pokémon Merkezi'ni gezdikten sonra yemek yemeye karar verirler. Yemek yerken Ash'le May'in yanına Profesör Aldon gelir ve yemek bitince onları odasına götürür.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi:
Crobat

Ash odada tepede gördüğü kalıntıların resmini görür ve profesöre kayaları neden araştırdığını sorar. Profesör Aldon, Ash'in bu sorusu üzerine Ash'e kalıntıların içinde bir taş oda olduğunu ve efsaneye göre taş odanın şimdiki dünya ile eski Pokémon Dünyası arasında bir çeşit köprü veya kapı olabileceğini söyler. Ama taş odanın garip yapısından dolayı kimse odaya girmeyi başaramamıştır. Ash, Profesör Aldon'a eski Pokémonlar'ın nasıl Pokémonlar olabileceğini sorar. Profesör Aldon eski Pokémon olarak Aerodactyl, Kabuto gibi fosil Pokémonlardan bahsetmediğini, eski zamanlardan beri değişikliğe uğramadan yaşayan Pokémonlar'dan bahsettiğini söyler. Dostlarımız Profesör Aldon'a neden taş odaya girmediğini sorarlar. Profesör Aldon odaya girebilmek için dört tane anahtar bulması gerektiğini ama daha bulamadığını anlatır. Böylece dostlarımız Profesör Aldon'a anahtarları bulması için yardım etmeye karar verirler. Tam bu sırada elektrikler kesilir. Aniden ortaya garip görünümlü adamlar çıkıp Profesör Aldon'u taş odaya girmek için kaçırırlar. Dostlarımız ve Hemşire Joy'u da Pokémon Merkezi'nde bir odaya hapsederler. Dostlarımız odadan nasıl çıkabileceklerini düşünürken Pikachu havalandırmayı işaret eder.

Bu sırada Roket Takımı da dostlarımızı odaya hapseden gizemli adamlarla karşılaşır. Jessie ile James, Arbok ve Weezing'i savaş için gönderirler; ancak Arbok ile Weezing savaşmadan PokéToplarına geri dönerler. Roket Takımı da tünel kazarak oradan kaçmayı başarır.

Gizemli Adamlar Profesör Aldon'u taş odaya girmesi için zorlarlar. Profesör Aldon dört anahtar olmadan odaya girmenin imkansız olduğunu söyler. Gizemli Adamlar da dört anahtarı çıkartıp tekrar zorlarlar. Profesör Aldon istemeyerek de olsa anahtarları yerleştirir. Anahtarların yerleşmesi sonucunda taş odanın kapısı açılır. Gizemli Adamlar taş odada istedikleri şeyi bulamayınca helikopterle Oldale kalıntılarından ayrılırlar. Bu sırada dostlarımız da yedek jeneratörü çalıştırıp kurtulurlar. Hemen Profesör Aldon'un yanına giderler.

Kimse neler olduğunu anlayamadan Roket Takımı ortaya çıkıp dört anahtarı çalıp dostlarımıza Pokémon savaşı için meydan okur. Jessie, Arbok'u seçer, Ash de Pikachu'yu. Pikachu, Hızlı Saldırı'yla savaşa başlar ve Ash dört anahtarı geri alır. Pikachu Roket Takımı'nı havaya uçurmak için Yıldırım saldırısını kullanır. Saldırı sonrasında Roket Takımı bir kez daha havaya uçar. Dostlarımız Profesör ile birlikte tekrar taş odaya girerler. İçeride eski insanların eski Pokémonlarla birlikte yaşadıklarına dair eski zamanlara ait çizimler görürler. Güneş doğunca gizli bir kapı açılır. Dostlarımız Profesör ile birlikte açılan kapıdan içeriye girerler. İçeride yer altında kocaman bir su kaynağı görürler. Dostlarımız su kaynağına bakarken suyun içinden Antik Pokémon Relicanth çıkar.
Tüm olanlardan sonra dostlarımız Pokémon Merkez'ine geri dönerler. May Torchic'ini iyileşmiş bir şekilde Pokémon Merkezi'nden alır. Dostlarımız Profesör Aldon ile vedalaşarak Petalburg Salonu'na doğru yola çıkarlar.


Antik Pokémonların mucizesine tanıklık eden Ash ve May, gizemli Pokémon Dünyası'nın bir parçasını daha keşfetmiş oldu. Ve bu daha Hoenn Bölgesi'nde onları bekleyen yeni keşiflerin sadece ilkiydi.




[Resim: karakterler.png]
Ash
May
Jessie
James
Profesör Oak
Hemşire Joy
Giovanni
Magma Takımı Üyesi





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


May: [Resim: rsiconani255.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif][Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy: [Resim: rsiconani113.gif]


Giovanni: [Resim: rsiconani053.gif]


Magma Takımı Üyesi: [Resim: rsiconani229.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani138.gif][Resim: rsiconani139.gif][Resim: rsiconani140.gif][Resim: rsiconani141.gif][Resim: rsiconani142.gif][Resim: rsiconani183.gif][Resim: rsiconani184.gif][Resim: rsiconani298.gif][Resim: rsiconani369.gif]




[Resim: olaylar.png]
- May hataları yüzünden başka bir Pokémon yakalamayı başaramamıştır.
- Magma Takımı ilk kez görülür.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga