Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: [Gen5 OU] ENERGY BALL JELLICENT
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Spr_5b_510.png][Resim: Spr_5b_509.png][Resim: Spr_5b_547.png][Resim: Spr_5b_385.png][Resim: Spr_5b_468.png][Resim: Spr_5b_573.png]

İlk baktığınız zaman "bu ne lan?" demiş olabilirsiniz, ki zaten muhtemelen dediniz. Takımın garip gözüktüğüne bakmayın, beklediğinizden çok daha başarılı. Bu takımla ENERGY BALL JELLICEN nickiyle PO ladder'ında 1370 puana ve 284. sıraya yükseldim- normalde kullandığım rain takımından daha yükseğe!

Kısaca açıklamak gerekirse takımın stratejisi rakibin mümkün olduğunca fazla Pokemon'unu felç etmeye ve ondan sonra flinch ihtimali yüksek saldırılarla, rakip saldırma ihtimali bulamadan indirmeye dayalı; parahax, flinchhax veya paraflinch deniyor buna. Bu taktik şansa dayalı olduğundan çok yüksek puanlı rakipleri yenip ondan sonra çok kötü oyunculara yenilebiliyorum: 1370 puana çıktıktan sonra 5-6 kere üstüste düşük puanlı rakiplere yenildim ve tekrar o kadar yükselemedim, şu anda da 1250 civarında olması lazım puanımın.

Takımın (ve kullandığım nick'in) isminin nereden geldiğini merak ediyorsanız şu konuya bakabilirsiniz, ama İngilizcesi olmayanlar veya okumaya üşenenler için özet geçeyim: Smogon'un Pokemon Online modlarından Somalia, Energy Ball saldırısını bilen bir Jellicent kullanan bir takıma yenilince -Energy Ball, Jellicent için tercih edilmesi mantıksız bir saldırı- çıldırmış ve server'daki herkesi banlamaya başlamış.

İşte ben de aynı o şekilde saçma sapan gözüken bir takım kullanarak insanları trollemeyi amaçlıyorum bu takımla :D

Neyse, takıma gelelim:

[Resim: Spr_5b_510.png]
Liepard (M) @ Leftovers
Trait: Prankster
EVs: 208 HP / 48 SDef / 252 Spd
Jolly Nature
- Substitute
- Swagger
- Thunder Wave
- Foul Play


Önce küçük bir açıklama yapayım: Liepard'ın ability'si Prankster, can götürmeyen bütün saldırılarda Liepard'a +1 priority veriyor. Teknik olmayan bir dilde açıklamak gerekirse Liepard rakip Quick Attack, Extremespeed falan gibi bir saldırı kullanmazsa hep ilk saldıracak, yok kullandığı Quick Attack falansa iki Pokemon'dan daha hızlı olan ilk saldırmış olacak. Daha detaylı bilgi için Infamous'un şu konusuna bakabilirsiniz.

Liepard, karşılaşması en sinir bozucu Pokemon'lardan. Eğer çok şanslı değilseniz, 1-2 Pokemon'unuzu muhtemelen kaybedeceksiniz veya takımınızın yarısı felç olacak. Liepard'ın nasıl kullanıldığını anlatayım: Rakip can götürmeyen bir saldırı kullanana veya saldırısı ıskalayana kadar Substitute kullanıyorum. Liepard Substitute'un arkasına geçtikten sonra Thunder Wave ile rakip Pokemon'u felç ediyorum. Ardından Swagger kullanarak rakibi şaşırtıp atağını iki katına çıkartıyorum. Bu durumda rakibin Pokemon'u hem felçli hem de şaşırmış durumda olduğundan saldırma ihtimali çok düşük. Aynı zamanda atağı da Swagger yüzünden iki katına çıkmış oluyor. Foul Play, rakibin Attack statını kullanarak rakibe vuran bir saldırı, o yüzden 1-2 Swagger'dan sonra da çok iyi vuruyor.

Buradaki anahtar nokta Liepard'ın sürekli Substitute arkasında olması gerektiği - Liepard'ın defansları çok düşük, o yüzden herhangi bir Pokemon'un kullandığı herhangi bir saldırı Liepard'ı kolayca indirecektir. Yok eğer rakip sürekli saldırıp Substitute yapmanıza izin vermezse, o zaman rakibi felç edip rakibin felçli kalmasını bekleyeceksiniz, veya Liepard'dan sonra Purrloin'i atıp devam edeceksiniz.

EV'lere gelince, Leftovers'tan maksimum seviyede yararlanmak ve 5 kere üstüste Substitute yapabilmek için Liepard'ın HP'sinin 16'nın herhangi bir katından 1 fazla olması lazım. 208 HP EV'si Liepard'a tam 321 can veriyor ((20*16)+1). Rakip Quick Attack gibi bir saldırı kullanırsa Liepard'ın hızına bakılacağı için Liepard'a olabilecek en yüksek hızı vermem gerekiyor - Jolly Nature ve 252 Speed bunun için. Geriye kalan 48 EV'nin nerede kullanılacağının pek bir önemi yok aslında. Forretress'in Volt Switch'i dışında Liepard'ın Substitute'unun dayanabileceği bir saldırı yok, o yüzden SpDef'a verdim ben.

[Resim: Spr_5b_509.png]
Purrloin (M) @ Leftovers
Trait: Prankster
EVs: 200 HP / 56 SDef / 252 Spd
Jolly Nature
- Substitute
- Thunder Wave
- Swagger
- Foul Play


Fark ettiyseniz bu set Liepard'ın aynısı. Strateji de aynı. Sadece rakip Quick Attack gibi bir saldırı kullanırsa Liepard'ın geçip Purrloin'in geçemeyeceği Pokemon'lar olabilir, onun dışında aralarında hiçbir fark yok.

Yine Jolly ve 252 Speed EV maksimum hız için. Yine EV'leri Special Defense'e verdim Forretress'in Volt Switch'i için. 200 HP EV'si Purrloin'e 273 HP veriyor, ki o da ((17*16)+1) eder.

Aslında mantıklı olmak gerekirse burada Sableye kullanmam gerekiyordu: Bir Pokemon'u ya en iyi yapabileceği bir şey için kullanmak gerek ya da başka bir Pokemon kullanmak gerek. Sableye de bu setin aynısını kullanabiliyor, ama hızı daha yüksek ve 3 immunity'si -Psychic, Normal, Fighting- var. Ama takımın gerisi tamamen şirin Pokemon'lardan oluşuyor ve bunu bozmak istemedim :D Ayrıca Sableye zaten sinir bozucu bir Pokemon olarak biliniyor, ama Purrloin çok güçsüz ve beklenmedik bir Pokemon olduğundan bir Purrloin'e yenilmek insanları daha fazla sinirlendiriyor. Yani Purrloin, takımın amacına daha uygun diyebiliriz :D

[Resim: Spr_5b_547.png]
Whimsicott (F) @ Fire Gem
Trait: Prankster
EVs: 176 HP / 252 SAtk / 8 SDef / 72 Spd
Modest Nature
- Hidden Power [Fire]
- Substitute
- Stun Spore
- Leech Seed


Whimsicott ise burada Toprak türü Pokemon'ları felç etmek için, çünkü Thunder Wave onlara işlemiyor. Ek olarak rakibi felç ettikten sonra Substitute + Leech Seed saldırılarıyla rakibi sinir edebilir/indirebilir.

Normalde Whimsicott'a karşı atılacak en mantıklı Pokemon'lar Scizor ve Ferrothorn. İşte tam da bu yüzden, trollük olsun diye Modest, 252 SpA, Fire Gem ve Hidden Power Fire kullanıyorum :D

252+ SpA Fire Gem Whimsicott Hidden Power Fire vs. 248 HP / 8 SpD Scizor: 424-500 (123.61 - 145.77%) -- guaranteed OHKO
252+ SpA Fire Gem Whimsicott Hidden Power Fire vs. 252 HP / 168 SpD Ferrothorn: 272-324 (77.27 - 92.04%) -- guaranteed 2HKO
252+ SpA Fire Gem Whimsicott Hidden Power Fire vs. 252 HP / 0 SpD Ferrothorn: 316-372 (89.77 - 105.68%) -- 37.5% chance to OHKO

EV'ler biraz karışık gözüküyor olabilir. 252 SpA ve Modest, Scizor/Ferrothorn'u indirmek için, ki üstte görüyoruz: Whimsicott; Standard Scizor ve Physically Defensive Ferrothorn'u kolayca indirebiliyor. Standard Ferrothorn'un ise çok az canı kalıyor. Neyse, Whimsicott'un itemi Leftovers olmadığından rakip sürekli saldırırsa 4 kere Substitute yapabilmesi için HP'sinin 4'ün katlarından birinin bir fazlası olması gerekiyor. 176 HP EV'si Whimsicott'a 305 ((76*4)+1) HP veriyor.

Whimsicott'un ability'si yine Prankster olduğundan Quick Attack/Mach Punch/Ice Shard vesaire bilen Pokemon'lara karşı hızı önemli. 72 Speed EV'si, Whimsicott'a 285 Speed veriyor: Bu da Whimsicott'un 252+ Speed Mamoswine'ı (ki Ice Shard öğreniyor) ve 252 Neutral Toxicroak'u (Mach Punch ve Sucker Punch öğreniyor) geçmesini sağlıyor. Geriye de 8 EV kalıyor zaten, onu da Whimsicott'un Substitute'unun Bulky Water'ların Scald'larına ve Volt Switch'lere dayanması için SpDef'e vermek en mantıklısı.

[Resim: Spr_5b_385.png]
Jirachi @ Choice Scarf
Trait: Serene Grace
EVs: 252 Atk / 4 SAtk / 252 Spd
Hasty Nature
- Iron Head
- Ice Punch
- Body Slam
- Hidden Power [Ground]


İlk başta size de standart, hepimizin bilip sinir olduğu Choice Scarf Jirachi gibi geldi değil mi? İşte bu biraz daha sinir bozucusu. Jirachi'nin görevi, Liepard/Purrloin/Whimsicott rakibin takımını felç ettikten sonra Iron Head ile rakibe saldırı şansı vermeden rakibin Pokemon'larını indirmek. Bu setin ise standart Jirachi'den farkı U-Turn kullanmam gerektiği yerde HP Ground kullanmam. Bu saçma gelebilir, ama Jirachi'yi %100 durduran iki Pokemon var, HP Ground da bunlar için:

4 SpA Jirachi Hidden Power Ground vs. 248 HP / 252+ SpD Heatran: 140-168 (36.36 - 43.63%) -- 97.92% chance to 3HKO
4 SpA Jirachi Hidden Power Ground vs. 0 HP / 4 SpD Heatran: 192-228 (59.44 - 70.58%) -- guaranteed 2HKO
4 SpA Jirachi Hidden Power Ground vs. 172 HP / 0 SpD Magnezone: 224-264 (69.13 - 81.48%) -- guaranteed 2HKO

HP Ground, Ofansif Heatran ile her türlü Magnezone'u iki vuruşta indiriyor. U-Turn kullanmamamın sebebi U-Turn'ün asıl amacının oyunun kontrolünü elinde tutmak olması - bu takımda bunun için uygun Pokemon'lar yok. Onun yerine rakip Heatran/Magnezone'ları trollemeye karar verdim :D

Neyse, Ice Punch özellikle Thunder Wave tarafından felç olmayacak Garchomp ve Landorus için. Body Slam ise daha rakibin yeterince Pokemon'unu felç etmediysem felç edip sweep işini Togekiss'e bırakmak için. HP Ground'u anlattım zaten. Geri kalan her şey için Mastercard Iron Head ve paraflinch Heart (Serene Grace sayesinde Iron Head'in %60 flinch şansı var, üstüne bir de felç ekleyin. Rakibin saldırma ihtimali çok düşük oluyor)

252 Atk ve 252 Speed zaten olabildiğince hızlı olmak ve iyi vurmak için. HP Ground'un gücünü düşürmemek için Jolly yerine Hasty kullanıyorum, geri kalan 4 EV'yi de SpAtk'a veriyorum.

[Resim: Spr_5b_468.png]
Togekiss (F) @ Choice Scarf
Trait: Serene Grace
EVs: 252 SAtk / 4 SDef / 252 Spd
Timid Nature
- Aura Sphere
- Fire Blast
- Sunny Day
- Air Slash


İşte bu da Togekiss, ama standard Scarf Togekiss'ten tek bir farkla: Trick veya Tri-Attack kullanılması gereken yerde Sunny Day kullanıyorum. "Choice Scarf Pokemon'unda Sunny Day kullanılır mı lan?" diyorsunuz şu an muhtemelen, haklısınız aslında ama başka seçeneğim yok. Sandstorm ve Hail her tur Pokemon'larımın canlarını götürdüğünden özellikle Liepard/Purrloin/Whimsicott'un işini zorlaştırıyor. Bu iki takım türüne karşı kazanmam çok zor. Rain ise o kadar problem olmasa da Whimsicott ile Ferrothorn/Scizor'u indirmemi engelliyor. Sunny Day sayesinde rakibin Politoed/Tyranitar/Hippowdon'unu indirdikten sonra havayı değiştirip savaşı kendi lehime çevirme şansım oluyor. Kimse Choice Scarf Togekiss'te Sunny Day beklemediğinden rakibi trollemiş oluyorum diyebilirim.

Air Slash Togekiss'in ana saldırısı. Serene Grace sayesinde aynı Iron Head gibi %60 flinch şansı var. Fire Blast ve Aura Sphere, Air Slash'a dayanıklı Pokemon'lar için. EV ve nature'ların ne için olduğunu anlamışsınızdır. Geri kalan 4 EV'yi HP yerine SpDef'e vermiş olmamın sebebi Togekiss'in HP'sinin 4'e bölünebilecek bir sayı olmasını istememem - Togekiss Stealth Rock'a zayıf olduğundan HP'si 4'e bölünebilen bir sayıysa 4 at-çeke iner, ama 4'e bölünmezse 5. atışınızda 1, 2 veya 3 canla yaşar.

[Resim: Spr_5b_573.png]
Cinccino (M) @ King's Rock
Trait: Skill Link
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spd
Jolly Nature
- Bullet Seed
- Tail Slap
- Rock Blast
- Aqua Tail


Ve takımımın son üyesi, Cinccino. Cincinno aslında daha fazla kullanılması gereken bir Pokemon bence. Ability'si Skill Link sayesinde normalde bir turda 2-5 kere vuracak her saldırı hep 5 kere vuruyor. King's Rock itemi de Cinccino her vurduğunda %10 flinch ihtimali var demek. Hesabı ben sizin için yaptım: Cinccino her saldırdığında yaklaşık %41 flinch ihtimali eder bu. Hiç fena değil. Rakibin Pokemon'ları büyük ihtimalle felç olmuş olacağı için rakibin saldırma ihtimali yine çok düşük.

Cincinno ayrıca son derece hızlı - 115 base speed. OU'da Cincinno'dan daha hızlı sadece 3 Pokemon var: Dugtrio, Alakazam, Jolteon. 95 base attack da fena değil.

Neyse, Cincinno'nun ilk 3 saldırısı multi-hit (yani bir turda 5 kere vuracak) saldırılar. Rakibin türüne göre en çok kullandığım bunlar oluyor. Son saldırısı ise Aqua Tail: özellikle rain varsa Jirachi, Skarmory, Heatran, Forretress gibi Pokemon'lara karşı Cinccino'nun en iyi seçeneği. EV'leri ve nature'ı ne için olduğu belli zaten.

============

Bu kadar yazdım, takımın nasıl kullanıldığına örnek olsun diye bir de log koyayım (dikkat, İngilizce küfür içerir):

Spoiler:
Battle between ENERGY BALL JELLICEN and boom zexal started!

Tier: Wifi OU
Mode: Singles
Rule: Rated
Rule: Sleep Clause
Rule: Species Clause
Rule: Wifi Battle
Variation: +27, -5

Your team: Liepard / Purrloin / Whimsicott / Jirachi / Togekiss / Cinccino
Opponent's team: Garchomp / Volcarona / Breloom / Dragonite / Starmie / Scizor

ENERGY BALL JELLICEN: MY TEAM HAS CAUSED MANY A GREAT BATTLER TO GRIEVE
ENERGY BALL JELLICEN sent out Liepard!
boom zexal sent out Garchomp!
ENERGY BALL JELLICEN: LET US SEE HOW YOU WILL FARE

Start of turn 1
Liepard used Substitute!
Liepard made a substitute!

The foe's Garchomp used Stealth Rock!
Pointed stones float in the air around ENERGY BALL JELLICEN's team!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!
ENERGY BALL JELLICEN: NUH-HUH
ENERGY BALL JELLICEN: ROOKIE MISTAKE
boom zexal: ridicolous

Start of turn 2
Liepard used Swagger!
The foe's Garchomp's Attack sharply rose!
The foe's Garchomp became confused!

The foe's Garchomp is confused!
It hurt itself in its confusion!
The foe's Garchomp lost 23% of its health!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!

Start of turn 3
Liepard used Foul Play!
The foe's Garchomp lost 76% of its health!
The foe's Garchomp fainted!
Liepard is hurt by the foe's Garchomp's Rocky Helmet!
The foe's Garchomp's Rough Skin hurts Liepard

Liepard restored a little HP using its Leftovers!
boom zexal sent out Breloom!

Start of turn 4
Liepard used Thunder Wave!
The foe's Breloom is paralyzed! It may be unable to move!

The foe's Breloom is paralyzed! It can't move!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!
boom zexal: lol
boom zexal: ok

Start of turn 5
Liepard used Swagger!
The foe's Breloom's Attack sharply rose!
The foe's Breloom became confused!

The foe's Breloom is confused!
It hurt itself in its confusion!
The foe's Breloom lost 49% of its health!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!

Start of turn 6
The foe's Breloom is confused!
It hurt itself in its confusion!
The foe's Breloom lost 45% of its health!

Liepard used Foul Play!
It's not very effective...
The foe's Breloom lost 5% of its health!
The foe's Breloom fainted!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!
boom zexal: oh god..
ENERGY BALL JELLICEN: HA HA
boom zexal: that's luck
boom zexal sent out Scizor!

ENERGY BALL JELLICEN: THIS IS TOO EASY

Start of turn 7
Liepard used Thunder Wave!
The foe's Scizor is paralyzed! It may be unable to move!

The foe's Scizor used Bullet Punch!
Liepard's substitute faded!
The foe's Scizor is hurt by its Life Orb!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!

Start of turn 8
Liepard used Substitute!
Liepard made a substitute!

The foe's Scizor used Bullet Punch!
Liepard's substitute faded!
The foe's Scizor is hurt by its Life Orb!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!

Start of turn 9
Liepard used Substitute!
Liepard made a substitute!

The foe's Scizor is paralyzed! It can't move!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!

Start of turn 10
Liepard used Swagger!
The foe's Scizor's Attack sharply rose!
The foe's Scizor became confused!

The foe's Scizor is confused!
The foe's Scizor is paralyzed! It can't move!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!
boom zexal: bah

Start of turn 11
The foe's Scizor is confused!
It hurt itself in its confusion!
The foe's Scizor lost 48% of its health!

Liepard used Foul Play!
It's not very effective...
The foe's Scizor lost 32% of its health!
The foe's Scizor fainted!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!
boom zexal: AAHAhAHAh
boom zexal: BUT FUCK
boom zexal: MOTHER FUCKER
boom zexal sent out Dragonite!

ENERGY BALL JELLICEN: :D

Start of turn 12
Liepard used Thunder Wave!
The foe's Dragonite is paralyzed! It may be unable to move!
The foe's Dragonite ate its Lum Berry!
The foe's Dragonite's status cleared!

The foe's Dragonite used Dragon Dance!
The foe's Dragonite's Attack rose!
The foe's Dragonite's Speed rose!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!

Start of turn 13
The foe's Dragonite used ExtremeSpeed!
Liepard's substitute faded!

Liepard used Thunder Wave!
The foe's Dragonite is paralyzed! It may be unable to move!

Liepard restored a little HP using its Leftovers!
boom zexal: YOU
boom zexal: ARE
boom zexal: ONLY
boom zexal: A MOTHER
boom zexal: FUCKER
boom zexal: :]

Start of turn 14
The foe's Dragonite used ExtremeSpeed!
Liepard lost 247 HP! (74% of its health)
Liepard fainted!

ENERGY BALL JELLICEN sent out Jirachi!
Pointed stones dug into Jirachi!

Start of turn 15
Jirachi used Iron Head!
The foe's Dragonite lost 20% of its health!

The foe's Dragonite is paralyzed! It can't move!

boom zexal: OBV
boom zexal: PARALIZED

Start of turn 16
Jirachi used Iron Head!
The foe's Dragonite lost 40% of its health!

The foe's Dragonite flinched and couldn't move!

boom zexal: bah
boom zexal: faggot
boom zexal: shit
boom zexal: mad
ENERGY BALL JELLICEN: STRATEGIES WILL PREVAIL OVER PURE POWER AGAIN
boom zexal: HAX* WILL PREVAIL OVER PURE POWER AGAIN
ENERGY BALL JELLICEN: I'M SUPPOSED TO BE C/P'ING A SUN TZU QUOTE HERE NOW
boom zexal: : ] NOOB
ENERGY BALL JELLICEN: BUT I'M TOO LAZY

Start of turn 17
The foe's Dragonite used ExtremeSpeed!
It's not very effective...
Jirachi lost 81 HP! (23% of its health)

Jirachi used Iron Head!
The foe's Dragonite lost 37% of its health!

boom zexal: BUT YOU ARE TOO MOTHERFUCKER

Start of turn 18
The foe's Dragonite used ExtremeSpeed!
It's not very effective...
Jirachi lost 74 HP! (21% of its health)

Jirachi used Iron Head!
The foe's Dragonite lost 1% of its health!
The foe's Dragonite fainted!

boom zexal sent out Volcarona!

Start of turn 19
ENERGY BALL JELLICEN called Jirachi back!
ENERGY BALL JELLICEN sent out Purrloin!
Pointed stones dug into Purrloin!

The foe's Volcarona used Quiver Dance!
The foe's Volcarona's Sp. Att. rose!
The foe's Volcarona's Sp. Def. rose!
The foe's Volcarona's Speed rose!

Purrloin restored a little HP using its Leftovers!

Start of turn 20
Purrloin used Thunder Wave!
The foe's Volcarona is paralyzed! It may be unable to move!

The foe's Volcarona used Bug Buzz!
It's super effective!
A critical hit!
Purrloin lost 268 HP! (93% of its health)
Purrloin fainted!

ENERGY BALL JELLICEN sent out Cinccino!
Pointed stones dug into Cinccino!

boom zexal: god help me

Start of turn 21
Cinccino used Rock Blast!
It's super effective!
The foe's Volcarona lost 43% of its health!
A critical hit!
boom zexal: against
boom zexal: this noob
The foe's Volcarona lost 56% of its health!
The foe's Volcarona fainted!
Hit 2 time(s)!

boom zexal: FUCK
boom zexal: AND
ENERGY BALL JELLICEN: CINCINNO SWEEP
boom zexal: SUCK
ENERGY BALL JELLICEN: ?????
boom zexal: MY BIG
boom zexal: DICK
boom zexal: MOTHERR FUCKER
boom zexal: MOTHER FUCKER
boom zexal: MOTHER FUCKER
boom zexal sent out Starmie!

ENERGY BALL JELLICEN: CANT BEAT ME CAN YOU NOOB
ENERGY BALL JELLICEN: ??????

Start of turn 22
Cinccino used Bullet Seed!
It's super effective!
The foe's Starmie lost 20% of its health!
The foe's Starmie lost 20% of its health!
The foe's Starmie lost 22% of its health!
boom zexal: NOOB
The foe's Starmie lost 19% of its health!
ENERGY BALL JELLICEN: AHHAHAHAA
boom zexal: SHUT UP
The foe's Starmie lost 17% of its health!
The foe's Starmie fainted!
Hit 5 time(s)!

ENERGY BALL JELLICEN won the battle!
boom zexal: MOTHER
boom zexal: FUCKER
boom zexal: FUCKEERRR
boom zexal: YOUR
ENERGY BALL JELLICEN: <3
boom zexal: MOM
ENERGY BALL JELLICEN: lol
boom zexal: ITS A BIG MOTHER FUCKER

Savaşın başına dikkat ettiyseniz puan aralığı +27, -5. Bu savaşı yaptığımız sırada savaştığım kişi server 20.si falandı. İşte takım şansa bağlı olduğu için böyle savaşları yenip çok zayıf takımlara kaybedebiliyorum. Aynı zamanda insanları nasıl trollediğimi ve nasıl reaksiyon aldığımı da görebilirsiniz - İngilizce küfür dağarcığım bayağı genişledi :D Maçı kazanacak gibiysem tepkiler ya böyle oluyor ya da maçın başında ragequit.

Bu da importable'ı:

Spoiler:
Liepard (M) @ Leftovers
Trait: Prankster
EVs: 208 HP / 48 SDef / 252 Spd
Jolly Nature
- Substitute
- Swagger
- Thunder Wave
- Foul Play

Purrloin (M) @ Leftovers
Trait: Prankster
EVs: 200 HP / 56 SDef / 252 Spd
Jolly Nature
- Substitute
- Thunder Wave
- Swagger
- Foul Play

Whimsicott (F) @ Fire Gem
Trait: Prankster
EVs: 176 HP / 252 SAtk / 8 SDef / 72 Spd
Modest Nature
- Hidden Power [Fire]
- Substitute
- Stun Spore
- Leech Seed

Jirachi @ Choice Scarf
Trait: Serene Grace
EVs: 252 Atk / 4 SAtk / 252 Spd
Hasty Nature
- Iron Head
- Ice Punch
- Body Slam
- Hidden Power [Ground]

Togekiss (F) @ Choice Scarf
Trait: Serene Grace
EVs: 252 SAtk / 4 SDef / 252 Spd
Timid Nature
- Aura Sphere
- Fire Blast
- Sunny Day
- Air Slash

Cinccino (M) @ King's Rock
Trait: Skill Link
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spd
Jolly Nature
- Bullet Seed
- Tail Slap
- Rock Blast
- Aqua Tail

İstiyorsanız tabii ki kullanın, ama soran olursa lütfen nereden aldığınızı söyleyin.

Neyse, böyle işte. Bana sorarsanız takım çok iyi mi, değil, şansa bağlı ama kullanması çok zevkli. Genelde Rain/Sun ve Ofansif/Balanced takımları yenebiliyorum ama Sand/Hail ve Stall'a karşı zorlanıyorum.

Bu konuda hem orjinal bir takım gördük, hem takım kurarken nelere dikkat edileceğini gördük, hem de iyi bir takım inceleme konusu nasıl açılır onu gördük. Eğlenceli ve öğretici olacağını umuyorum, en azından ben yazarken (ve takımı kullanırken!) eğlendim. Soru veya yorum varsa mutlu olurum. Yaklaşık 6 saattir uğraşıyorum, bu kadar yazdım, eğer tamamını okuyan varsa söylesin, Pokemon Online server'ında modluk vereceğim :D Alta "didn't read lol" gif'i koyan olursa da ayıp eder :D
Öncelikle tebrikler + emeğine sağlık. Kullanması cidden eğlenceli bir takım olmuş, daha bugün buna benzer bir stratejiye sahip bir takımla savaştım, fakat takımın hakkında pek de söylenebilecek birşey yok gibi. PO oynayan herkesin de bildiği gibi bu oyunun rng'sine güven olmaz. O yüzden istikrarlı bir laddering için şansa pek güvenmemek gerektiğini düşünüyorum, ama yine de neden olmasın?

Bu arada;
Spoiler:
[Resim: rf0hh.png]
Takım harika,lieparda söylenecek söz yok cidden ve po tierinde ouda sanırım ama bence purrlionun seti lieparddan biraz farklı olabilir.Swaggerlara rağmen purrlion foul playla liepardın vurduğu kadar vuramayacaktır,ayrıca hızı da oldukça düşük saldırı için.Onun yerine bence stratejine daha çok uyan Sunny Day,su pokeleri için Toxic ya da whimscotta olmadığı için Encore ya da Taunt alabilirsin.
(13-08-2013, 12:20 AM)Panzaeron Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Öncelikle tebrikler + emeğine sağlık. Kullanması cidden eğlenceli bir takım olmuş, daha bugün buna benzer bir stratejiye sahip bir takımla savaştım, fakat takımın hakkında pek de söylenebilecek birşey yok gibi. PO oynayan herkesin de bildiği gibi bu oyunun rng'sine güven olmaz. O yüzden istikrarlı bir laddering için şansa pek güvenmemek gerektiğini düşünüyorum, ama yine de neden olmasın?

Tabii ki, ladder'da yukarı çıkıp yukarıda kalabilecek bir takım değil. Zaten zevkine yaptığım bir takımdı, doğru düzgün savaş kazanabileceğimi düşünmemiştim ama beklediğimden çok daha iyi çıktı.

(13-08-2013, 01:16 AM)InFamous Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Takım harika,lieparda söylenecek söz yok cidden ve po tierinde ouda sanırım ama bence purrlionun seti lieparddan biraz farklı olabilir.Swaggerlara rağmen purrlion foul playla liepardın vurduğu kadar vuramayacaktır,ayrıca hızı da oldukça düşük saldırı için.Onun yerine bence stratejine daha çok uyan Sunny Day,su pokeleri için Toxic ya da whimscotta olmadığı için Encore ya da Taunt alabilirsin.
Evet, Jirachi sayesinde OU'da. Jirachi'yi Ambipom veya Togetic'le değiştirip UU'da kullanabilirim. Takımı 1-2 küçük değişiklikle ve Togekiss'i Shaymin-S'yle değiştirip Uber'de de kullanabilirim.

Foul Play rakibin atağını kullandığından Purrloin'de de Liepard'da da aynı vuruyor. Rakibi felç etmiş olacağımdan hızın pek önemli yok aslında. Liepard Landorus-T/Mamoswine'ı indirebilirken Purrloin indiremiyor, aralarındaki tek fark o. Ama Sableye'yle değiştirmeyi düşünüyorum.
Normal de pek takılmam bu oyuna ama sırf birilerini trollemek için girip deneyeceğim. Sana ve troller kafana teşekkürler. :D