Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Trainer İlk Takım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 466.png]

Moveset:
Earthquake
Thunder
Ice Punch
Flamethrower

Nature:
Timid

İtem:
Magnet

Vital Spirit

HP: 76
Attack: 116
Defense: 70
SA: 96
S(.D 84
Speed: 68


[Resim: Spr_4h_059.png]


Moveset:
SolarBeam
Overheat
Iron Tail
Hyper Beam

Nature:
Modest

İtem:
Choice Band

Flash Fire

Hp: 80
Attack: 100
Defense: 80
SA: 96
S(.D 80
Speed: 72


[Resim: 076.png]


Moveset:
DynamicPunch
Earthquake
Focus Punch
Selfdestruct

Nature:
Lonely

İtem:
Hard Stone

Sturdy

Hp: 80
Attack: 108
Defense: 128
SA: 56
S(.D 68
Speed: 68

[Resim: Spr_4h_230.png]

Moveset:
Blizzard
Draco Meteor
Hydro Pump
Hyper Beam

Nature:
Modest

İtem:
Dragon Fang

Sniper

HP: 76
Attack: 92
Defense: 92
SA: 92
S(.D 92
Speed: 64

[Resim: 065.png]


Moveset:
Confusion
Focus Blast
Hyper Beam
Fature Sigth

Nature:
Quiet

İtem:
Leftovers

Synchronize(Bu ne la Blush )

HP: 56
Attack: 52
Defense: 56
SA: 140
S(.D 84
Speed: 120


[Resim: 142.png]


Moveset:
Earthquake
Giga İmpact
Iron Tail
Sky Attack

Nature:
Brave

İtem:
Cheri Berry

Pressure

HP: 80
Attack: 104
Defense: 64
SA: 60
S(.D 76
Speed: 124



Henüz ilk takımım birçok yanlışım çıkacaktır yorumlarınızı bekliyorum.........
Pokemonların Evs'leri yanlış .
(07-08-2013, 07:08 PM)sametahayata Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Pokemonların Evs'leri yanlış .
Nasıl yani......
İlk olarak şu https://pokemonturkiye.com/showthread.php?tid=6421 konuları incelemeni öneririm.Sonrasında Pokemon İncelemeleri forumundan istediğin pokemonun önerilen saldırı yapılandırmalarına bakabilirsin.Ayrıca saldırı seçmeyle ilgili genel birkaç bilgi veriyim ve bu söylediklerim ayriyetten Competitive Pokemon'a Giriş konusunda da yazması gerek.Solarbeam ve Sky Attack gibi 2 turda saldıran saldırıları kullanmamaya çalış.Bu saldırılara karşı rakip çok rahat başka bir Pokemon çıkarabilir ya da Protect ile tamamen etkisiz hale getirebilir.2 tur saldıran saldırılardan Bounce ve Solarbeam kullanılabilir ama Solarbeam güneşli havada kullanılmalıdır.Ayrıca şuanda oyunda başka hava takımlarının da varlığını düşünürsek Solarbeam yapmak çok zorlaşacaktır.Diğer bir saldırı çeşidi de ilk turda saldırıp 2.turda saldırı yapamamamıza neden olan saldırılar.Hyper Beam,Giga Impact,Frenzy Plant,Rock Wrecker gibi.Bunlardan da uzak duruyoruz.3.olarak isabeti az olan Blizzard(hail olmadığı zaman) gibi saldırılar kullanmak.Genelde 85 accuracy altı saldırılar kullanmak tehlikelidir.Fakat; Focus Blast,Stone Edge,Sleep Powder,Will-o-Wisp gibi saldırılar,vurursa rakibi çok zorlayacağı için bu riski almaya değerdir çoğu zaman.Diğer bir saldırı seçimiyle ilgili kural ise saldırı türlerinin kullanışlılığını bilmek üzerine.Fire,Fighting,Ice,Ground,Water çok kullanılan saldırı türleridir çünkü süper etki yaptıkları birçok tür vardır.Saldırı amaçlı Pokemonlara ana saldırılarını verdikten sonra açıklarını kapatmak için bu saldırı türlerinden biri verilmelidir.Eğer Pokemonun türü kullanılan saldırı türüyle aynı değilse(yani Pokemon STAB almıyorsa) pokemonunun yapılandırmasına Dragon,Steel,Poison ve Normal türde saldırılar koymak çok akıllıca değildir.Çünkü süper etki yaptıkları çok az tür vardır bu türdeki saldırıların.
Bence de pokemon incelemelerinden falan yardım almalısın. Zamanla alışacaksın merak etme. Takımını inceledim aşağıda belki yardımım dokunur.

[Resim: 466.png]

Thunderbolt >Thunder. Thunder çok düşük accuaryli bir saldırı. Thunderbolt daha iyi bir seçenek olacak. Hatta Thunderbolt kullanmak için başka pokemonlarda alabilirsin takıma. Jolteon, Raikou, Zapdos falan.

[Resim: Spr_4h_059.png]

Hem Choice Band vermişsin hem de Overheat, Solarbeam ve Hyper Beam saldırılarını koymuşsun. Overheat Arcanine için pek iyi değil, SolarBeam'ı sun takımlarda kullanmalısın ve Hyper Beam kesinlikle kötü bir saldırı. Vurduktan sonraki tur bekliyorsun.


[Resim: 076.png]

Self Descruft <Explosion. Explosion Self Descruft ile aynı görevi yapıyor ancak daha güçlüdür. Bu yüzden Explosion daha iyi. DynamicPunch gibi düşük accuaryli saldırılar kullanma. DynamicPunch'ı tek Machamp kullanıyor o kadar. bunun dışında Focus Punch substitute için kullanılmalı aksi takdirde rakip sana saldıracağından dolayı Focus Punch'ı vuramıyorsun.

[Resim: Spr_4h_230.png]

Söyleyeceğim pek bir şey yok. Blizzard ve Hyper Beam kullanma.

[Resim: 065.png]

Confusiondan daha iyi saldırılar var. Psychic ve Psyshock. Confusion sadece Confuse etkisi yaratır o kadar. Onun dışında Confusion ile hiç bir pokemona iyi hasar verebileceğini düşünmüyorum. Magic Guard daha iyi bir seçenek.

[Resim: 142.png]

Sky Attack ve Iron Tail kötü saldırılar. Iron Tail kaçırma ihtimali yüksek ve aynı zamanda sadece 2 türe süper etkili vuruyor. Sky Attack ise ilk tur bekliyorsun ve ikinci tur saldırıyorsun. Rakip saldırını göreceği için ya Protect ya da pokemon değiştirecektir.

Bunun dışında anlatacağım pek bir şey yok. Dediğim gibi zamanla alışırsın incelemeleri okuyunca. Bu arada makalelere de bir göz atmanı tavsiye ederim.