Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 292 - Winner By A Nosepass!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Winner By A Nosepass!
Japonca Adı: Rustboro Gym! Nosepass' Secret Weapon!
Türkçe Adı : Nosepass Galibi!
[Resim: genizet.png]

Bugün Ash’in en sonunda Rustboro Spor Salonu Liderine meydan okuyacağı gün. Roxanne ile karşılaşmalarına az bir zaman kalmışken Ash ve Pikachu Demir Kuyruk Saldırısı için son çalışmalarını yapıyorlar.

Brock, Pikachu’nun Demir Kuyruğunun hala yeterli düzeyde olmadığını bu yüzden Roxanne’ye karşı Ash’in zorlanacağını söyler. Brock May’e senin stratejin ne diye sorunca May savaşmak gibi bir düşüncesi olmadığını söyler. Herkes şaşırınca May Pokémon Kordinatörü olmak istediğini açıklar.

Roket Takımı baktıkları kitap sayesinde dünkü okul hocasının aynı zamanda Rustboro Salonunun lideri olduğunu öğrenirler. Roket Takımı, Roxanne’nin Pokémonlar’ını çalmak için tünel kazmaya karar verirler.

Dostlarımız sonunda salonun kapısına gelmişlerdir. İçeri girerler ve Roxanne’yle karşılaşırlar. Roxanne ikinizde hazır mısınız deyince May, Pokémon Kordinatörü olmak istediğini Roxanne’ye anlatır. Roxanne’de May’e bol şans diler ve Ash’le savaşmak için yerine geçer. Her eğitmenin iki Pokémon kullanabileceği savaşta Ash’in Pokémonlar’ını değiştirme hakkı vardır fakat salon liderinin yoktur. Kurallar açıklanınca maç başlar. Roxanne ilk Pokémon’u olarak Geodude’u seçer. May’de Geodude hakkında bilgi almak için Pokédex’ine bakar.

Geodude: Kaya Pokémon’u. Geodude, onu bütün fiziksel saldırılara karşı gerçek anlamda dirençli yapan inanılmaz derecede bir savunma gücüne sahiptir.


Ash’te ilk Pokémon’u olarak Treecko’yu seçer. Treecko, maça Hızlı Saldırıyla başlar. Geodude Treecko’yu çok rahat bir şekilde durdurur. Ardından da Mega Yumruk saldırısıyla Treecko’yu havaya fırlatır. Ash bu bizim şansımız der ve Treecko’ya Kuyrukla Vurma Saldırısını kullan der. Treecko’da havadan hızlı bir şekilde inerken saldırıyı kullandığı için fiziksel bir saldırı olsa da Geodude’u uçurmayı başarır. Roxanne, Ash’in çok iyi düşündüğünü fakat böyle bir şeyin Geodude’u yenemeyeceğini söyler. Ardından Geodude, Yuvarlanma Saldırısını kullanır. Tam Treecko’nun önüne geldiğinde tekrar normal şekline döner ve bir Mega Yumruk daha kullanır. Treecko zar zor ayağa kalkar ama kalkmasıyla düşmesi bir olur. Bu yüzden Treecko maça devam edemez. Ash son Pokémon’u olarak Pikachu’yu seçer. Roxanne bu işe çok şaşırır. Ash ise savaşımızı görene kadar bekle der ve Pikachu’ya Gök Gürültüsünü kullan der. Pikachu bu saldırısı sayesinde sahadaki kayalıkları dümdüz eder.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Pupitar

Bu arada Roket Takımı’nın da tünel kazma girişimleri devam etmektedir. Amaçları salona kadar gelince bir anda ortaya çıkıp Pokémonlar’ı çalmak ve tekrar geldikleri tünelden gitmektir. Geodude, Kaya Fırlatma Saldırısını kullanır. Pikachu Hızlı Saldırıyı kullanarak bu saldırıyı atlatır fakat bir anda karşısında Geodude’u görür. Geodude’da Mega Yumruk’la Pikachu’ya zarar verir. Geodude, Yuvarlanma Saldırısını kullanmak ister fakat Pikachu, zemini bozduğu için bu saldırıyı kullanamaz ve kendi etrafında dönmeye başlar. Pikachu’da Hızlı Saldırıyla Geodude’un önüne gelir. Geodude’ta eski haline geri döner fakat çok geçtir. Pikachu yakın mesafeden yaptığı Gök Gürültüsü saldırısıyla Geodude’un işini bitirir. Roxanne’de son Pokémon’u olarak Nosepass’i seçer.

Nosepass: Pusula Pokémon’u. Nosepass Elektromıknatıs olarak görev yapan buruna sahiptir ve burnunu hareket ettirerek cisimlerin yerlerini belirler.


Pikachu Demir Kuyruk saldırısıyla Nosepass’ı üç beş adım geriletmeyi başarır. Ardından Nosepass’ın saldırısını atlatır ve bir Demir Kuyruk daha kullanır fakat bu sefer Demir Kuyruk rakibine vuramadan normal kuyruk olur. Nosepass Kaya Mezarını kullanarak Pikachu’yu kayaların arasına sıkıştırır. Brock Ash’e Pikachu hemen oradan çıkmazsa işin biter deyince Pikachu kayaları parçalamak için Gök Gürültüsü saldırısını kullanır. Bunda başarılı olur fakat çok yorulmuştur. Roxanne ilk defa bir Elektrik Pokémon’unun bu kadar dayandığı söyler ve Nosepass’e Şimşek Dalgasını kullan der. Pikachu bu saldırıyı atlatır. Tam o anda da James, sahanın aşağısından küreğini sahaya çıkarmıştır. Saldırıda küreğe gelir. Bu sayede Roket Takımı büyük bir patlatmayla havaya uçar.

Nosepass bu sefer Enerji Top’unu kullanır. Pikachu gelen saldırının enerjisini emer ve Nosepass’e çarpar. Bu sayede Nosepass felç olur ve saldırı yapamaz duruma gelir. Pikachu’da Demir Kuyruk Saldırısıyla Nosepass’in işini bitirir. Bu sayede maçı Ash kazanır.

Roxanne Ash’e Pikachu’yla çok iyi takım olduklarını söyler ve her şey için teşekkür eder. Ash sayesinde kendisinin ve öğrencilerinin bir çok şey öğrendiklerini söyleyen Roxanne Ash’e Taş Rozetini verir ve bundan sonraki maçlarında başarılar diler.


Ash Hoenn Bölgesindeki ilk zaferini kutlarken birisi sadece tek bir şey düşünebiliyordu. Sıradaki kasabaya gitmeyi ve sıradaki savaşına hazırlanmayı. Bizi izlemeye devam edin.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Roxanne








[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani252.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Roxanne: [Resim: rsiconani074.gif][Resim: rsiconani299.gif]






[Resim: olaylar.png]

- May, Pokémon Eğitmeni değilde, Pokémon Koordinatörü olmak istediğini açıklar.

[Resim: 21.gif] - Ash, Roxanne'yi yener ve Taş Rozetini kazanır.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige