Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: VoltTurn
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Genel Bakış:


[Resim: volt_turn.png]


Öncelikle merak edenler için VoltTurn'un ne anlama geldiğini söyleyeyim. Volt Switch+ U-Turn saldırılarının kısaltılmasına VoltTurn denilmektedir. Biliyorsunuzki Volt Switch ve U-Turn gibi saldırıları kullandıktan sonra pokemon değiştiriyorsunuz. Bu saldırıların amacı rakibe aslında OHKO ve 2HKO falan etmek değildir. Rakibiniz pokemon değiştireceği zaman U-Turn ve Volt Switch basabiliyorsunuz. Bu sayede rakibin pokemonuna karşı etkili bir pokemon çıkartabiliyorsunuz. Genellikle rakibiniz pokemonunu çok fazla değiştiriyorsa kullanmalısınız.




Bunun dışında Smogon'un istatistiklerine göre VoltTurn takımlarında en çok kullanılan pokemon Scizor. 2.Sırada ise Rotom-W yer almaktadır. Bu iki pokemonu aynı takımda kullanan kişiler ise %40'lık bir dilimdedir.


VoltTurn Kullanıcıları

[Resim: 212.png]


Scizor VoltTurn takımlarının baş karakteri gibi bir şey diyebilirim. Yüksek Attack statı ile bir Böcek türü olması sayesinde Scizor'un U-Turn'u çok güçlü olabiliyor. Scizor'un U-Turn seti ile birlikte aynı zamanda Bullet Punch'ta Scizor için çok önemli bir saldırıdır. VoltTurn takımlarında en yüksek U-Turn gücüne sahip olan büyük ihtimal Scizor'dur. Bu pokemonun Choice Band ile birlikte Attack'ı 550'den fazla bir sayıya ulaşmaktadır.

[Resim: 503.png]


Rotom-W Scizor gibi önemli bir VoltTurn oyuncusu diyebilirim. Rotom-W'nin Volt Switch saldırısı ile birlikte Hydro Pump kullanılabilmektedir. Rotom-W'yi karşılayabilen Special Wall olan Blissey, Chansey gibi pokemonları çıkartacak olan rakibe karşı Volt Switch harika bir saldırıdır. Volt Switch vurduktan sonra Blisseyi karşılayabilen Physical Sweeper çıkartabilirsiniz. Rotom-W'yi karşılamak için pokemonlardan biri de Gastrodondur. Volt Switch'e karşı bağışıklık kazanmış ve Storm Drain ile Su saldırılarını engelleyebiliyor. Takımınızda Gastrodon ile sorun yaşıyorsanız Hidden Power Grass koyabilirsiniz.

[Resim: 675.png]

VoltTurn taktiği için başka bir pokemon daha. Harika bir Attack statı ile geniş bir movepool'a sahip. Earthquake gibi bir STAB hamlesine sahip. Stone Edge saldırısı da Landorus için işe yarar bir saldırı cidden :) Flying türleri ve Levivate yeteneğine sahip olan pokemonlar Ground türünden hasar almazlar hepinizin bildiği gibi. Bunun dışında Special Attack'ı iyi diyebilirim. Genellikle Gliscor gibi Fiziksel Wall'lara Hidden Power Ice kullanılır.

[Resim: 671.png]


Landorus'un dışında Tornadus VoltTurn için etkili bir pokemon olabilmektedir. Tailwind ile Rain Dance saldırılarını bilmektedir. Prankster yeteneğine sahip olduğu için hızı düşük olsa bile ilk hamleyi o yapacaktır. Rain Dance kullandıktan sonra hava yağmurlu iken Scizor ve Magnezone gibi pokemonların ateş türüne karşı olan zayıflığını kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda Jolteon ve Rotom-W'nin Thunder, Hydro Pump saldırıları yağmurun etkisinde iken oldukça işe yaramaktadır. Bunun dışında Stealth Rock'a 2 kat zayıflığı var her U-Turn yaptığı zaman canı %25 azalıyor. Aynı zamanda Roost gibi canını doldurabilen saldırılar öğrenememekte ne yazık ki.

[Resim: 135.png]

Jolteon çok hızlı bir pokemondur. Choice Specs seti ile birlikte VoltTurn taktiğini uygulayabilirsiniz. Hızından dolayı Thunderbolt, Volt Switch ve Shadow Ball gibi saldırıları büyük ihtimal ilk baş o vuracaktır. Birde bu pokemon Gliscor ve Landorus gibi pokemonlara karşı oldukça sorunlar yaşadığı görülmüştür. Hidden Power Ice verebilirsiniz veya Marshtomp, Gastrodon, Quagsire gibi bir pokemona karşı zayıfsa Hidden Power Ice yerine Hidden Power Grass ilave edebilirsiniz. Bunun dışında Volt Switch'i durdurabilecek olan Dugtrio Jolteon için tamamen bir tehdittir. Choice Specs itemine sahip olan Jolteon için korkulu bir rüyadır.

[Resim: 178.png]

Xatu aynı zamanda VoltTurn takımlarında önemli bir görevi vardır. Magic Bounce yeteneğine sahip ve Stealth Rock, Spikes, Toxic Spikes gibi VoltTurn düşmanlarını engelleyebiliyor. Xatu'yu ofansif olarak kullanmayabilirsiniz ama takıma destek verebilirsiniz. Reflect ve Light Screen kullanabilir ve kaybolan canlarını Roost ile tedavi edebilir. Bunları geçersek Magnezone, Jolteon ve Raikou'ya karşı çok zayıf bir pokemon.

[Resim: 499.png]

Rotom-W'nin başka bir formu. Ancak Rotom-W'den daha da az kullanılmakta diyebilirim. Çünkü Tornadus gibi Rotom-H'ninde Stealth Rock'a karşı zayıflığı var. Her Volt Switch kullanması kendi canının %25'inden feda etmesidir. Bu yüzden Rapid Spinner kullanıcınız varsa bu hem Rotom-H için hemde diğer takım üyeleri için çok yararlı olacaktır. Overheat ve Thunderbolt gibi saldırılar önerilen saldırılardır.

[Resim: 205.png]

Forretress VoltTurn Ofansifinde pek yararlı bir pokemon olmayabilir. Nasıl olsa Volt Switch kullanması Gyarados'a bile %25 hasar anca verecektir. Ancak Rapid Spin kullanmasından dolayı VoltTurn'un en önemli düşmanı olan Entry Hazards'ı ortadan kaldırabiliyor. Bu arada yine de Gyarados'un Substitute'ını kırmak için Volt Switch önemli olabilir. Bunun dışında Magnezone gibi bir pokemona karşı Volt Switch işe yarar bir hamle olacaktır.

[Resim: 650.png]


Mienshao VoltTurn'un en önemli kullanıcılarından biri. Regenerator yeteneği ile birlikte her U-Turn basışında Regenerator ile birlikte HP'sinin %33'ünü doldurabiliyor. Sadece buda değil Stealth Rock'a karşı dirençliliği vardır. Hi Jump Kick önerilen bir saldırıdır. STAB ile birlikte çoğu pokemona OHKO 2HKO vurabilen ama aynı zamanda Ghost Türü pokemonlar ile Protect kullanıcıları tarafından durdurabilmekte olan saldırıdır. Söylemeyi unuttuğum bir şey daha var. Mienshaonun hızı gerçektende iyidir.

__________________________________________________________________________________________
Konuya devam edilecektir.
Rakibin sabrını zorlayacak bir takım . :D