Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Cinccino
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Cinccino_(dream_world).png]

Türü: [Resim: NormalIC_Big.png]


Ability'leri:



Cute Charm: Karşı cinsten bir pokemon Temas eden bir saldırı kullanırsa %30 şansla bu pokemona aşık olabilir.
Technician: Base Power'ı 60 veya daha düşük olan saldırıların gücü %50 artar.

Skill Link: 2 veya daha fazla vuran saldırılar her tur 5 kere vurur.



Base statları: 75/95/60/65/60/115


İlk başta bu pokemonun size sevimli gelmesinden dolayı güçsüz biri olduğunu sanabilirsiniz. Ama bu pokemon RU'da tehdit saçan bir kaç pokemonlardan biridir. Skill Link yeteneği ve öğrenebildiği Rock Blast, Tail Slap, Bullet Seed saldırıları ile bu pokemonu çakma Cloyster olarak kullanabilirsiniz. Ancak Cloysterdan ziyade bu pokemon Attack veya Hız statını yükselten doğru dürüst saldırılar öğrenemiyor. Bunun dışında defansları oldukça vasat bir pokemon. Bu yüzden tek hamlede ölme şansı oldukça yüksek. Bu pokemonun başka özelliği ise Focus Sash ve Substitute kullanıcılarına karşı bir tehdit oluşturabiliyor. Aynı zamanda isterseniz King Rock Eşyası ile birlikte bu pokemonu birlikte kullanabilirsiniz.


Life Orb Attacker



~ Tail Slap
~ Bullet Seed
~ Rock Blast
~ Aqua Tail



Item: Life Orb
Ability: Skill Link
Nature: Jolly
EV: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe


Yukarda gördüğünüz set Cinccino'nun standart olarak kullanılan setidir. Tail Slap sizin STAB saldırınız olacaktır. Çoğu pokemona iyi Damageler vuracaktır ve rakibin Substitute gibi saldırılarını engelleyecektir. Bunun dışında Bullet Seed saldırısını Bulky Su pokemonlarına karşı kullanabilirsiniz. Ancak tek atacağını sanmıyorum tabii ki de. Rock Blast ise Fire, Flying, Bug, Ice türlerine karşı iyi vurmaktadır. Son saldırınız Aqua Tail ise önceki saldırılara karşı dayanıklı olan Steelix ve Aggron gibi pokemonlara.


Choice Band



~ Tail Slap
~ Bullet Seed
~ Rock Blast
~ U-turn



Item: Choice Band
Ability: Skill Link
Nature: Jolly
EV: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe



Cinccino'nun sevdiğim setlerden birisi daha. Siz isterseniz Life Orb yerine Choice Band setini de kullanabilirsiniz. Choice Band Boostu ile rakibe birlikte %20 daha fazla güçlü vurabileceksiniz. Bu set daha çok dayanıklı pokemonları durdurmak için olabilir. Bu saldırıları açıklamadan geçiyorum son saldırıya. U-Turn ile rakibiniz Cinccino'nun saldırılarını durdurabilen veya Cinccino'yu devirebilecek bir pokemon seçiceğini hissediyorsanız vurabilirsiniz.


Choice Scarf



~ Tail Slap
~ Bullet Seed
~ Rock Blast
~ U-turn



Item: Life Orb
Ability: Skill Link
Nature: Adamant
EV: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe



Bu setin aslında geçen setten pek bir farkı yok. Sadece Cinccino'dan daha hızlı pokemonları avlamak için kullanacağız. Anti-Lead ve Revenge Killer görevini Cinccino'ya verebilirsiniz. Rock Blast Aerodactyl ve Accelgor gibi Lead'lere her zaman OHKO yapacaktır bunu unutmayın.


Tehditler:



[Resim: 442.gif]

Cinccino'nun STAB saldırısı olan Tail Slap'ı durdurabilecektir. Ayrıca Will-O-Wisp ile Cinccino'ya büyük acılar verecektir. Bu pokemon büyük ihtimal Pursuit saldırısı biliyorsa Cinccino'yu köşeye sıkıştıracaktır.

[Resim: 208.gif]


Aqua Tail saldırısına dayanabilecektir ve herhangi bir saldırı ile Cinccino'ya fazla hasarlar verecektir.

[Resim: 465.gif]


Cinccino'yu durdurmak için en iyi pokemonlardan biri. Her saldırılarına karşı dayanabilecektir ve Sleep Powder ile Cinccino'yu uyutacaktır. Cinccino uyurken Tangrowth Giga Drain ile KO yapabilecektir.