Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Whimsicott
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 547.png]

Türü: Grass



Ability'leri:



Prankster: Hasar vermeyen saldırıların priotiry'si +1 olur.


Infiltrator: Reflect, Light Screen, Mist ve Safeguard gibi hamleler devre dışı olur.

Chlorophyll: Güneşli havada hızı 2 kat artar.


Base statları: 60/67/85/77/75/116



Whimsicott oldukça sinir bozucu pokemon olmuştur. Bunun sebebi herkesin nefret ettiği Ability olan Pranksterdır. Ve insanlar Whimsicott'u kullanırken oldukça eğlenmişlerdir, bu durumdan çoğu kişinin küfür ettiğini hatta Pokemon Online'ı bile bıraktığını görebilirsiniz. Ama neyseki Dream World gelince işler değişti. Magic Bounce Espeon ve Xatu artık oldukça popüler olarak kullanılmaya başladı ve Whimsicott bu yüzden RU'ya doğru iniş yapmıştır. Bunun dışında hala Whimsicott kullanılan bir pokemondur.




Prankster



~ Encore
~ Leech Seed
~ Substitute / U-turn
~ Stun Spore / Taunt



Item: Leftovers
Ability: Prankster
Nature: Bold/Impish
EV: 252 HP / 252 Def / 4 SpD



Size bahsettiğim Whimsicott'un mehşur seti bu. Prankster yeteneğiniz sayesinde oyunda bazı istisnalar hariç ilk hamleyi siz yapabileceksiniz. Açıkçası burda ki taktiği açıklayayım sizlere. Substitute ile rakibinizin ne yapacağını görebilirsiniz. Eğer rakibiniz size saldırıyorsa o saldırılara dayanabilecek bir pokemon değiştirebilirsiniz. Yada rakibiniz saldırı kullanmayıp Spikes gibi hamleler kullanıyorsa Leech Seed basabiliyorsunuz. Belki rakibiniz Leech Seed'i gördükten sonra büyük ihtimal değiştirecektir ama merak etmeyin hala Substitute'niz kırılmamış durumdadır. Tekrar rakibe karşı Leech Seed basabilirsiniz. Bu arada siz isterseniz Substitute yerine U-Turn verebilirsiniz. U-Turn rakibinizin pokemon değiştireceğini hissettiğiniz zaman kullanılmalıdır. Ve Bold yerine Careful Naturesini verin. Diğer saldırılar ise Encore rakibin ilk kullandığı saldırıda kilitlenmesini sağlıyor. Stun Spore Ofansif pokemonları felç ederek oyunda düşürmeyi veya rakip size karşı Taunt, Roar kullanan pokemon çıkarırsa Taunt kullanabilirsiniz. İşte bu kadardı :)


Tehditler:



[Resim: 196.gif] [Resim: 178.gif]


Magic Bounce yeteneklerine sahipler ve Whimsicottun taktiklerini engelleyebilirler.

[Resim: 579.gif]

Magic Guard abilitysine sahip, bu yüzden Leech Seed'den etkilenmeyecektir.

[Resim: 251.gif] [Resim: 492.gif] [Resim: 286.gif]


Bu üç Pokemon da birer Çimen türü oldukları için Leech Seed'den etkilenmeyeceklerdir. Celebi ve Shaymin'in Hidden Power Fire'ı ve Breloom'un Mach Punch'ı birer tehdit olacaktır.