Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: MonoFlying
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 277.png]

MonoFlying diğer Mono Türlerine göre bazı avantajları vardır. Bunlardan en önemlisi ise Spikes ve Toxic Spikes'tan hiç bir hasar almamalarıdır. Fakat Stealth Rock'a karşı zayıftırlar ve HP'sinin 1/4'ünü kaybederler. Ancak üzülmeyin ki çoğu Uçan türler Roost bilmektedir. Bu sorunu Roost ile kolayca çözebilirsiniz. Bunun dışında Stealth Rock sorununu çözmek için Magic Bounce Xatu kullanabilirsiniz. Ve Flying türleri aynı zamanda hızlı pokemonlardan oluşmaktadır. Buda sizin başka bir avantajınız :)

Uçan Türü Pokemonlar:



[Resim: 130.png]


Water/Flying türü olması sayesinde Gyarados artık Buz türü saldırılara karşı direnç sağlıyor. Gyarados'u ister bir Bulky pokemon isterseniz ise Physical Sweeper olarak kullanabilirsiniz. Intimidate yeteneği ile bir çok rakibi kışkırtan saldırılar verebilirsiniz. Mesela Taunt ile Defansif pokemonları zor duruma sokabilir, Thunder Wave ile rakibin hızını düşürebilir ve Dragon Tail ile rakibi değiştirmeye zorlayabilirsiniz. Bunun dışında Moxie Yeteneğini kullanarak Dragon Dance setini kullanabilir veya Choice Scarf kullanabilirsiniz. Bu arada Elektrik türü saldırılardan uzak durmanız lazım.

[Resim: 477.png]


Gliscor Flying türü için harika bir Stall Pokemonu. İkinci türü olan Ground (Toprak) türü sayesinde artık Elektrik türü saldırılarına karşı bağışıklık kazanıyor. Ve Tabii ki de Ground türü olmasının bir kötü tarafıda Buz türüne karşı zayıflığı dahada artıyor. Substitute, Toxic, Roost ve Protect gibi saldırıları çeşitli setlerde kullanabilirsiniz. Bunun dışında ofansif olarak Gliscor Earthquake, Ice Fang ve Acrobatics gibi güzel saldırıları öğrenebiliyor. Destek olarak Ninjaskın Baton Pass döngüsüne yardım edebilirsiniz.

[Resim: 227.png]

Skarmory MonoFlying için harika bir defansif pokemon. Fiziksel Defansının mükemmel olması ile birlikte bir çok Sweeperı engelleyebiliyor. Aynı zamanda Roost kullandığı için çoğu pokemona sıkıntı yaratabilmektedir. Bunun dışında hem Spikes hemde Stealth Rock kullanabilen tek Uçan türü pokemondur. Brave Bird ile rakibe hasarlar verebilmektedir. Ama siz isterseniz Taunt gibi saldırıları Skarmory'e verebilirsiniz.

[Resim: 373.png]


Ofansif statları mükemmel ve fena olmayan hız statı. Salamence'ı MonoFlying takımlarında bir Sweeper olarak kullanabilirsiniz. Choice Scarf seti ile beraber Outrage saldırısını kullandığınızda çoğu pokemonu yerle bir edeceksiniz. Moxie Yeteneğinden faydalanarak her Pokemonu devirdiğinizde Attackınız artacaktır. Ancak bu pokemon ne yazık ki Steel Türleri ile biraz problem yaşıyor. Ancak Fire Blast gibi bir saldırınız varsa onları KO yapabilirsiniz. Bunun dışında Outrage'ın kullanmanın zayıf yönü ise Kullanıcının başını döndürmesidir. Bunun nedenle Salamenceyi değiştirmeniz tavsiye edilir.

[Resim: 149.png]


Başka bir Dragon/Flying türü pokemon. Bu sefer Salamencedan biraz daha yavaş. Ancak defansif statları daha iyi. Eğer siz Stealth Rock'a girmediğiniz sürece Multiscale Yeteneği sayesinde Dragonite'ı bir Ice Beam bile OHKO yapamayacaktır. Bunla birlikte Dragon Dance basma şansınız olabilecektir. Outrage, Earthquake ve Fire Punch gibi saldırıları kullanabiliyor. Eğer Choice Band seti kullanacaksınız ExtremeSpeed ile sizden hızlı olan pokemonlara iyi hasarlar verebilirsiniz. Bu setlerin dışında Dragonite'ı aynı zamanda takıma destek sağlayan bir pokemon olarak kullanabilirsiniz. Substitute, Roost, Thunder Wave ve Dragon Tail gibi saldırılar verebilirsiniz.

[Resim: 145.png]

Dream World gelmesi ile beraber Zapdos'a yeni bir Ability geldi. O da Lightiningrod'dur. Bu yetenek sayesinde takımınızda elektrik saldırılarını karşılayabilen bir pokemon kullanabileceksiniz. Üstelik Elektrik Saldırısından darbe yediğiniz zaman Special Attack'ınız 1 kademe yükseliyor. Zaten Zapdos'un Special Attack'ı çok iyi bir durumdaydı değil mi? Roost ile canını istediği zaman doldurabiliyor. Discharge, Toxic, Roar, Substitute gibi Defansif saldırılarda kullanabilmektedir.

[Resim: 675.png]

Gliscor gibi Ground türü bir pokemon. Elektrik türü saldırılarına karşı bağışıklık kazanmış ve Oldukça mükemmel bir Ofansif statları vardır. Ground türü olması ile birlikte Stealth Rock'a olan zayıflığını kaybetmiş durumda. Bu sefer MonoFlying'de Sand Force yerine Sheer Force kullanabileceğiz. Şöyle saldırılar kullanabilirsiniz Earth Power, Focus Blast, Hidden Power Ice gibi ama bu arada Psychic ve Sludge Wave kullanabilmektedir. STAB olmadığı ve Sludge Wave sadece Grass türüne karşı etkili vurduğu için Landorusun setlerinde pek kullanılmayan saldırılardır.

[Resim: 683.png]


Aynı Pokemon fakat bu sefer farklı formda. Intimidate yeteneği ile birlikte Fiziksel Sweeperlara karşı avantaj sağlıyor. MonoFlying'de Stealth Rock saldırısı kullanabilen nadir bir pokemonlardandır. 145 Attack statı muhteşem olduğundan dolayı hem Earthquake hem Stone Edge saldırılarını kullanabilirsiniz. Fakat öncekinden daha yavaştır bu yüzden Choice Scarf seti ile tercih edilmelidir. Bunun dışında Superpowerda kullanabilmektedir.

[Resim: 682.png]


Landorus-T'nin yanı sıra Thundurus-T'nin Special Attackı daha iyidir ve ondan daha hızlıdır. Takımda yine Elektrik saldırılarını karşılayabilen bir pokemon kullanabilirsiniz. Özellikle Volt Switch, Thunderbolt, Hidden Power Ice saldırıları Thundurus-T için çok kullanılan saldırılardır. Hem Agility Hem Nasty Plot kullanabiliyor bununla birlikte Stat Arttırıcı bir pokemon olarak kullanabilirsiniz. Ancak Stealth Rock'a karşı zayıflığı olduğundan dolayı %75 canla başlayacaktır.

[Resim: 142.png]


Aerodactyl MonoFlying için Lead olarak kullanılabilir. Jolteon kadar hızı ile rakipten hızlı davranarak Taunt ile rakibin Stealth Rock kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Birde Stealth Rock'tan söz etmişken Aerodactyl de bir Stealth Rock kullanıcısıdır. Eğer Aerodactyl'i Lead dışında başka bir pokemon kullanmak isterseniz Choice Band setini önerebilirim. Bu sayede Stone Edge STAB ile birlikte çok güçlenecektir.


[Resim: 401.png]

Hepiniz Pokemon Diamond/Pearl/Platinum oynarken karşınıza sürekli olarak Bidoof veya Starlynin çıkmasını hiç hoş bulmamışsınızdır. Belki Staraptoru Pidgeot, Noctowl, Swellow gibi vasat bir pokemon olarak görmüş olabilirsiniz. Ancak fena olmayan hızı ve 120 Attack statı ile kullanılmaya değer bir pokemondur. Dream World ile birlikte Reckless yeteneğinin gelmesi sayesinde Staraptor Brave Bird ile Metagamedeki çoğu pokemonları silip süpürebiliyor. Ancak Stealth Rock etkisi ve Recoil yüzünden sahada pek uzun süre kalamıyor. Bunun dışında Close Combat öğrenebilen tek Uçan türü pokemon olduğu için MonoSteel, MonoRock'a karşı bir tuzak olarak kullanabilirsiniz. Ancak iki Monotype'da Defansif pokemonlar fazla olduğu için tek atacağını sanmıyorum.

[Resim: 473.png]

Togekiss MonoFlying için bir kaç dayanıklı pokemonlardan biridir. Serene Grace yeteneği ile birlikte Thunder Wave ve Body Slam saldırılarını kullanarak rakibi kısa sürede felç edebiliyor bunun sayesinde Air Slash ile birlikte rakip pokemonun hamle yapması oldukça zorlaşacak. Aynı Jirachi gibi sinir bozucu pokemon. Aura Sphere ve Flamethrower gibi saldırılarda öğrenebilmektedir. Bu pokemonun sevdiğim yanlardan biriside STAB Thunderbolt ve Ice Beam'a karşı dayanabilmektedir.

[Resim: 178.png]

Defansif bir Flying türü pokemon. Xatu bence her MonoFlying'te olması gereken bir pokemon. Magic Bounce yeteneği ile birlikte Stealth Rock'ı takımınızdan arındırabiliyor. Sableye gibi Prankster Abilityli pokemonları durdurmak için en iyi pokemonlardan biri diyebilirim. Xatunun setine ister Light Screen ve Reflect kullanarak ofansif pokemonlara katkıda bulunabilir, İster Thunder Wave gibi hareketler kullanarak rakibi status yapabilirsiniz.

[Resim: 291.png]

Hızlı bir Flying türü pokemonudur. Speed Boost yeteneği ile birlikte Ninjaskı Baton Pass ile birlikte pokemonlarınıza Hız Statı vermek için kullanabilirsiniz. Eğer şansınız varsa Swords Dance basarak pokemonlarınızı güçlendirebilirsiniz. Defansif Statlarını sayarsak vasat bir pokemon. Aynı zamanda Stealth Rocka karşı 4 kat zayıflığı var. Priotiry Saldırıları ile kolay durdurulabilir.

Karşılaşmalar:



[Resim: Normal.png]


HP Statları yüksektirler. Porygon2 ve Porygon-Z gibi pokemonlar Ice Beam ve Thunderbolt bildiklerinden dolayı MonoFlying'e tehdit oluşturabilirler. Chansey, Blissey ve Clefable gibi pokemonlar Special Wall olduklarından dolayı Zapdos gibi Special Attackerlara karşı dayanıklı olacaktırlar. Porygon-Z için Focus Blast, Superpower saldırıları bilen bir pokemon alabilirsiniz ancak Porygon2'yi OHKO edeceklerini pek sanmam. Recoverda bildiği için sizi oldukça zorlayacaktır. Takımınızda bir Staraptor belki Porygon2'yi yenebilir.

[Resim: Fire.png]


Darmanitan'a karşı oldukça dikkatli olmanız gerekir. Flare Blitz bildiğinden dolayı MonoFlying'e karşı oldukça büyük hasarlar verecektir. Bunun dışında Volcaranonun Quiver Dance basmasına izin verdiyseniz MonoFire takımının zafere ulaşmasına kolayca izin vermişsiniz demektir. Bu pokemonları karşılamak için Gyarados Alabilirsiniz. Intimidate Gyarados Darmanitanın Attack Statını düşürebilir ve Volcaranonun saldırılarına karşı Gyarados mutlaka dayanacaktır. Takımınızda Landorus, Gliscor, Aerodactyl, Gyarados gibi pokemonlardan birisi varsa MonoFire'a karşı avantajlı olacaksınız.

[Resim: Grass.png]


MonoGrass size Süper Etkili saldırılar vuramayacaktır ve size karşı güçsüz kalırlar. Büyük ihtimal bu iki tür karşılaştığı zaman Kazanan MonoFlying olacaktır. Tek dikkat etmeniz gereken pokemon Rotom-C. Choice Scarf seti ile sizi bir anda dağıtabilecek duruma gelir. Zapdos ve Thundurus-T Rotom-C'yi karşılayabilecektir. Bu pokemonu Halletiğiniz zaman tehdit kalmıyor MonoGrass ile ilgili.

[Resim: Water.png]


Takımınızda Thunderbolt ve Grass Knot bilen pokemon varsa MonoWater'a karşı avantaj sağlarsınız. MonoWater takımı büyük ihtimal Rain Dance üzerine kurulu bir takım olacağı için hava yağmurlu iken büyük ihtimal avantaj onlarda olacaktır. Birde çoğu su türü Pokemon Ice Beam öğrenebildiğinden size oldukça sıkıntı oluşturur. Starmie ve Lanturn Thunder kullanabildiğinden dolayı bu Pokemonlara da dikkat etmeniz gerekir. Skarmory ve Gyarados Ice Beam'e karşı dayanıklı olabilirler.

[Resim: Electric.png]


MonoFlying için kötü bir eşleşme. Elektrik Pokemonları genellikle hızlı olurlar ve Special Attack Statları ortalamanın üstündeler. Herhangi bir STAB saldırısı ve Hidden Power Ice sizin takımı alabilecek durumdadır. Ancak Landorus gibi bir pokemonunuz varsa azda olsa bu sıkıntıyı iyileştirebilirsiniz. Zaten Elektrik türleri Earthquake'den tek yediği için Landorus Elektrik türlerini süpürecektir. Ancak size karşı tehdit oluşturan tek Zapdos, Thundurus-T ve Rotom-W kalıyor. Stone Edge Thundurus-T'yi avlayabilir ancak Rotom-W sizi zorlayacağından dolayı bu maçın kazananı büyük ihtimal MonoElectric olacaktır.

[Resim: Ice.png]


Kötü eşleşme daha. MonoIce takımında bir Abamasnow olacağı için size karşı sürekli Blizzard ve Ice Shards kullanılacaktır. Skarmory ve Gyarados gibi pokemonlar Buz saldırılarına karşı dayanıklı olabilecektirler. Thundurus-T Focus Blast Hamlesine sahip olduğundan dolayı Çoğu Buz türlerine tek atabilir. Ancak Buz türlerinin defansif statları iyi olduklarından dolayı size karşı dayanabilecektirler. Bu yüzden kazanan MonoIce olacaktır.

[Resim: Fighting.png]


Neyseki MonoFlying türü MonoFight'i karşılayabilir. Ancak çoğu Dövüş türleri Fiziksel Attacker olduğundan dolayı Skarmory size karşı bu karşılaşmada oldukça yararlı olabilir. Ancak Steel Türü olmasından dolayı Dövüşe olan direnci kaybolacaktır. Bunun dışında Infernape ve Keldeo MonoFightde kullanılan Special Attackerlardır. Ve Çoğu Fight türü Stone Edge bileceği için sizi biraz da olsa sıkıntıya sokacaktır. Moxie Heracross Skarmoryv ve Gliscor öldükten sonra sizin takıma karşı tehdit oluşturabilir. Ancak Fighting türleri sizden daha yavaştırlar ve Special Defenseı ortalamanın altında olan pokemonlardır bu yüzden Air Slash kullanabilirsiniz.

[Resim: Poison.png]


Bu tür hakkında çok kısa bir özet geçeceğim. Takımında Gliscor, Landorus ve Gyarados varsa Earthquake ile kolayca KO yapabilirsiniz. Bunun dışında Gengar ve Weezing gibi pokemonlar Levivate yeteneklerine sahip olduğundan Toprak türü saldırılarından etki görmeyecektir. Xatu veya Sigiliyph kullanabilirsiniz.

[Resim: Ground.png]


Flying türü Toprak türü saldırılarından etkilenmeyeceği için güçlü Earthquake kullanıcıları bu karşılaşmada devre dışı kalabilirler. Ama Toprak türünden hasar almadığınız için maçı yenebileceğiniz anlamına gelmez. Yüksek Defans statları vardır bu yüzden Gyaradosun Waterfall saldırısına karşı dayanıklı olabilirler. Hem çoğu Ground türü Stone Edge saldırısına sahip değilmi? Bundan dolayı size karşı tehdit oluşturacaktır. Dragon Dance kullanan Gyarados Moxie ile birlikte takımı dağatacak güce sahiptir.

[Resim: Psychic.png]


Çoğu Psychic türlerin kötü bir Fiziksel Defansı vardır. Bu açıktan yararlanarak Bu Mono Takıma karşı Fiziksel bir Sweeper kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Salamence, Gyarados, Dragonite MonoPsychic için etkili olacaktır. Bunun dışında Dual Screen kullanıcıları ve Trick Room kullanıcılarına karşı oldukça dikkat etmeniz gerekir. Size karşı Slowbro ve Bronzong gibi yüksek defanslı pokemonlar kullanabilirler.

[Resim: Bug.png]


Sadece 2 pokemondan korkmanız gerekir. Heracross ve Genesect. Heracross Choice Scarf seti ile birlikte Stone Edge ile sizi tehdit edebilmektedir ve Genesect Ice Beam, Thunderbolt gibi saldırılar biliyor olacaktır. Bu pokemonları halletmek için Fire türü saldırı kullanabilirsiniz. Bunun dışında avantaj sizde olacaktır. Galvantula aynı zamanda Thunder öğrenebildiğinden dolayı ona karşıda dikkatli olmak gerekir. Zapdos MonoBug için çok yararlı bir pokemon olacaktır.

[Resim: Rock.png]


Rakip Tyranitar ile başlayacağından dolayı Havayı Sandstorm yapacağı için Rock Türü pokemonların Special Defansı yükselecektir. Ve aynı zamanda Ice Beam ve Fire Blast bildiğinden dolayı size karşı kullanabilecektir. Kötü bir eşleşme daha sizin için. Thundurus-T Focus Blast ile Tyranitara OHKO veya 2HKO yapabilir. Bunun dışında Rock türü pokemonların Fiziksel Defans statları ortalamanın en üstündeler desem doğru olacaktır. Stealth Rock kullanabildiklerinden dolayı Xatu bunları karşılamak için iyi olacak. Ancak Xatu büyük ihtimal ile kolaylıkla ölecek.