Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 272 - Can't Beat the Heat!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Can't Beat the Heat!
Japonca Adı: Rival Confrontation! Charizard vs Blastoise!
Türkçe Adı : Isıyı Yenemezsin!
[Resim: genizet.png]

Johto Ligi Gümüş Konferansı finallerine doğru giderken, Ash kendisini uzun zamandır rakibi olan Gary karşısında buldu. Her iki çalıştırıcıda çok iddialıydı ve diğerine yenilgiye hazır olması gerektiğini söylüyordu. Büyük kalabalığın önünde karşılaştıkları altıya altı karşılaşmada Ash, Gary’nin Pokémonlar’ını güç kullanarak yenmeyi denedi. Ama Nidoqueen’den gelen her bir kuvvetli saldırı Tauros’u savaş dışı bıraktı. Ve sonra Gary vakit kaybetmeden Blastoise’i çağırdı. Bu ona Pokémon eğitmenliğine başladığı zaman büyükbabası Profesör Oak tarafından verilen ilk Pokémon’du. Ve şimdi karşılaşma devam ediyor!

Blastoise’nin Su Pompası’na karşı Heracross bir kayanın arkasında siper alır fakat saldırı çok güçlü olduğu için kaya parçalanır ve Heracross güçlü bir Su Pompası’na maruz kalır. Bu yüzden savaşa devam edemez. Ash üçüncü Pokémon’u olarak Muk’ı seçer. Muk Çamur Bombasını kullansa da Blastiose Hızlı Dönüş’le bu saldırıyı engeller. Hızlı Dönüşle Blastoise Muk’a vurur fakat Muk onu gövdesiyle engeller ve onun etrafını sarar. Blastoise’te Muk’ın içindeyken Su Pompasını kullanır. Ash’te hemen Muk’ı geri çağırır. Ash dördüncü Pokémon’u olarak Bayleef’i seçer. Bayleef, Blastoise’ten gelen Su Pompası saldırısını zıplayarak atlatır ve Jilet Yapraklarını kullanır. Blastoise Hızlı Dönüşü kullanarak bu saldırıyı engeller. Bayleef Blastoise dönerken Vücut Darbesini kullanmak ister fakat o daha gelemeden Blastoise Isırık Saldırısını kullanır ve Bayleef’i kafasındaki yapraktan yakalar. Ardından onu bir güzel sallar ve duvara fırlatır. Böylece Bayleef savaşa devam edemez.

Ash’in üç Pokémon’u savaşa devam edemez duruma geldiği için beş dakikalık bir mola olur. Pikachu’da savaşmak ister fakat kullanılacak Pokémonlar önceden belirlendiği için bu imkansızdır. Mola biter. Gary’nin beş, Ash’in ise üç Pokémon’u kalmıştır. Ash bu sefer Snorlax’i seçer. Gary’de bunun üzerine Arcanine’yı seçer. Snorlax, Vücut Darbesini kullansa da Arcanine bu saldırıyı atlatır ve Ateş Çemberiyle Snorlax’i vurur. Snorlax ateşlerin içindeyken güçlü bir Hiper Işın saldırısıyla Arcanine’ın işini bitirir. Bunun üzerine Gary ikinci olarak Nidoqueen’i seçer. Nidoqueen kuyruğunu yere vurarak daha yükseğe sıçrar ve Gary bu hareketi senden öğrendim Ash der. Nidoqueen uçan bir Çifte Tekme kullanır ve Snorlax’e zarar verir. Ardından Hiper Işın’ı kullanır fakat Snorlax bu saldırıyı atlatır ve güçlü bir Buz Yumruğuyla Nidoqueen’in işini bitirir. Gary bu sefer Scizor’u seçer. Snorlax Hiper Işını’ı kullanır fakat Scizor çok hızlı olduğu için bu saldırıyı kolay atlatır. Ardından da Metal Pençeyle Snorlax’in işini bitirir. Ash’te ikinci olarak Muk’ı çağırır. Scizor Metal Pençeyle Muk’a vurur fakat Muk bundan etkilenmez bunun üzerine Scizor Muk’ı havaya fırlatır ve o havadayken Yıldız saldırısını kullanır. Bu sayede Muk’ın işini bitirir. Böylece Ash’in geriye sadece tek Pokémon’u kalır. Gary’nin ise daha üç Pokémon’u vardır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Blastoise

Ash son Pokémon’u olarak Charizard’ı seçer. Charizard, Alev Püskürtmeyi kullanır. Scizor saldırıyı atlatmak için havaya çıksa da karşısında bir anda Charizard’i görür. Charizard’da yakın mesafeden yaptığı Alev Püskürtme saldırısıyla Scizor’un işini bitirir. Gary’de altıncı Pokémon’u olarak Golem’ı seçer. Golem Sarsıntıyı kullanarak maça başlar. Charizard havalanır ve Sismik Çarpmayı kullanmak için Golem’ı havaya kaldırır fakat Golem çok ağır olduğu için Charizard onu bırakmak zorunda kalır. Golem bu sefer Yuvarlanmayı kullanır. Charizard bunu üzerine Ejder Öfkesini kullanır. Bu saldırı sayesinde Golem maça devam edemez ve Charizard kazanır. Gary’de son savaş için Blastoise’i tekrar çağırır. Charizard Alev Püskürtüsüyle maça başlar. Blastoise hızlı Dönmeyle bu saldırıyı engeller ve Su Pompasını kullanarak Charizard’a büyük bir darbe vurur. Charizard Blastoise’i arkadan yakalamak ister fakat bu seferde Kafatası Darbesine maruz kalır. Charizard havadayken Blastoise ard arda Su Pompası saldırısı kullanarak onu bloke eder. Charizard’ın yaptığı tek şey saldırılardan kaçmaktır. O anda Ash’in aklına bir fikir gelir ve Charizard’a tüm sahayı alevlerinle boğ der. Charizard alev saldırılarına ard arda kullanır. Bu sayede zemin erimeye başlar ve Blastoise’in kaçacak yeri kalmaz. Bu seferde Blastoise sahayı serinletmek için Su Pompasını kullanır. Böylece sahayı buharlar kaplar. Buharlar dağıldığında iki Pokémon’un güreştiği görülür. Charizard, Sismik Çarpma’yı kullanmak için Blastoise’i kaldırır. Blastoise, Isırık saldırısını kullanarak Charizard’ın boynunu ısırır fakat Charizard yine de Sismik Çarpmayı kullanmayı başarır ve bir anda saha toz bulutuna döner. Tozlar gittiğinde seyirciler iki Pokémon’unda ayakta olduğunu görürler fakat Blastoise bir müddet sonra yere düşer ve savaşı Charizard kazanır. Bu sayede Ash Gary’i yener ve bir üst tura çıkmayı başarır.

Bu arada Roket Takımı’da turnuva boyunca James’in eski şişe kapaklarını boyayıp Johto Ligi rozetleri diye satmaktadırlar. Bu sayede iyi parada kaldırmışlardır fakat Delibird gelir ve paranın bir kısmını alır.

Gece olunca Gary bir derenin yanında görülür. Ardından Ash gelir ve beni niye görmek istedin der. Gary bugün ki maçın harika olduğunu söyler ve ikiye ayrılmış Poké Top’un kendinden ki parçasını Ash’e verir. Gary Ash’e senin sayende çok güçlendim dostum der ve onu ikinci turda destekleyeceğini de söyler.

Turnuvanın ikinci maçı Çimen Sahasında olacaktır ve Ash’in rakibi Harrison’dur. Ash ilk olarak Pikachu’yu Harrison ise Kecleon’ı seçer.

Zorlu bir mücadeleden sonra Ash, Gary’i yenmeyi başardı. Ve şampiyonluk turnuvasında ikinci tura yükseldi. Ama şimdi başka bir rakip karşısında. Acaba kahramanımızın bu başarı çizgisi Final Zaferine doğru giderken böyle devam edecek mi? Bizden ayrılmayın.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Gary
Delia Ketchum
Harrison








[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani006.gif][Resim: rsiconani214.gif][Resim: rsiconani089.gif][Resim: rsiconani143.gif][Resim: rsiconani153.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif][Resim: rsiconani054.gif][Resim: rsiconani186.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Gary: [Resim: rsiconani009.gif][Resim: rsiconani031.gif][Resim: rsiconani059.gif][Resim: rsiconani076.gif][Resim: rsiconani212.gif]


Roket Takımı Yetenek Avcısı: [Resim: rsiconani225.gif]


Harrison: [Resim: rsiconani352.gif]









[Resim: olaylar.png]

- Ash Gary'i yener.

- Ash ve Gary'nin uzun süreden beri devam eden kavgası son bulur.

- Ash ve Harrison'un savaşı başlar.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige

En sağlam bölümlerden biridir.
Rival maçları her zamn mükemmel olmuştur o yüzden 2.sezonun en iyi savaş bölümüydü :D
2. sezon mu?
"Bu pokemon kim?" hatalı olmuş sanırım, Bayleef çıkıyor.

[Resim: z1ilLCe.jpg]
serebii'deki bilgilerden yararlandığımız için oradaki Blastoise'i yazıyoruz :)
(05-08-2013, 07:29 PM)maNga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]serebii'deki bilgilerden yararlandığımız için oradaki Blastoise'i yazıyoruz :)

Tamam, kusura bakmayın.
en iyi üçüncü maçtır izlediğimiz