Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: OU İçin En iyi 10 Ability
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Defansif:

5-Sturdy: Tek vuruşta KO yapan saldırılar işe yaramaz olur. Ayrıca bu Pokemonun canı tamken OHKO olmasını engeller.



[Resim: 227.png]


Defansif bir pokemon için gayet iyi bir Ability. Canınız Tam iken OHKO olmanızı engelliyor. Bu sayede Focus Sash Eşyasını takmanıza gerek kalmıyor. Ancak bu Yeteneğin Focus Sashtan diğer bir yanı bu pokemonun canı tekrar 100'e yükselirse Sturdy tekrar aktif olur. Fakat Focus Sashta böyle bir şey yok. Ancak bu Yeteneği durdurmanın bir yolu var. Mold Breaker Yeteneği olan bir Pokemon Sturdy'yi engelleyebilir veya 2den fazla vuran saldırıları kullanmak mantıklı olabilir. 2den fazla vuran saldırılar dediğim Icicle Spear, Rock Blast gibi.


4-Natural Cure: Bu pokemon değiştirilirse Status Etkisi ortadan kaybolur.


[Resim: 251.png]


Defansifler için uygun bir Yetenek daha. Natural Cure siz pokemon değiştirdikten sonra Statusu ortadan kaybetmeyi sağlıyor. Bu yetenekle ilgili bir çok taktik oluştulabilir. Örneğin ilk önce Rest kullanıp daha sonra pokemonu değiştirebilirsiniz. Veya rakip pokemon size Toxic kullanacağını zaman Celebi, Blisseyi çıkartıp daha sonra tekrar onu değiştirebilirsiniz. Ve bu pokemonlar Recover gibi can dolduran saldırılar kullanırsa başa çıkılmaz olabilirler.




3-Magic Guard: Bu pokemon sadece Zarar veren saldırılardan hasar alır.



[Resim: 609.png]

Başka bir mükemmel yetenek daha. Bu Ability hem ofansif hem defansif olarak kullanılabilir. Ofansif olarak genellikle Life Orb'un Recoilini kaldırmak için kullanılır. Siz zehirlenseniz veya yansanız bile hasar almazsınız çünkü Magic Guard bunların etkisini önlemektedir. Sadece Status değil Entry Hazards'dan ve Sandstorm, Haildende hasar almazsınız.




2-Poison Heal: Bu pokemon zehirlendiği zaman Her tur canının 1/8'ini doldurur.



[Resim: 477.png]

En çok yararlı abilitylerden biri. Poison Heal siz zehirlendiğiniz zaman her tur canınızın 1/8'ini dolduruyor. Toxic Orb Poison Heal ile birlikte Leftoversdan daha etkili oluyorlar. Çünkü Leftovers sizin canınızın sadece 1/16'sını dolduruyor. Bunun dışında sadece canınızı doldurmaktan başka bir şeyler içinde bu yetenekten yararlanabilirsiniz. Toxic Orb sizi zehirledikten sonra başka status olmanız mümkün olmuyor. Bu yüzden rakip size karşı Status hamleleri yapamayacak. Eğer siz zehirlenirseniz rakip sizden korunmak için sürekli Substitute+Protect kullanacaktır. Kısaca söyleyim bu yetenek tam bir canavar.


1-Wonder Guard: Bu pokemona sadece süper etkili saldırılar vurur.



[Resim: 292.png]


Aslında oyundaki en iyi Ability. Fakat bilinen tek kullanıcısı sadece Shedinja. Aslında başka bir pokemona Wonder Guard verilse Uber bile olabilecek bir durumda. Ancak biliyorsunuzki Shedinjanın sadece 1 HP'ye sahip olması yüzünden çok çabuk yokedebiliyor. Düşünün Nintendo size bir trollük yapıp bu yeteneği Sableye ve Spritomb'a verdiğini. İşte o zaman metagame karmakarışık olurdu :D Ve en sonunda Wonder Guard yasaklanıp Sableye Pransktera tekrar geri dönerdi. Ancak bu tabii ki mümkün olamaz diye düşünüyorum. Ve az önce bahsettiğim şey ise oyunlarda hack kullanıp Sableyenin yeteneğini Wonder Guard olarak değiştirmesine WonderEye deniliyor.

Ekstralar:


Multiscale: Bu pokemonun canı dolu iken saldırıların hasarı yarıya iner.



[Resim: 149.png]


Bu yeteneği de ekleyecektim ama unuttuğum için Ekstralar kısmına eklemiş bulunmaktayım. Multiscale Abilitysi gerçekten güzel bir yetenek ve oldukça faydalı. Bu yetenek sayesinde Dragonite'ın bir Ice Beamden bile %70 hasar alıyor. Roost ile kullanıldığında aşması zor bir Pokemon Olabilir. Bunun sayesinde Dragonite bir kez de olsun Dragon Dance basabiliyor. Ama bu yeteneği durdurmak için Rakibin takımına Stealth Rock kullanmak yeterlidir. Roost bilmeyen bir Dragonite Stealth Rocka girince Abilitysi olmadan bir maça girecektir. Bununla birlikte Dragoniteı Karşılamak için en iyi pokemonlardan biri de Mamoswine' dır.


Levivate: Ground türü saldırılarına karşı bağışıklık kazanılır.



[Resim: 380.png]

Unuttuğum şeylerden biri daha. Levivate yeteneği sizin pokemonunuzu Yer türü saldırılarına karşı koruyacaktır. Sadece Yer türü saldırılarından etkilenmiyorsunuz Toxic Spikes ve Spikes'tan hiç bir hasar almıyorsunuz. Ancak Ingrain+Baton Pass kullanıyorsanız veya Rakip pokemon Gravity kullandıysa Levivate yeteneği etkisini kaybeder ve yine Ground Türü saldırılardan hasar almaya başlarsınız.

Ofansif:



5-Guts: Bu pokemon Status bir durum yaşadığı zaman Attack Statı %50 Artar.



[Resim: 562.png]


Güzel Abilitylerden birisi daha. Guts sizin status bir durum olduğu zaman sizin Attackınızı %50 arttırıyor. Evet siz Burn olsanız bile Attack statınız düşmüyor hatta fazlası sizin Attack statınızı yükseltiyor. En popüler kullanıcısı Conkeldurr olarak bilinir ancak Heracrossda oldukça yaygın bir Guts Kullanıcısıdır. Aslında size kullanılmayan bir taktik söyleyebilirim. RestTalk ayrıca Guts için işe yarayabilir anca Sleep geçici bir status durumu olduğundan pek kullanılmıyor Smogon Setlerinde.

4-Technician: 60 veya daha düşük Base Power olan saldırıların gücü artar.



[Resim: 212.png]


Favorilerimden biridir Technician Ability. Özellikle Swords Dance Scizor kullanıyorsanız bir takımı alt üst edebildiğinizi görebilirsiniz. En popüler kullanıcısı Scizor ve Breloomdur. Bu yetenek sayesinde Priotiry saldırıları üstün bir şekilde kullanabilirsiniz. Scizor için Bullet Punch ve Bug Bite saldırıları, Breloom için ise Bullet Seed ve Mach Punch saldırıları kullanılır. Bazen UU'da Technician yetenekli bir Hitmontop karşınıza çıkabilir.

3-Adaptability: STAB saldırıların gücü 2 kat artar.



[Resim: 479.png]


Harika bir yeteneklerden daha. Bu yetenek sayesinde STAB saldırılarınız normalden daha fazla güçleniyor. Genellikle Porygon-Z ve Crawdaunt için kullanılır. Belki görmüşsünüzdür Porygon-Z'nin Tri Attackının ne kadar güçlü olduğunu. Metagamedeki çoğu pokemona OHKO, 2HKO ve 3HKO yapabilir. Bazen ise LC'de bir Eeveenin Return ile takımınızı dağıtabileceğini görebilirsiniz. Tabii bu abilitylere sahip olan çok az bir pokemon var malesef.

2-Huge Power: Bu pokemonun Attack Statı 2 katına çıkar.



[Resim: 184.png]

Başta gördüğünüz gibi Azumarillin vasat bir pokemon olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak Azumarill Huge Power Abilitysine sahip olduğu sürece bir süreliğine dehşet saçan bir tavşana dönüşebilir. Huge Power Azumarill Büyük ihtimal Haxorus kadar Attack statına sahip olacaktır. Belki daha fazlasıda olabilir. Huge Powerlı Azumarill hava yağmurlu iken büyük ihtimal Waterfall ile UU'daki Suya karşı dayanıklılığı olmayan pokemonları silip süpürecektir. Bunun dışında Pure Power Yeteneği Huge Power ile aynı zaten. Medichamlar genellikle Choice Scarf+Hi Jump Kick seti kullanılır.


1-Speed Boost: Her tur Hızınız 1 kademe artar.



[Resim: 319.png]


Bana göre En iyi Ofansif Yeteneği Speed Boost'tur. Speed Boost yetenekli bir pokemon ilk tur Protect basar veya rakipten hızlıysa saldırmaya başlar. Daha sonra aradan bir kaç tur geçtikçe durdurulması epeyce zorlaşır. En sonunda Choice Scarflı pokemonlar bile bu pokemonun hızına yetişemez olacaktır. İşte bunun yüzünden Blazikenin Uber olduğunu söyleyebilirim. Ancak Sharpedo ve Yanmega gibi pokemonlar Speed Boost yeteneği olmasına rağmen yine de UU tierindiler. Sharpedonun büyük ihtimal zayıf defansından dolayı Priotiry saldırılarından OHKO olduğu ve Yanmeganın ise Stealth Rock'a karşı 4 kat zayıflığı olduğundandır. Aslında bunun dışında Yanmegaya Tinted Lens'te eklenebilir. Oda iyi bir Abilitydir.



Ekstralar:



Moxie: Her yaptığınız KO için Attack Statı +1 artar.



[Resim: 373.png]

Rakip takımınızda bu Abilitye sahip olan bir pokemon varsa baya sıkıntı çekebilirsiniz. Çünkü pokemonunuz öldüğü zaman Rakip pokemonunun Attack Statı 1 Kademe artıyor. Her pokemon kaybı yaşadığınız zaman bu pokemonu durdurma şansınız daha fazla düşüyor. Genellikle bu tür yetenekli pokemonlar Choice Scarf setleri ile beraber kullanılır. Bende bu Abilityi Ofansif olarak 2.Sıraya koymamın sebebi ise bu Pokemonun sürekli Attackı yükseldiği zaman durdurması zor oluyor. Bunun dışında Salamence ve Gyaradosa Intimidate Abilitysi de kullanılabilir.


Mold Breaker: Rakibin saldırısını güçlendiren veya saldırının etkisini azaltan yetenekleri yok sayar.



[Resim: 642.png]


Bu Yeteneği bir yere eklemeyi düşünüyordum ancak nereye ekleyeceğimi bulamadım bu yüzden Ekstralar kısmına koymayı düşündüm. Mold Breaker sayamayacağınız kadar bir çok Abilityi devre dışı bırakır. Bunları buraya yapıştırmaya üşendiğim için size bir kaç örnekler vereceğim. Mold Breaker Levivate yeteneğini devre dışı bırakacaktır ve aynı zamanda Gengar ve Rotom-W gibi pokemonlara tekrar Earthquake kullanabileceksiniz. Aynı zamanda Baton Pass takımları için bu yeteneği kullanmak idealdir (Unaware Quagsire için) Bunun dışında Sturdy Skarmory ve Forretress Fire Blasta karşı artık OHKO olabilecektir.

Not: Bu Makale Hiç Bir Yerden Alınıp, Çevrilmemiştir. Tamamen Kendimin düşünceleridir. İzinsiz alınıp kopyalanmaz.






Eline sağlık çok güzel olmuş,hava yetenekleri Drought,Drizzle,Sand Stream ve Espeon'un Magic Bounce'si de çok iyi yetenekler.
(30-07-2013, 11:54 PM)InFamous Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Eline sağlık çok güzel olmuş,hava yetenekleri Drought,Drizzle,Sand Stream ve Espeon'un Magic Bounce'si de çok iyi yetenekler.
Onca Şeyleri yazmışım bunlarımı unuttum ya :D Neyse eklerim onları
Reganator ile rakib bize saldırınca zehirlenen , burnlenen ve paralyz'lenen abilityler de iyi olabilir :)
(31-07-2013, 12:24 AM)sametahayata Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Reganator ile rakib bize saldırınca zehirlenen , burnlenen ve paralyz'lenen abilityler de iyi olabilir :)
Evet regenerator da çok iyi bir yetenek.Hatta Tornadus-T'yi uber,Slowbroyu UU yapan en önemli şey.
Şöyle bir konu var Smogon'da: https://smogon.com/forums/threads/abilit...k.3466918/

En iyi ability'ler olarak şunları seçmişler:
Arena Trap
Drizzle
Drought
Huge Power
Imposter
Magic Bounce
Moody
Multitype(Do Not Know Typing)
Prankster
Pure Power
Sand Stream
Snow Warning
Shadow Tag
Wonder Guard
Moody abilitysi de çok iyi ama uber dahil her yerde yasak :( neden bidoof kullanamıyoruz nedeen :'(
MAgic Guard ve Poison Heal gerçekten çok güzel abilityler