Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 270 - Tie One On!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Tie One On!
Japonca Adı: Meganium vs. Bulbasaur! Spirit of the Grass Types!
Türkçe Adı : Durum Berabere!
[Resim: genizet.png]

Johto Ligi Gümüş Konferansı yarı finalleri devam ederken Ash yarıfinallerin başlangıç turunda Macey ile karşılaştı. Bir an için Macey’in ateş Pokémon’u eğitmeni olarak becerisi Ash için çok fazla gelmişe benziyordu ama Squirtle’ın yardıma gelmesiyle Ash galibiyeti kopardı. Macey’in yenilmesiyle Ash, üç zafer puanı kazandı. Şimdi bir sonraki tura yükseldi.

H grubunun ikinci maçında Macey, New Bark Kasabasından gelen Jackson ile karşılaşıyordur. Şu ana kadar Jackson’ın Psyduck’i ve Quagsire’ı, Macey’in ise Magcargo’su ve Starmie’si savaş dışı olmuştur. Son raund ise Macey’in Quilava’sı ile Jackson’ın Poliwhirl’ü arasında gerçekleşecektir. Poliwhirl geçen savaşta Starmie’den yediği Yıldırım Ok’u saldırısı yüzünden çok hasar almıştır. Quilava’da gelen Alev Püskürtücüsüne dayanmaz ve savaş dışı kalır. Bu sayede maçı ve üç puanı Macey kazanır. Böylece Ash Jackson ile olan savaşında bir beraberlik alsa bile turu geçmeyi garantiler fakat Ash kazanacağından çok emindir.

Dostlarımız Pokémon Merkezi’ne girdiklerinde bir bilgisayardan Profesör Elm’in sesini duyarlar. O bilgisayarda oturan kişide Ash’in rakibi Jackson’dır. Dostlarımız konuşmaya daldığı sırada Ash’in Bulbasaur’ı ve Squirtle’ı bahçede dolaşırken bir ağaçta elma görürler. Bulbasaur elmayı almak için sarmaşıklarını kullanır fakat aynı anda bir Meganium’da aynı elmaya sarmaşıklarını uzatır. İkisi de aynı anda çekince elma ikiye bölünür. Bulbasaur elmayı Squirtle’a Meganium ise yanındaki Azumarill’e verir. Squirtle elmayı tam yiyecekken Azumarill elindeki elmayı Squirtle’ın kafasına fırlatır. Sinirlenen Squirtle gözlükleri takar ve iki Pokémon’un üstüne yürür. Bulbasaur gelir ve Squirtle’ı götürmeye çalışır fakat Azumarill ona tokat atar. Bulbasaur sinirlense de bir şey demez ve Squirtle’la uzaklaşmaya başlar. Fakat bardağı taşıran son damla Meganium’un sarmaşıklarıyla Bulbasaur’a çelme takması olmuştur. Dostlarımız içerde Profesör Elm’le konuşurlarken dışardaki bağrışmaları duyarlar ve dışarı çıkarlar. Jackson Meganium’la Azumarill’ın kendisinin olduğunu söyler. Ash ve Jackson ne deseler de sözlerini Pokémonlar’ına geçiremezler. O sırada Harrison’un Miltang’i İyileştirme Çanını kullanır. Bu sayede Pokémonlar’ın sinirleri geçer. O sırada Memur Jenny gelir ve burada Pokémon kavgası olduğu söylendi bana der. O sırada Gary ortaya çıkar ve onlar sadece turnuvaya hazırlanmak için ısınma maçı yapıyorlardı der. Memur Jenny’de dikkatli olun der ve gider.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Meganium

Sonunda maç anı gelir. Her zamanki her eğitmenin en fazla üç Pokémon kullanabileceği savaşta ilk olarak Jackson Azumarill’ı Ash ise Pikachu’yu seçer. Pikachu maça Hızlı Saldırıyla başlar. Azumarill bu saldırıyı atlatır. Ardından Pikachu Yıldırım Ok’unu kullanır fakat Azumarill bu saldırıyı Baloncuk Işınıyla durdurur. Azumarill Buzlu Rüzgar Saldırısıyla Pikachu’yu durdurur ardından da Demir Kuyruk saldırısıyla Pikachu’ua vurur. Pikachu Azumarill’ın kuyruğuna yapışır ve güçlü bir Gök Gürültüsüyle Azumarill’ın işini bitirir. Jackson ikinci Pokémon’u olarak Magneton’u seçer. Her iki Pokémon’da elektrik saldırıları kullanır fakat bunlar işe yaramaz. Bu sefer Magneton Yıldırım Dalgasını kullanır bu sayede Pikachu hareket edemez. Üçlü saldırıyla da Magneton Pikachu’nun işini bitirir. Ash ikinci Pok!mon’u olarak Cyndaquil’i seçer. Magneton Yıldırım Dalgasını kullanır fakat Cyndaquil Duman Perdesini kullanarak bunu atlatır. Duman dağılınca Magneton Cyndaquil’i göremez. Cyndaquil’de Yıldız Saldırısıyla Magneton’u vurur. Ardından da Alev Püskürtücüsüyle işini bitirmek ister fakat Magneton İkili Takımı kullanark bu saldırıyı atlatır ve bir anda Cyndaquil’in etrafını Magnetonlar sarar. Magneton Yıldırım Dalgasıyla Cyndaquil’i hareket edemez duruma getirir ve Üçlü Saldırıyla Cyndaquil’in işini bitirir. Ash son Pokémon’u olarak Bulbasaur’ı seçer. Bulbasaur maça Jilet Yapraklarıyla başlar. Magneton yine İkili Takımı kullanır ve Bulbasaur’ın etrafını sarar. Bulbasaur Sarmaşık Kırbacı saldırısını bütün Magnetonlar’a karşı uygular. Bu sayede gerçek olana vurmayı başarır. Magneton’un Yıldırım Dalgasını Bulbasaur, Jilet Yapraklarıyla engeller. Bulbasaur Magneton’un Üçlü saldırısını tam yiyecekken sarmaşıklarından yardım alarak yukarı zıplamayı başarır ve Sarmaşık Tohumu’nu kullanır bu sayede Magneton’un tüm enerjisini emer. Ardından gelen Sarmaşık Kırbacıyla da Magneton’un işini bitirir. Jackson son Pokémon’u olarak Meganium’u seçer. İki Pokémon’un sarmaşıkları ortada karşılaşır ve birbirlerini çekmeye başlarlar. Meganium’un sarmaşıkları daha güçlü olduğun için Bulbasaur’ı kaldırıp yere çarpar. Ardından Vücut Darbesini kullanır. Bulbasaur bu saldırıları atlatır. Meganium’un Sarmaşık Kırbacından kurtulmak için Bulbasaur havaya zıplar. Meganium’da tam o anda Jilet Yaprak saldırısıyla Bulbasaur’a zarar verir. Yerde yatan Bulbasaur’a Meganium Vücut Darbesini kullanacakken Bulbasaur sarmaşıklarıyla onu fırlatmayı başarır. Meganium ayağa kalkar ve Jilet Yapraklarıyla Bulbasaur’ı vurur. Bulbasaur’da sarmaşıklarıyla Meganium’un boynunu yakalar ve o da Jilet yaprak saldırısıyla Meganium’a zarar verir. İki Pokémon’da düşse de tekrar kalkmayı başarırlar. İki Pokémon’da Sarmaşık Kırbacı saldırılarıyla birbirlerine çok zarar verdikten sonra ikisi de aynı anda Güneş Işını saldırısını kullanırlar. Artık devam edemeyen iki Pokémon’da yere yığılırlar ve maç beraberlikle bitmiş olur. Böylece Ash H grubunu dört puanla birinci bitirir ve finallere katılmaya hak kazanır.

Dostlarımız Pokémon Merkezi’nde finallere kalan yarışmacıların eşleştiği tabloya bakmaktadırlar. Harrison’un da finallere katılmayı onları hiç şaşırtmaz. Dostlarımızı asıl şaşırtan finallerde ilk turda Ash ve Gary’nin eşleşmiş olmasıdır. Gary dostlarımızın yanına gelir ve Ash’e Johto Ligi serüveninin kısa olacağını söyler.

Böylece iki rakibin kafa kafaya çarpışması gereken gün sonunda geldi. Ash galibiyeti alacak mı ve ya Gary’nin tahmini gerçekleşecek?





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Gary
Memur Jenny
Profesör Elm
Harrison
Macey
Jackson







[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani155.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Harrison: [Resim: rsiconani241.gif]


Macey: [Resim: rsiconani125.gif][Resim: rsiconani156.gif][Resim: rsiconani218.gif][Resim: rsiconani219.gif]


Jackson: [Resim: rsiconani055.gif][Resim: rsiconani061.gif][Resim: rsiconani082.gif][Resim: rsiconani154.gif][Resim: rsiconani184.gif][Resim: rsiconani195.gif]








[Resim: olaylar.png]

- Macey, Jackson'ı yener.

- Ash ve Jackson'ın maçı berabere biter.

- Ash, Gary ve Harrison finallere katılmaya hak kazanır.

- Finallerin ilk turunda Ash ve Gary eşleşir.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige