Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 267 - Pop Goes The Sneasel
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Pop Goes The Sneasel
Japonca Adı: Sneasel and the Sacred Fire
Türkçe Adı : Başa Bela Sneasel
[Resim: genizet.png]

Pokémonlar’ın koruması altında Larvitar, annesine güvenle teslim edildi. Kahramanlarımız Johto Ligi Gümüş Konferansı’nın yapılacağı Gümüş Kasabasına olan yolculuklarına devam ediyorlar.

Dostlarımız, önü insan kaynayan bir kapının önüne gelirler. Ash buradaki kalabalığın nedenini sorunca adam, Johto Ligi Gümüş Konferansı meşalesinin buradan geçtiğini ve şu anda Ho-oh tapınağının önünde durduklarını söyler. Dostlarımızda meşaleyi yakından görmek için orada biraz oyalanmaya karar verirler fakat çok uzun bir süre geçse de kapı hala açılmamıştır. En sonunda bir adam kapıyı açar ve beklenmedik nedenlerden dolayı meşalenin gecikeceğini söyler. Bu arada Togepi açık kapıdan içeri girince Pikachu’da onu getirmek için içeri girer. Kapıyı açan adam iki Pokémon’u durdurunca dostlarımız gelir ve Pokémonlar’ını alırlar. Dostlarımız ve kapıyı açan adam konuşurlarken iki eğitmen yandaki uzun merdivenlerden koşarak inerler ve biz Pokémonlar’ımızı riske atmayız diyerek ortamdan uzaklaşırlar. Adam onların Gümüş Konferansına katılacak yarışmacılar olduğunu fakat yukarıda gördükleri şey yüzünden yardım istedikleri tüm eğitmenlerin kaçtığını söyler. Ash’te yarışmacı olduğunu yardımcı olabileceğini söylediği anda kapıdan içeri Houndoom’u olan bir eğitmen girer ve adının Harrison olduğunu, Hoenn bölgesindeki Littleroot Kasabasından geldiğini söyler. Dostlarımızda kendilerini tanıtırlar.

Kapıyı açan adam Harrison’ı ve dostlarımız meşalenin olduğu odaya getirir. Meşaleyi taşıyacak koşucularda oradadır fakat adam meşaleyi yakacak olan gerçek alevi alamadıklarını söyler. Adam alevin nasıl oluştuğunu anlatan efsaneyi de söylemeden geçmez. Efsaneye göre şu an bulundukları yerde eskiden büyük bir savaş olmuş. Pokémonlar’da bu savaşta yer almış. Savaş bittiğinde ise tüm ağaçlar yok olmuş göller kurumuş geriye hiçbir şey kalmamış. Sonra Ho-oh gelmiş ve alevlerinden çıkan küllerle buraya tekrar yaşamı getirmiş. Onun püskürttüğü alevlerden biride nesilden nesle korunmuş ve Gümüş Konferansında sergilenir olmuş. Misty alev nerede ve niye almıyorsunuz diye sorunca adam az önce iki eğitmenin indiği merdiveni gösterir ve buranın yukarısında azıcık ilerleyince bir tapınak olduğunu ve kutsal alevin olduğunu fakat vahşi bir Sneasel yüzünden tapınağa yaklaşamadıklarını söyler. Ash’te Sneasel hakkında bilgi almak için Pokédex’ine bakar.

Sneasel: Keskin Pençe Pokémon’u. Sneasel saldırı sırasında hızlı bir şekilde pençelerini uzatıp geri çekebilir.


Harrison bu Sneasel’ı duyduğunu ve onu yakalamak istediğini söyler. Adam Sadece Sneasel olmadığını ona aynı zamanda Machop ve Mochoke’un da yardım ettiğini söyler. Bu yüzden bir çok eğitmenin buraya sakat bir şekilde döndüğünü söyler. Dostlarımız, alevi getireceklerini Harrison’da o Sneasel’ı yakalayacağını söyler ve merdivenlerden yukarı çıkmaya başlarlar. Bu arada Roket Takımı’da kutsal alevi çalmaya ve fidye karşılığı vermeyi kafalarına koyarlar ve tapınağa doğru giderler. O anda önlerine Sneasel, Machop ve Machoke üçlüsü çıkar. Jessie Arbok’u seçer ve Kafa Darbesini kullan der. Sneasel bu saldırıyı atlatır ve Arbok’u tımarlar. Machop ve Machoke’da güçlü yumruklarıyla Roket Takımı’nı çok uzaklara uçurur.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Sneasel

Dostlarımızda merdivenin sonuna gelmeyi başarırlar fakat onları Machop ve Machoke karşılar. Misty ben bunu hallederim der ve Corsola’yı seçer. Corsola Çivi Topu, Houndoom’da Alev Püskürtücüsüyle iki Pokémon’u oyalar. Fırsattan istifade eden Ash tapınağa doğru koşar ve kapıyı açar. Kutsal aleve tam uzanacakken Sneasel onu durdurur. Ash bunun üzerine Totodile’i seçer. Sneasel Totodile’in Su Tabancası saldırılarından kurtulur ve Yırtma Saldırısını kullanır. Ardından da Gölge Topu sayesinde Ash ve Totodile’i merdivenlerin başına kadar fırlatır.

Roket Takımı’da kendi aralarında konuşurlarken Jessie James’i bir köşeye çeker ve Roket Takımı’na Meowth yerine Sneasel’ı alalım der. James’in ilk baş duygusal yönü ağır bassa da Jessie’nin ısrarları yüzünden kabul etmek zorunda kalır. Bu arada Meowth’da ikili arasında geçen konuşmaları duymuştur. Jessie ona kararı açıkladığında bunun çok iyi bir fikir olduğunu ve Sneasel’ın Roket Takımı’nda neler yapabileceğini görmek istediğini söyler.

Dostlarımız tapınağa tekrar yaklaştıklarında yine karşılarında Machop ve Machoke arkalarında ise Sneasel vardır. İlk olarak Machop ve Machoke’u halletmek isteyen Ash ve Harrison Pokémonlar’ını gönderirler. Ash, Phanpy’i Harrison ise Houndoom’u seçer. Machop ve Machoke koşmaya başlarlar. Doğru zaman geldiğinde Phanpy ve Houndoom bu iki Pokémon’u sırtlarına alıp geriye fırlatırlar. İki Pokémon kapıyı açan adamın önüne düşünce adam çok şaşırır. Harrison tam Sneasel’la savaşacakken Roket Takımı Sneasel şeklindeki balonlarıyla ortama gelirler ve o Sneasel’ı biz yakalayacağız der. Meowth, Sneasel kostümü giymiş bir şekilde elinde hediye kutusu Sneasel’ın yanına gelir. Meowth hediye kutusunu açınca bir sis bombası yere düşer ve her tarafı duman kaplar. Roket Takımı bu sayede dumana girip Sneasel’ı aldıklarını düşünüp balonlarıyla havalanmaya başlarlar fakat aldıkları Sneasel değil Meowth’dır. Meowth’da beni o kadar çabuk satamazsın diyerek James ve Jessie’yi tırmıkları. Jessie sinirlenip onu aşağı atmaya çalışır fakat Meowth pençeleriyle balona tutunur. Bu yüzden balon patlar Roket Takımı’da gökyüzünde kaybolur.

Duman dağılınca Sneasel gözükür. Harrison çok bekledim artık der ve Blaziken’i seçer. Dostlarımız ilk defa böyle bir Pokémon gördükleri için çok şaşırırlar. Ash, bilgi almak için Pokédex’ine bakar fakat Pokédex hiçbir verinin olmadığını söyler. Blaziken ilk önce Hızlı Saldırı, ardından Alev Püskürtücüsü ve son olarak da Alev Yumruğuyla Sneasel’ın işini bitirir. Poké Topu’nu fırlatan Harrison Sneasel’ı yakalamayı başarır. Ash’te Kutsal alevi alır ve hep beraber kutsal alevi götürürler.

Kapıyı açan adam dostlarımıza her şey için teşekkür eder ve meşale koşusu başlar. Seyircilerde buna çok sevinirler. Harrison, kendisinin de Gümüş Konferansına katılacağını ve bir sonraki karşılaşmalarının stadyumda olacağını söyler ve dostlarımızın yanından ayrılır.

Johto Ligi Gümüş Konferansı öncesinde karşımızda mücadele etmeyi sabırsızlıkla bekleyen, kendine güvenen istekli bir Ash bulduk. Acaba kime karşı mücadele edecek? Bizden ayrılmayın!





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Harrison







[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani158.gif][Resim: rsiconani231.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif][Resim: rsiconani222.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif][Resim: rsiconani024.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Harrison: [Resim: rsiconani215.gif][Resim: rsiconani229.gif][Resim: rsiconani257.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani012.gif][Resim: rsiconani062.gif][Resim: rsiconani066.gif][Resim: rsiconani067.gif]








[Resim: olaylar.png]

- Ho-oh'un Gümüş Konferansı'yla olan ilgisi anlatılmıştır.

-Ash, Gümüş Konferansına hazırdır.


[Resim: images?q=tbn:ANd9GcSO-BFxgUWQcq0RubzFXQy...HfgaEYjj9w]

- Blaziken, animede ilk defa görünür.



[Resim: sneasel.jpg]

- Harrison, bir Sneasel yakalar.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige