Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 262 - A Crowning Achievement
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A Crowning Achievement
Japonca Adı: Slowking! King's Rock
Türkçe Adı : Parlak Bir Başarı

[Resim: genizet.png]

Ash, Brock ve Misty, Gümüş Dağı'na doğru Profesör Elm’den aldıkları Larvitar'ı geri götürmek için yolculuklarına devam ediyorlar. Sonra da Johto Ligi Gümüş Konferansı'na katılacaklar.

Dostlarımız Gümüş Dağı'na doğru ilerlerken Misty, Larvitar ile konuşmayı dener; fakat Larvitar Misty’den korkup sertleşir. Misty Larvitar’ın sadece Ash ile konuşurken korkmadığını fark eder. Brock Misty’nin sözleri üzerine Larvitar ile konuşur. Ancak Larvitar, Brock’tan da korkar ve Çığlık saldırısını kullanır. Dostlarımız Çığlık saldırısından dolayı rahatsız olurlar. Ash Larvitarı sakinleştirir. Larvitar sakinleştikten sonra dostlarımız su kenarına gidip piknik yapmaya karar verirler.

Dostlarımız su kenarına ulaşırlar; ancak gölde çok az su olduğunu görürler. Dostlarımız göle bakarken etrafta Slowpokeler görürler. Ama Slowpokeler’in de sağlıksız olduğunu fark ederler. Dostlarımız kayaların üstünde kral kayasını görürler. Dostlarımız kral kayasına doğru ilerlerken bir kız ile bir adam dostlarımıza kral kayasına dokunmamaları gerektiğini söyler. Dostlarımız kız ve adam tanışırlar. Kızın ismi Alice Telasu’dur ve adam da Alice’nin babasıdır. Ash Alice’e kral kayasının Slowpokeler için neden önemli olduğunu sorar. Alice çok uzun bir hikayesi olduğunu söyler. Alice’nin babası dostlarımıza Slowking ile ilgili bir efsane olduğunu söyler. Misty Alice’nin babasından efsaneyi anlatmasını ister. Alice’nin babası Misty’nin isteği üzerine efsaneyi anlatmak yerine efsaneyi dostlarımıza göstermeye karar verir.

Brock Alice’ye gölün su seviyesinin neden bu kadar düşük olduğunu sorar. Alice gölün iki sene önce bölgedeki en büyük göl olduğunu ancak deprem olduğunu ve depremden sonra kayaların altında bir çatlak oluşması sonucunda suların büyük miktarının gölden sızdığını söyler. Alice’nin babası dostlarımıza binlerce yıl önce yazılmış bir duvar yazısını gösterir. Efsaneye göre sular sızdığı zaman Slowpokelerin neredeyse soyu tükenmiş denecek kadar azalacaklar; ancak kalan Slowpokeleri kral kayasıyla kendini Slowking’e dönüştüren özel bir Slowpoke tarafından kurtarılacaklardır. Dostlarımız bu gizemli hikayeden çok etkilenirler.


Dostlarımız böylece efsane sayesinde Slowpoke’nin bir evrimi daha olduğunu öğrenirler. Dostlarımız Slowking efsanesi hakkında konuşurken aniden Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı hemen harekete geçer. Jessie, Arbok’u; James de Weezing’i seçer. Arbok Zehirli İğne saldırısını kullanır. Pikachu saldırıyı atlatıp Hızlı Saldırı kullanır. Arbok saldırıyı atlatıp Çarpma ile Pikachu’ya hasar verir. Arbok Isırma ile Pikachu’ya saldırırken Larvitar Çığlık saldırısını kullanır. Böylece Arbok saldırıyı gerçekleştiremez. Herkes Larvitar’ın çığlık saldırısından etkilenir. Roket Takımı Larvitar’ın saldırısı bittikten sonra kral kayasına doğru yönelir. Brock Roket Takımı’nı engellemek için Forretress’i çağırır. Forretress, Hızlı Dönüşü'nü kullanarak Roket Takımı’nı durdurur. Son olarak da Pikachu, Yıldırım saldırısını kullanarak Roket Takımı’nı havaya uçurur.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi:
Slowpoke

Alice gölün bu su seviyesiyle yaz mevsiminde kuruyacağını söyler. Misty, Alice ve babasına Slowpoklerin Slowking’e dönüşmeyi deneyip denemediklerini sorar. Alice birkaç Slowpoke’nin denediğini ancak her seferinde kral kayasına ulaşamadan Shellderlerin Slowpokeleri ısırdığını söyler. Dostlarımız bir çözüm düşünürken bir Slowpoke Slowking’e dönüşmeyi dener. Ancak Slowpoke kral kayasına ulaşamdan bir Shellder tarafından ısırılıp Slowbro’ya evrimleşir. Alice Slowpokeler için çok endişelenir. Ancak elinden bir şey gelmemektedir. Alice’nin çok üzüldüğünü gören kendi Slowpoke'i Arthur, kral kayasına doğru ilerlemeye başlar. Arthur kral kayasının yanına giderken Shellderler gelir. Arthur gelen Shelderler’i atlatmayı başarır.
Arthur ilerlemeye devam eder. Ancak Shellderler Arthur’un peşinden giderler. Arthur kral kayasını almak için kayaların üstüne çıkarken Shellderler Arthur’u yakalarlar. Ancak Larvitar Çığlık saldırısını kullanarak Shellderleri engeller. Arthur Çığlık'tan etkilenmediği için ilerlemeye devam eder. Shellderleri de atlattıktan sonra kral kayasına ulaşır. Arthur kral kayasını başının üstüne koyar ve Slowking’e evrimleşir. Ash, Slowking hakkında bilgi edinmek için Pokédex’ine göz atar.


Slowking: Slowking Asil Pokémon! Slowking büyük bir ilgi ve ilham kaynağına sahiptir. Ve her durumda akıllıca çözümler bulmasıyla bilinir.

Dostlarımız, Alice ve babası bir hayli şaşırırlar. Ancak Arthur’un Slowking’e evrimleşmesine çok sevinirler. Bu sırada yenilmek bilmeyen Roket Takımı ortaya çıkıp Arthur’u ağ kullanarak yakalamayı dener. Arbok, Kafa Karıştırma'yı kullanarak ağı Roket Takımı’nın balonuna gönderir. Meowth balona yerleştirdiği duman sistemini kullanır. Duman perdesinden dolayı dostlarımız Roket Takımı’nı göremez. Ancak Roket Takımı da duman perdesinden dolayı etrafını görememektedir. Arthur, Kafa Karıştırma'yı kullanarak Roket Takımı’nı balondan düşürür. Pikachu Yıldırımını kullanarak bir kez daha Roket Takımı’nı havaya uçurur.

Arthur akan şelaleyi ortadan ikiye ayırır. Dostlarımız şelalenin ardında efsanede bahsedilen gizemli mağarayı görürler. Arthur, Slowpokeleri mağaradan içeriye sokarken dostlarımız Alice ve Alice’nin babası da Arthur ile birlikte giderler. Dostlarımız şelalenin arkasına gizlenmiş olan gölü görünce çok şaşırırlar. Arthur bir süre sonra herkesi bu cennetten dışarı çıkarır. Dostlarımız Alice ve babasıyla vedalaşarak Johto Ligi Gümüş Konferansı'na doğru yeniden yola çıkarlar.


Kahramanlarımız inanılmaz Slowking efsanesini kendi gözleriyle görüp Slowpokelar’ın kendi cennetlerine taşınmasıyla birlikte Gümüş Dağın'a olan yolculuklarına devam ediyorlar.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Alice Telesu





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani246.gif]


Brock: [Resim: rsiconani205.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Alice Telesu: [Resim: rsiconani079.gif][Resim: rsiconani199.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani079.gif][Resim: rsiconani080.gif][Resim: rsiconani090.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Bu bölümde önemli bir olay olmamıştır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga