Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 256 - Better Eight Than Never
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Better Eight Than Never
Japonca Adı: Backthorn City Gym! The Final Badge
Türkçe Adı : 8 Olsun Güç Olmasın
[Resim: genizet.png]

Blackthorn Ejder Dişinin çalınması sebebiyle, Roket Takımı’nın peşindelerken kahramanlarımız Ash’in Charizard’ıyla tekrar buluştular. Charizard Charicific Vadisi’nden eski arkadaşları Liza ile döndü. Bu arada Roket Takımı’nın felaket hazine duası alevini çalmaya girişimi, bu aralar onlarla dolaşan Dragonite’ı öfkelendirmeye yetti ancak bu kutsal vadiyi ve içinde yaşayanları korkuttu. Ama Charizard’ın ve Liza’nın yardımları sayesinde Clair ve kahramanlarımız, öfkeli Dragonite’ı sakinleştirmeyi başardılar. Ejder Kutsal Topraklarını ve orada yaşayan Pokémonlar’ı korudular. Bir kısa aradan sonra Ash’in beklediği an sonunda geldi. 8. rozeti için vereceği mücadele ve Johto Ligi Turnuvasına giriş zamanı.

Her eğitmenin üçer Pokémon kullanabileceği salon maçı başlar. Claire ilk olarak Kingdra’yı seçer. Ash’te buna karşılık olarak Snorlax’i seçer. Claire ve dostlarımız Snorlax’i görünce şaşırırlar. Ash dün Pokémon Merkezi’nde Pokémonlar’ını değiştirdiğini söyler ve Snorlax Hiper Işın saldırısını kullanır. Kingdra, Çevikliği sayesinde bu saldırıyı atlatır ve Yıldız Saldırısını kullanır fakat Snorlax bu saldırıdan hasar almaz. Ardından Snorlax, Vücut Çarpmasını kullanır. Kingdra bu saldırıyı da atlatır ve Su Pompasını kullanır. Bu saldırının küçük bir kısmı Snorlax’a isabet eder. Ardından Kingdra, Hiper Işını kullanır. Snorlax suyun altına girerek bu saldırıdan kurtulur ve tekrar Vücut Çarpmasını kullanır fakat bu saldırı suyun altında pek bir işe yaramaz. Bu arada Kingdra ard arda saldırılarından dolayı çok yorulmuştur. Snorlax’te Buz Yumruğuyla Kingdra’nın işini bitirir. Böylece ilk raundu Ash kazanır. Liza’da maçı izlemek için salona gelir.

Roket Takımı Ejder Dişini çalmak için bu seferde tünel kazmaktadırlar. Meowth haritaya bakınca Ejder Dişinin tam üstlerinde olduklarını söyler. Yukarıya kazmayı vuran Roket Takımı’nın başına sular dökülmeye başlar. Meowth tekrar haritaya baktığında yukarılarında göl olduğunu söyler. Roket Takımı’nın kazdığı çukurda suyla dolar.

Clair ikinci Pokémon’u olarak Gyarados’u seçer. Ash ise Snorlax ile savaşmaya devam eder. Gyarados, Ejder Nefesini kullanır. Snorlax diğer maçtan yorgun olduğu için bu saldırıdan kaçamaz ve felç olur. Gyarados’ta hareket edemeyen Snorlax’e karşı Hiper Işını kullanır ve Snorlax’i yenmeyi başarır. Ash ikinci Pokémon’u olarak Pikachu’yu seçer. Pikachu, Gyarados’un Hiper Işınlarını atlatır ve Hızlı Saldırıyı kullanır. Clair Pikachu’nun hızından çok etkilenir. Ardından Pikachu Yıldırım Ok’unu kullanır fakat Gyarados, Ejder Nefesi sayesinde önünde bir bariyer oluşturur. Pikachu’nun saldırısı da bu bariyeri geçemez. Gyarados, Arda arda Isırık saldırısını kullanmaya başlar. Pikachu bunları atlatsa da en sonunda köşeye sıkışır. Gyarados Su Pompasını kullanır fakat Pikachu, çevikliliği sayesinde gelen suların üstünde koşmaya başlar. Doğru an geldiğinde de Yıldırım Ok’u saldırısıyla Gyarados’un işini bitirir.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Snorlax

Roket Takımı bu seferde yeni aldıkları Mekanik Meowth robotuyla kazı işlerini devam ettirirler. Robotun kafasından ışıklar çıkmaya başlayınca Roket Takımı doğru yerde olduklarını sanırlar ve yukarı çıkarlar fakat yukarıda Liza’nın Charizard’ını görürler. Roket Takımı, Liza’nın Charizard’ına yaklaşınca onu uyandırırlar. Charizard’ta küçük bir saldırıyla Roket Takımı’nı havaya uçurur.

Clair üçüncü ve son Pokémon’u olarak Dragonair’ı seçer. Pikachu art arda elektrik saldırılarıyla Dragonair’ı zemine çeker. Ardından Hızlı Saldırıyı kullanır. Dragonair bu saldırıyı atlatır ve Hiper Işınla Pikachu’nun işini bitirir. Ash üçüncü ve son Pokémon’u olarak Charizard’ı seçer. Son maç olduğu için maç yapılan yerin tavanı açılır ve savaşın yapılacağı alan artar. Charizard birkaç kez Alev Püskürtücüyü kullanır fakat Dragonair suyun altına dalarak bu saldırılardan kurtulur. Dragonair’ın Ejder Nefesi Charizard’a isabet etse de Charizard tekrar ayağa kalkar. Charizard bu sefer Ateş Çemberi’ni kullanır Dragonair tekrar su altına girer fakat bu sefer Charizard’ın güçlü saldırısı sayesinde havuzdaki sular buharlaşır ve maç havada devam eder. Charizard, Dragonair’ın Demir Kuyruk saldırısını durdurur ve Sismik Çarpmayı kullanır fakat Dragonair Ejder Nefesiyle durumu tersine çevirir ve yere çakılan Charizard olur. Charizard tekrar havalanır. Dragonair’ın Demir Kuyruğunu bir kez daha durduran Charizard tekrar Sismik Çarpmayı kullanır. Dragonair’da önceki gibi Ejder Nefesini kullanır fakat bu sefer Charizard, Alev Çemberi kullanır. Bu sayede Dragonair’ın saldırısı etkisini kaybeder. Charizard’da bu sayede güçlü bir Alevli Sismik Çarpma saldırısı kullanır. Bu sayede Dragonair maça devam edemez ve maçı Ash kazanır. Clair’de Ash’e Yükseliş Rozetini verir. Liza’da Charizardlar’ı alıp tekrar Charicific Vadisi’ne geri döner.

Sekiz rozeti de almasıyla beraber Ash sonunda Jogto Ligi turnuvasına katılım hakkı kazandı. Orada onu ne karşılaşmalar bekliyor? Takip edin ve öğrenin.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Liza
Clair







[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani006.gif][Resim: rsiconani143.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]



Liza: [Resim: rsiconani006.gif]



Clair: [Resim: rsiconani130.gif][Resim: rsiconani148.gif][Resim: rsiconani230.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani360.gif]









[Resim: olaylar.png]

[Resim: 20.gif] - Ash Clair'ı yener ve Yükseliş Rozeti'ni kazanır.
- Ash'in Charizard'ı Charicific Vadisi'ne geri döner.


[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige