Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 255 - Great Bowls of Fire
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Great Bowls of Fire
Japonca Adı: Dragonite! Invoke the Imperial Wrath
Türkçe Adı : Büyük Kasedeki Ateş
[Resim: genizet.png]

Ash sonunda büyük bir kararlılıkla Blackthorn Lideri Clair ile karşılaşıp 8. Ve son rozetini kazanmaya gelmişti. Bu arada Roket Takımı Blackthorn Salonunda nesilden nesle geçmiş efsanevi Ejderha Dişini çalmakla uğraşıyordu. Bu yüzden Salon Maçı ertelendi ve kahramanlarımız hazineyi geri almak için Clair’le güçlerini birleştirdi. Onlar düşmanlarını ararlarken, kutsal toprakların peşindeki Roket Takımı Dragonite’ı kötü planlarına alet etmek için oyuna getirdiler. Ash ve arkadaşları onların kaçışını izlerken, gökyüzünden onlara garip bir şey yaklaşıyordu. Acaba bu bir dost muydu yoksa düşman mı?

Gökten gelen Ash’in Charizard’ıdır. Charizard Ash’i selamlamak için onu yakar ve üstüne atlar. İki dost hasret giderirlerken Lisa’da kendini Charizard’ıyla ortaya çıkar. Ash ve Claire aynı anda Liza der. Liza dostlarımızla selamlaşır ve Clair’le ikisinin bazen antreman yaptıklarını söyler. Liza salon maçının sonucunu sorunca dostlarımız olanları anlatırlar. Claire Roket Takımından Ejderha Dişini almak için onlara yardım edeceğini söyler.

Bu arada Dragonite Roket Takımı’nı bir yere uçurur ve onlara elmalar ikram eder. Roket Takımı çevrelerine baktıklarında gölün kenarında bir kapı görürler ve kapının ardında bir hazine olduğunu düşünüp onu çalmaya karar verirler.

Dostlarımız Roket Takımı’nı ararlarken Claire’ın yanındaki amca Roket Takımı’nın kutsal Ejderha Kulübesi’ne gitmemiş olmadıklarını umut eder. Ash bunun nedenini sorunca yaşlı amca eskiden Pokémonlar’a insanların düşmanı gözüyle bakıldığını söyler. Pokémonlar’a inanan bir grup insan Yakarışın Alevi anlamına gelen ve asla sönmeyecek olan bir alevin kulübede olduğunu ve bu alevin 500 yıldır sönmediğini söyler. Bu arada Roket Takımı kulübeye girmişlerdir. Jessie ateşin içinde yandığı kasenin altından olduğunu söyler ve onu alalım der. James ise ateşle birlikte alırsak daha pahalıya satarız der ve kaseyi almak için ateş geçirmeyen bir eldiven giyer. Kaseyi aldığında her nasıl olduysa ateş James’in üstüne sıçrar. Sıcaktan dolayı James içi ateş dolu kaseyi evin dışına doğru fırlatır. Ateşte yerdeki çimenleri yakar ve ortalık alev almaya başlar. Bunun Roket Takımı’nın başının altından çıktığını anlayan Dragonite onları Hiper Işınla vurmaya başlar. Roket Takımı kaçsa da Dragonite bir süre sonra onları yakalar. Hiper Işını kullanır fakat Wobbuffet Yansıtmayı kullanır. Bu sayede saldırı Dragonite’ı çarpar. Buna çok sinirlenen Dragonite bir Hiper Işın daha dener. Bu saldırıyı ise Charizard’ın saldırısı engeller ve Roket Takımı havaya uçmaktan son anda kurtulur. Clair’ın Dragonair’ı yağmur yağdırır bu sayede alevlerin bir çoğu söner. Liza, Misty ve Brock’ta zorda kalan Pokémonlar’a yardım etmeye başlarlar.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Dragonite

Clair, yanındaki amca, Ash ve Charizard Dragonite’ın karşısındadırlar. Claire Dragonite’yla konuşmayı dener fakat aşırı öfkeli olduğu için onu dinlemez ve saldırmaya başlar. Lisa onun Saldırı Öfkesine yakalandığını söyler. Misty onun ne olduğunu sorunca da Claire, Ejderha Tipi Pokémonlar ard arda saldırı yaptıklarında bu durumun onların kafasını karıştırdığını söyler. Ash onu durdurmak için savaşmalıyız der ve Pikachu’yu Gök Gürültüsü’nü kullanması için gönderir. Pikachu daha saldırıya başlayamadan Dragonite’ın saldırısına maruz kalır. Dragonite tam Ash’e de vuracakken onu Charizard durdurur. Charizard Dragonite savaşına Clair’ın Dragonair’ı da dahil olur. Dragonite, Charizard’ın Alev Püskürtücüsüne Dragonair’ın Hiper Işını saldırılarına aynı anda maruz kalsa bile savaşmaya devam eder. Clair bu saldırıların işe yaramayacağı söyler ve aklına bir fikir gelir. Dragonair’a Yıldırım Bulutları oluştur der. Bulutlardan gelen yıldırımlar Dragonite’ı vurmaya başlar. Pikachu’da bunun üstüne Gök Gürültüsünü kullanır. O halde bile Dragonite, Hiper Işın Saldırısını kullanır. Charizard, Ateş Çemberi saldırısıyla bu saldırıyı içeri hapseder. Dragonite bir saldırı daha deneyince bir patlama olur ve Dragonite suya düşer. Dragonite tekrar kalkmayı başarır fakat bu sefer öfkesi geçmiştir. Ortalık küle dönüştüğü için Dragonite ağlamaya başlar. Bu yüzden bu topraklarda yaşayan tüm Pokémonlar onun çevresine toplanır. Bu arada yaşlı amca Roket Takımı’ndan Ejderha Dişinin olduğu kutuyu geri alır. Roket Takımı’da kaçmaya başlar. Yaşlı amca kutunun içine baktığında dişin orada olmadığını görür. James’te o bizimdir diyerek dişi gösterir. Pikachu Yıldırım Ok’u saldırısıyla Roket Takımı’nı uçurur. Bu sayede James’te elindeki dişi düşürür. Ash’te dişi geri almayı başarır.

Dostlarımız 500 yıldır sönmeyen ateşi tekrar yerine koyarlar. O olaylara rağmen ateş hala yanmaya devam etmiştir. Ash salon maçı ne olacak diye sorunca Claire bugün dinlenip yarın tekrar maç yapacaklarını söyler. Ash’te yarını sabırsızlıkla bekleyeceğini söyler.

Ash’in son rozeti için yaptığı maç bölünmüş olsa da kahramanlarımız Dragonite’ı ve kutsal toprakları kurtarmayı başarmıştı. Artık son salon maçı için hiçbir engel yoktu.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Liza
Clair







[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani006.gif]


Brock: [Resim: rsiconani074.gif][Resim: rsiconani095.gif]



Misty: [Resim: rsiconani120.gif][Resim: rsiconani175.gif][Resim: rsiconani186.gif]



Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]



Liza: [Resim: rsiconani006.gif]



Clair: [Resim: rsiconani148.gif]



Vahşi: [Resim: rsiconani016.gif][Resim: rsiconani021.gif][Resim: rsiconani019.gif][Resim: rsiconani149.gif][Resim: rsiconani161.gif][Resim: rsiconani162.gif][Resim: rsiconani029.gif][Resim: rsiconani056.gif][Resim: rsiconani190.gif][Resim: rsiconani198.gif][Resim: rsiconani360.gif]









[Resim: olaylar.png]

- Roket Takımı, Dragonite'ın kontrolünü kaybeder.
- Ash'in Charizard'ı geri döner.


[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige

her zamanki gibi kurtarıcı rolünü üstlendin :D eline emeğine sağlık :)
Bana hiç böyle övgüler gelmiyordu valla kıskandım :D Eline sağlık :)
:D senin övgüleri bu sezondan sonraya saklıyorum malum sebeplerden dolayı :D :D