Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kuchikitolga İlk Takımım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, bu benim yaptığım ilk takım. Birkaç siteden aldığım bilgiler çerçevesinde hazırladım. Tecrübesiz olduğumdan dolayı da yardımınızı almaya karar verdim. İşte takım:

Zapdos @ Leftovers
Trait: Pressure
EVs: 248 HP / 8 SAtk / 252 SDef
Calm Nature
- Substitute
- Roost
- Toxic
- Thunderbolt

Starmie @ Leftovers
Trait: Natural Cure
EVs: 252 SAtk / 4 SDef / 252 Spd
Timid Nature
- Rapid Spin
- Thunderbolt
- Hydro Pump
- Psychic

Salamence @ Leftovers
Trait: Moxie
EVs: 252 Atk / 4 SDef / 252 Spd
Jolly Nature
- Dragon Tail
- Shadow Claw
- Fire Fang
- Double-Edge

Celebi @ Leftovers
Trait: Natural Cure
EVs: 220 HP / 252 SAtk / 36 Spd
Modest Nature
- Future Sight
- Giga Drain
- Psychic
- Shadow Ball

Skarmory @ Leftovers
Trait: Sturdy
EVs: 252 HP / 232 SDef / 24 Spd
Careful Nature
- Drill Peck
- Iron Defense
- Stealth Rock
- Whirlwind

Garchomp @ Leftovers
Trait: Rough Skin
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spd
Jolly Nature
- Swords Dance
- Earthquake
- Dragon Claw
- Aqua Tail

Aslında iki dragon type Pokemon hiç iyi olmadı bence ve Salamance' dan pek memnun değilim fakat değiştirmeyip tavsiyelerinizi dinlemeye karar verdim. Şimdiden teşekkürler.
Salamence nin SpA sı normalin üstünde Salamenceye Fire Fang yerine Fire Blast veya Flamethrower ver. Böylece Skarmory gibi fiziksel tankları tek saldırıyla indirirsin. Salamence ye Shadow Claw vermek pek iyi bir seçim değil. Onun yerine Earthquake veya Brick Break daha iyi olacaktır.

Ayrıca takımındaki tüm Pokémonlara leftovers vermişsin. Sweeperlere Life Orb veya Choice itemleri vermen gerek. Celebi nin evsleri de biraz yanlış olmuş.

60 HP / 252 SpA / 196 Spe yaparsan evsleri daha iyi olur.

Skarmory e İron Defans yerine Roost vermelisin yoksa canını dolduramazsın.

Son olarak Dragon Tail i çıkarıp Outrage veya Dragon Claw koy Salamenceya double edge yerinede Dragon Dance koyarsan daha iyi olacaktır.
Tamam, hemen değiştiriyorum. Teşekkür ederim.
Zapdos için toxic yerine thunder wawe kullanabilirsin.Zapdos'a karşı genellikle kullanılan Tyranitar ve Latios bundan hoşlanmaz.Bence takımına Ferrothorn gibi bir pivot almalısın :)
Aşağı yukarı 1 senedir Pokemon oynamıyorum ama bir bakayım:

Zapdos: İyi, problem yok. Toxic kalsın, SubToxic Zapdos Tyranitar'ı çok daha kolay indirir mesela.

Starmie: İyi.

Salamence: Shadow Claw ve Double Edge kullanman çok yanlış. Neden anlatayım: Shadow Claw'ın gücü 70, super effective vurursa 140 oluyor. Outrage'in gücü ise 120, ama STAB sayesinde 180 oluyor. STAB ne diye sorarsan: Same Type Attack Bonus. Eğer bir Pokemon kendiyle aynı tür olan bir saldırı kullanırsa saldırının gücü %50 artıyor. Neyse, yani normal vuran bir Outrage super effective vuran bir Shadow Claw'dan daha güçlü ve Shadow Claw'ın super effective vurup da Outrage'in not very effective vurduğu bir tür de yok dikkat edersen. O yüzden Shadow Claw kullanman için bir sebep yok. Aynı şey Double Edge için de geçerli: Double Edge'in gücü ise 120 ve super effective vurduğu bir tür bile yok.

Salamence gibi bir Pokemon'da Dragon Tail kullanman da yanlış çünkü Salamence'in defansları pek iyi değil ve zayıf olduğu türlerin çoğu çok kullanılan türler. Dragon Tail kullandığında hep en son saldırdığından Salamence'i boşu boşuna harcamış olursun.

ExtraLiqht'ın da dediği gibi Fire Fang yerine Flamethrower veya Fire Blast kullan -ben Fire Blast öneririm- çünkü Salamence'in atağı SpAtk'ından yüksek olabilir, ama:
1- Fire Fang'in gücü sadece 65, Fire Blast'ın ise 120, yani defansı ve SpDef'i aynı olan bir Fire Blast muhtemelen daha güçlü vuracaktır
2- Ateş saldırısı kullanacağın Pokemon'ların çoğu defansı iyi ama SpDef'i zayıf Pokemon'lar (örnek olarak Forretress ve Skarmory'i verebilirim).

Salamence'e ben şöyle bir moveset öneririm:

Salamence @ Life Orb
Trait: Moxie
EVs: 252 Atk / 4 SpA / 252 Spd
Naive Nature
- Dragon Dance
- Outrage
- Fire Blast
- Earthquake

Salamence'i savaş sonlarında kullanmanı öneririm. Zaten takımında Garchomp da var ve Garchomp ile Salamence'i durduran şeyler çok benzer. Savaşın başlarında Garchomp'u atıp Salamence'i durdurabilecek şeyleri zayıflatmaya bak ki (bunlardan en önemlisi CB Scizor) oyun sonunda Salamence ile rakibin takımını daha kolay yen. Bir Dragon Dance'dan sonra Salamence'i durdurabilecek pek Pokemon yok zaten.

Celebi: ExtraLiqht'ın dediği gibi 192 Speed/252 SpA/60 HP öneririm - bu, en hızlı Heatran, Mamoswine ve Scizor'dan bile daha hızlı olmanı sağlar. Saldırılara gelince, Psychic varken Future Sight kullanman mantıksız. Shadow Ball'ın da vuracağı pek Pokemon yok, bunların yerine HP Fire veya Earth Power çok daha iyi seçenekler.

Nasty Plot Celebi dene istersen: Nasty Plot/Giga Drain/HP Fire/Earth Power veya Psychic. Item olarak Life Orb veya Leftovers kullanabilirsin, seçim senin: güç mü, dayanıklılık mı? Celebi bu movesetle tam bir "lure" - yem oluyor. Scizor, Heatran ve Mamoswine gibi Pokemon'lar normalde yavaş Celebi'leri yenebilecek Pokemon'lar, ama bu Celebi hızlı ve bu Pokemon'lara karşı super effective vuran saldırıları var. Aynı zamanda bu Celebi ile Salamence'i durduracak bazı Pokemon'ları (Scizor, Mamoswine) indirebilirsin.

Giga Drain ve HP Fire kesinlikle kullanman gereken saldırılar. Earth Power Heatran için, Psychic ise Conkeldurr.

Skarmory: Iron Defense kullanman mantıksız çünkü Skarmory zaten çoğu fiziksel Pokemon'u durdurabiliyor, ama durduramadığı Pokemon'ları Iron Defense kullansa da durduramaz (fiziksellerden Infernape, SD Terrakion mesela). Bunun yerine ExtraLiqht'ın dediği gibi Roost kullan. Drill Peck'in gücü çok düşük, canını götürse de Brave Bird daha iyi bir seçenek. Stealth Rock yerine ise Spikes öneririm, ama seçim senin.

Garchomp: İyi, ama istersen Aqua Tail yerine Fire Fang veya Blast kullanabilirsin. Garchomp'un atağı daha yüksek, SpAtk'ı daha düşük ve Swords Dance Garchomp'un atağını daha da arttırıyor, o yüzden burada Fire Fang kullanılabilir.

---

Takımında göze çarpan bariz bir eksiklik yok, ama hiç priority saldırın veya Scarf kullanan Pokemon'un da yok. Takımında en az işine yarayacak Pokemon Zapdos gibi. Zapdos'u değiştirip farklı farklı şeyler deneyebilirsin. CB Scizor, Mamoswine, Scarf Landorus, Scarf Terrakion gibi bir şeyler dene istersen.