Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 247 - Will the Real Oak Please Stand Up?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Will the Real Oak Please Stand Up?
Japonca Adı: Imposter Professor Oak! Comic Haiku Showdown
Türkçe Adı : Lütfen Gerçek Oak Ayağa Kalkabilir mi?

[Resim: genizet.png]

Johto Ligi yolculuğunda iyi bir zamandı. Ash ve arkadaşları küçük bir kasabada durdular ve kendilerine biraz gurme yemeği ziyafeti çekmeye karar verdiler.

Dostlarımız kasaba restoranında yemek yerken Profesör Oak’ın radyo programını dinlerler. Dostlarımız programı dinlerken Profesör Oak’ın yarın Maroon Kasabası’nda canlı gösteri yapacağını duyan dostlarımız yolları üzerinde olan Maroon Kasabası’na doğru yola çıkarlar.

Dostlarımız Maroon Kasabası’na doğru ilerlerken Profesör Oak ve DJ Mary, Maroon Kasabası’na erken gidip Maroon Kasabası’nda yaşayan çocukların sorularını cevaplarlar. Profesör ve DJ Mary, soruları cevaplayarak günlerini geçirirler. Sabah olduğunda ilginç bir şey olur ve Maroon Kasabası’na birer tane daha Profesör Oak ve DJ Mary gelir. Profesör Oak ile DJ Mary, Pokémon Merkezi’ne giderler. Ancak Hemşire Joy, Profesör Oak ve DJ Mary’nin zaten Maroon Kasabası’nda olduğunu söyler.

Herkesin aklı karışıkken kasabada yaşayan çocuklar Pokémon Merkezi’ne gelip Profesör Oak’a kızarlar. Çünkü Profesör Oak dün çocuklara Farfetch’d’in hokey sopası taşıdığını söylemiştir. Pokémon Merkezi önündeki Profesör Oak, Farfetch’d’in taşıdığı sopanın bir bitki olduğunu ve spor malzemesi olmadığını söyler. Çocuklar Profesör Oak’a yalan söylediği için kızarlar. Çocuklar Profesör Oak’a dün sordukları soruları tekrar sorarlar. Ancak Profesör Oak bu sefer başka cevaplar verir. Çocuklar Profesör Oak’a olan inançlarını kaybederler. Profesör neler olduğunu anlamaya çalışırken dostlarımız Profesör Oak ile DJ Mary’nin yanına gelirler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi:
Corsola

Hemşire Joy da tüm gördüklerinden sonra masada görgüsüzce yemek yiyenlerin sahte Profesör Oak ve DJ Mary olduğuna inanır. Dostlarımız hep birlikte masaya giderler. Ancak masadaki Profesör Oak ve DJ Mary de karşılarına çıkan Profesör Oak ile DJ Mary’nin birer taklitçi olduğunu söylerler. Uzun süren bir tartışma sonucu gerçek Profesör Oak’ın kim olduğunu anlamak için dostlarımız bir yarışma düzenlemeye karar verirler. Yarışmanın konusu Pokémonlarla ilgilidir. Yarışmanın sonunda soruları doğru cevaplayan kişinin gerçek Profesör Oak olduğu kabul edilecektir. Her iki taraf da şartları kabul ettikten sonra yarış başlar.

Yarışmanın hakemi Hemşire Joy olur. Hemşire Joy iki soru sorar ve her iki profesör de birer tane doğru cevap verir. Gerçek Profesör Oak’ı belirlemek için profesörlerden birer Pokémon şiiri yazmaları istenir. Profesörlerin yazacağı şiirin teması Wobbuffet’tir. Profesör A ve B şiirleri söylerler. Hemşire Joy şiirleri dinledikten sonra kazananın Profesör A olduğunu söyler. Çünkü gerçek Profesör Oak’ın bütün şiirlerinin insanlara güven veren ve rahatlatan ortak bir yanı vardır. Yarışma sonunda herkes gerçek Profesör Oak’ın kasabaya sonradan gelen Profesör A olduğunu anlar.

Gerçek Profesör Oak anlaşılınca taklitçilerin Roket Takımı olduğu anlaşılır. Sloganını söyledikten sonra Roket Takımı hemen harekete geçer. James, Weezing’i çağırır. Weezing, Duman Perdesi kullanarak dostlarımızın etrafı görmesini engeller. Roket Takımı yemekleri çalıp balonla kaçar. Duman Perdesi dağıldıktan sonra Profesör Oak yolda yakaladığı Pidgey’i yemekleri geri alması için çağırır. Pidgey, Hızlı Saldırı kullanarak yemeklerin içinde olduğu çuvalı yere düşürür. Çuval düştükten sonra Pidgey, Fırtına Saldırısı’yla Roket Takımı’nı havaya uçurur. Dostlarımız tüm olanlardan sonra Profesör Oak ile vedalaşarak yeniden yola çıkarlar.


Basit ama anlamlı bir şiir, sahte profesör durumunu çözmüştü. Ve şimdi Ash ve arkadaşları için yolculuklarına devam etme zamanı.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Hemşire Joy
DJ Mary





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Profesör Oak: [Resim: rsiconani016.gif]


Diğer Eğitmenler Ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani009.gif][Resim: rsiconani028.gif][Resim: rsiconani133.gif]





[Resim: olaylar.png]
- Bu bölümde önemli bir olay olmamıştır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga