Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 246 - Enlighten Up!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Enlighten Up!
Japonca Adı: Slowpoke's Knowledge! Ash's Knowledge
Türkçe Adı : Aydınlanma!

[Resim: genizet.png]

Blackthorn Şehri'ne yaklaşıyor olmanın ve Ash'in 8. rozetini kazanma şansının verdiği heyecanla kahramanlarımız seyahatlerine kaldıkları yerden devam ediyorlardı. Yeni sürprizlerle birlikte.

Kahramanlarımız Blackthorn Şehri'ne doğru ilerlerken Aydınlanma Gölü'ne ulaşırlar. Kahramanlarımız gölün isminin neden Aydınlanma olduğunu anlamaya çalışırken Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı ve kahramanlarımız kısa bir laf dalaşından sonra Pokémon savaşına başlayacakken bir Slowpoke görürler. Slowpoke Roket Takımı ve kahramanlarımızın savaşacağı alanın tam ortasına oturup kuyruğunu göl suyunun içine sokar.

Slowpoke: Uyuşuk Pokémon. Kimse ne düşündüğünü bilmese de Slowpoke sürekli düşüncelere dalmaktadır.

Roket Takımı Slowpoke'ye savaş alanının ortasından çıkması gerektiğini söylerken konuşmalarına bir kız dahil olur. Kız alanın Slowpoke'nin en sevdiği yer olduğunu ve Slowpoke'yi neden rahat bırakmadıklarını sorar. Roket Takımı kıza sert davranır. Kız ve kahramanlarımız tanışırlar. Kızın ismi Madeline'dir. Madeline, Slowpoke Tapınağı'nda eğitim aldığını ve hayatını bu iş üzerine adadığını söyler. Misty bunda düşünecek bir şey göremediğini söyler. Madeline, Slowpoke'nin aslında neden Slowpoke olduğunu söyler. Roket Takımı Slowpoke'nin tüm gün tembellik yaparak oturmak için Slowpoke olduğunu söyler. Madeline kahramanlarımızdan ve Roket Takımın'dan olaya başka bir bakış açısından bakmalarını ister. Madeline tembellik yapan canlının adının Slowpoke olduğunu söyler. Ama o ismi insanların ona taktığını ve gerçek özünün ne olduğu sorusunu sorar.

Madeline hayatının son 10 yılını aydınlanmak isteyerek geçirdiğini söyler ve kahramanlarımızla Roket Takımı'nı Slowpoke Tapınağı'na çağırır. Madeline kahramanlarımıza ve Roket Takımı'na tapınağın merkezi olan altın Slowpoke heykelini gösterir. Daha sonra Madeline, kahramanlarımıza ve Roket Takımı'na yemek ikram eder. Yemek yerken Madeline Ash'e eğitim alan bir kişinin daha Pallet Kasabası'ndan geldiğini söyler. Ash eğitim alan kişinin kim olduğunu sorar. Madeline isminin Gary olduğunu söyler. Madeline, Ash'e Gary'nin müsabaka eğitimi aldığını ve çok iyi bir eğitmen olacağını söyler.
Ash, Madeline'nin bu sözlerini duyduktan sonra hemen müsabaka eğitimi almak istediğini söyler. Ardından Roket Takımı da eğitim almak istediğini söyler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi:
Slowpoke

Bunun üzerine Madeline kahramanlarımız ile Roket Takımı'nı meditasyon eğitiminin verildiği odaya götürür. Kahramanlarımız da Roket Takımı da meditasyon yapmayı başaramazlar. Madeline kahramanlarımızdan ve Roket Takımı'ndan eğitim için tapınaktaki tüm geçitleri temizlemelerini ister. Kahramanlarımız ve Roket Takımı geçitleri temizlerken kendi aralarında yarışmaya başlarlar. Kahramanlarımız ile Roket Takımı tapınaktaki tüm geçitleri temizlerler; ancak temizliği ilk bitiren kişi Ash'tir. Madeline herkesi güzel yarış ve temizlikten dolayı tebrik eder. Madeline kahramanlarımıza ve Roket Takımı'na tapınağı temizlemek yerine yarıştıkları için tekrar yeniden başlamaları gerektiğini söyler. Kahramanlarımız ve Roket Takımı tapınağın tüm geçitlerini bir kez daha temizlerler.

Sıradaki eğitim için balık tutmaya gidecekken Roket Takımı meditasyon yapmak için tapınakta kalacaklarını söyler. Madeline ve kahramanlarımız da eğitim için göle giderler. Kahramanlarımız ve Madeline göle geri gittiklerinde Slowpoke'nin yerinden bir milim bile hareket etmediğini fark ederler. Slowpoke kuyruğuyla devamlı balık tutar. Kahramanlarımız da balık tutmaya başlarlar. Ancak onlar hiç balık yakalayamıyorlarken Slowpoke bir Gyarados yakalar. Kahramanlarımız sorunun ne olduğunu anlamaya çalışırlar. Madeline sorunun gereksiz şeyler düşünmelerinden kaynaklı olduğunu söyler. Bu sırada Slowpoke bir de Shellder yakalar. Madeline, Slowpoke'nin artık aydınlandığını söyler. Misty, Madeline'a bunu nasıl anladığını sorar. Madeline, Shellder'in uzun uğraşları, umutları ve düşünceleri ifade ettiğini söyler. Slowpoke sürekli zihnini eğittiğinden dolayı bir Shellder yakalamayı başarmıştır.

Bu sırada Roket Takımı tapınağın merkezi olan altın Slowpoke heykelini çalar. Jessie ve James, heykel ile kahramanlarımız ve Slowpoke'nin üzerine ilerlerken kahramanlarımız yoldan çekilirler. Ancak Madeline ve Slowpoke beklerler. Tam bu sırada Slowpoke evrim geçirip Slowbro'ya dönüşür.


Slowbro: Yalnızlığı seven Pokémon. Slowbro güçlü psişik saldırılar kullanabilmesine rağmen genellikle kavga etmekten kaçınır.

Slowbro, Karışıklık saldırısını kullanarak heykeli havaya uçurur ve Roket Takımı heykelin içinden düşer. Slowbro heykeli tapınaktaki yerine geri gönderir. Kahramanlarımız Slowbro'nun tam zamanında evrim geçirmesinden çok etkilenirler. Madeline kahramanlarımıza aydınlanma ile ilgili tavsiyeler verir. Kahramanlarımız bu tavsiyeleri unutmayacaklarını söyleyerek tekrar Blackthorn Şehri'ne doğru yola çıkarlar.

Slowpoke Tapınağı'nda yaşadıkları aydınlanma deneyiminin sonunda kahramanlarımız artık birbirlerine daha çok güveniyorlardı. Ve şimdi kahramanlarımız Blackthorn Şehri'ne olan yolculuklarına kaldıkları yerden devam ediyorlar.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Gary
Giovanni
Madeline





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Giovanni: [Resim: rsiconani053.gif]


Roket Takımı Yetenek Avcısı: [Resim: rsiconani225.gif]


Madeline: [Resim: rsiconani079.gif][Resim: rsiconani080.gif]


Diğer Eğitmenler Ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani079.gif][Resim: rsiconani012.gif][Resim: rsiconani106.gif][Resim: rsiconani107.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani090.gif][Resim: rsiconani118.gif][Resim: rsiconani119.gif][Resim: rsiconani129.gif][Resim: rsiconani130.gif][Resim: rsiconani170.gif][Resim: rsiconani171.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Bu bölümde önemli bir olay olmamıştır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga