Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 244 - As Clear As Crystal
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: As Clear As Crystal
Japonca Adı: Zapdos and the Crystal! Secret of the Lake!
Türkçe Adı : Kristal Kadar Berrak!

[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız Blackthorn Şehri'ne olan yolculuklarına Ash'in 8. rozetini kazanma umuduyla devam ediyorlar. Ancak Ash büyünün etkisi altındayken çok fazla umudu yok gibi.

Dostlarımız Blackthorn Şehri'ne doğru ilerlerken büyünün etkisi geçer ve Ash normale döner. Dostlarımız ilerlerken bir tepeye ulaşırlar. Ancak tepenin arkası çok büyük bir ormanlıktır. Brock rehber kitabındaki haritaya bakıp Ash ve Misty'e kaybolduklarını söyler. Kaybolan dostlarımız ormandan nasıl çıkacaklarını düşünürken kılık değiştiren Jessie ve James'i görürler. Ancak onların Roket Takımı olduğunu anlayamazlar. Pikachu'nun yolculuk yüzünden yorulduğunu ve yeniden şarj olması gerektiğini söyleyerek Pikachu'yu alan Jessie ile James balonlarına binerler. Dostlarımız Pikachu'yu çalanların kim olduğunu anlamaya çalışırken Jessie ve James üstlerindeki kıyafetleri çıkartıp sloganlarını söylemeye başlarlar. Pikachu kurtulmak için Yıldırım saldırısını kullanır. Ancak Roket Takımı'nın yaptığı özel alet Pikachu'nun tüm elektrik enerjisini emmeye başlar. Pikachu tüm gücüyle Yıldırım saldırısını kullanır. Alete gereğinden fazla elektrik alınca patlar. Patlama sonrasında Roket Takımı havaya uçar ve Pikachu serbest kalır. Pikachu tüm elektrik enerjisini kullandığı için bitkin düşer.

Dostlarımız ne yapacaklarını düşünürlerken konuşmalarına bir kız dahil olur. Kız kahramanlarımıza patlamadan dolayı yaralanan olup olmadığını sorar. Dostlarımız yaralanan olmadığını ancak Pikachu'nun tüm elektrik enerjisini kullanmasından dolayı çok bitkin düştüğünü söylerler. Kız dostlarımıza Pikachu'ya yardım edebileceğini çalıştığı yerin ormana çok yakın olduğunu söyler. Ancak dostlarımızdan kendisinin çalıştığı yerde göreceklerini kimseye anlatmamalarını ister. Dostlarımız kızın teklifi kabul ederler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi:
Zapdos

Dostlarımız dağın zirvesine doğru yürürken kızla tanışırlar. Kızın ismi Krystal'dir. Dostlarımız Krystal ile birlikte dağın zirvesine ulaştıklarında dağın tam ortasında büyük bir göl görürler. Dostlarımız gölün içinde elektrik Pokémonları görürler. Krystal dostlarımıza gördükleri Pokémonların hepsinin yaralı olduğunu ancak göldeki suyun elektrik Pokémonları için iyileştirici bir güce sahip olduğunu söyler. Böylece Ash de Pikachu'yu göl suyunun içine sokarlar. Pikachu göl suyuna girdikten kısa bir süre sonra iyileşir. Brock Krystal'e Pokémonların göl suyunun içine girerek iyileşebilmesinin pek mantıklı olmadığını söyler. Krystal göl suyunun bir sırrı olduğunu söyleyerek dostlarımızı gölün ortasına götürür. Dostlarımız gölün ortasında bir projeksiyon ışığı olduğunu zannederler. Ancak Krystal dostlarımıza suyun altını gösterir. Suyun altında terk edilmiş bir tapınak gören dostlarımız bir hayli şaşırırlar. Dostlarımız tapınağın içinde ışıl ışıl parlayan bir kristal görürler. Krystal tüm elektrik Pokémonlarını iyileştiren şeyin oradaki efsanevi kristal olduğunu söyler. Dostlarımız da Krystal'e Pikachu'ya yardım ettiği için ve efsanevi kristali gösterdiği için teşekkür ederler. Fakat tam bu sırada efsanevi kristalin ışığının yok olduğunu görürler.

Dostlarımız neler olduğunu anlayamadan Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı kristali alıp balonla uçarak kaçar. Göldeki elektrik Pokémonları ve Pikachu kristali geri almak için Roket Takımı'na karşı Yıldırımlarını kullanırlar. Ancak Roket Takımı Pika Power 3 adlı yeni bir elektrik emen alet ile tüm Pokémonların elektrik enerjilerini emmeye başlarlar. Pokémonların elektrik enerjileri bitmek üzereyken aniden bir şeyler olur ve gökyüzünden gelen kıvılcımlar elektrik enerjisini emen makineyi durdurur. Bulutların arasından efsanevi Pokémon Zapdos ortaya çıkar. Ash, Zapdos hakkında bilgi edinmek için Pokédex'ine göz atar.


Zapdos: Elektrik Pokémon'u. Zapdos hem elektrik hem de atmosferik güçlere sahiptir. Ayrıca kanat hareketleriyle ışık yaratabilir.

Zapdos, Roket Takımı'na Şimşek Fırtınası'nı kullanarak saldırır. Ancak Roket Takımı Zapdos'un da elektriğini emmeyi başarır. Zapdos tüm gücünü kullanarak saldırıya geçer ve alet daha fazla dayanamayarak patlar. Patlama sonrasında Roket Takımı havaya uçar. Ancak Zapdos Roket Takımı'nı durdururken tüm elektrik enerjisini kullanmıştır ve bitkin düşmüştür. Kahramanlarımızın aklına göl gelir ama Krystal efsanevi kristal çalındığı için artık gölün iyileştirme gücünü kaybettiğini, bu yüzden herhangi bir elektrik Pokémonu'nu iyileştiremeyeceğini söyler. Krystal, Zapdos ile ilgilenirken dostlarımız da Roket Takımı'nı aramaya başlarlar.

Dostlarımız Roket Takımı'nı bulmayı başarırlar. ve hemen Pokémon savaşına başlarlar. Jessie Arbok'u, James de Victreebel'i seçer. Arbok, Zehirli İğnelerini kullanır. Pikachu saldırıyı atlatıp Hızlı Saldırı'yla karşılık verir. Victreebel de Jilet Yapraklarını kullanarak Pikachu'ya saldırır. Pikachu bu saldırıyı da atlatıp yine Hızlı Saldırı ile Victreebel'i de etkisiz hale getirir. Roket Takımı yenildikten sonra tekrar balona binip kaçmayı dener. Ancak Bayleef Asma Kırbacı'nı kullanarak efsanevi kristali Jessie'nin elinden alır. Victreebel de Asma Kırbacı'nı efsanevi kristali geri getirmek için kullanır. Pikachu, Yıldırımı ile olaya müdahele eder ve Roket Takımı'nı havaya uçurur. Böylece dostlarımız kristali geri almayı başarırlar.

Ash kristali suyun altındaki tapınağa götürüp yerine koyar; ancak kristal suyun altında parlamaz. Dostlarımız sorunun ne olabileceğini düşünürken göldeki tüm elektrik Pokémonları kristalin yanına gidip kristale Yıldırımlarını kullanarak saldırırlar. Pokémonların Yıldırım saldırıları işe yaramış gibidir. Çünkü kristal suyun altında tekrar parlamaya başlar. Dostlarımız iyileşsin diye Zapdos'u suya atarlar. Ancak kristal yeniden gücünü kaybeder. Tüm Pokémonlar Zapdos'a ve Kristale Yıldırım gönderirler ve denemeleri işe yarar. Hem Zapdos iyileşir hem de kristal parlamaya başlar. Zapdos iyileştikten sonra uçarak uzaklaşır. Dostlarımız Krystal ile vedalaşarak Blackthorn Şehri'ne olan yolculuklarına devam ederler.


Ash, Brock ve Misty seyahatlerine Pokémonların olduğu gibi insanların yaşantılarına da etki ederek devam ediyorlar. Kahramanlarımız kalplerine kilitledikleri yeni anılarla unutulmaz Johto seyahatine devam ediyorlar.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Krystal





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani153.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani026.gif][Resim: rsiconani081.gif][Resim: rsiconani100.gif][Resim: rsiconani125.gif][Resim: rsiconani135.gif][Resim: rsiconani145.gif][Resim: rsiconani170.gif][Resim: rsiconani181.gif]





[Resim: olaylar.png]
- Ash normale döner.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga