Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 241 - Whichever Way the Wind Blows
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Whichever Way the Wind Blows
Japonca Adı: Bellossom Vs. Vileplume! Peace In The Grassy Meadow!
Türkçe Adı : Rüzgar Nereden Eserse!

[Resim: genizet.png]

Johto'da yarışmayı kafasına koyan Ash, Misty ve Pikachu'yla birlikte Blackburn Şehri'ne doğru yol alırken. 8. ve son rozetini kazanmayı umuyordu.

Kahramanlarımız Ash'in son rozeti için Blackburn Şehri'ne ilerlerken ağacın altında yatan 3 tane baygın Oddish görürler. Brock, Oddishlere kendilerini iyi hissetmeleri ve biraz toparlanmaları için yemek yedirir. Kahramanlarımız Oddishlerin nasıl böyle bitkin düştüğünü anlamaya çalışırlar. Oddishler kahramanlarımızı çok büyük bir ağaca götürürler. Kahramanlarımız ağacın altında kavga eden Vileplumelar ile Bellossomları görünce çok şaşırırlar. Kahramanlarımız Vileplumelar ile Bellossomlar'ın neden kavga ettiğini anlamaya çalışırlar. Ash, Vileplumelar ve Bellossomları ayırması için Bayleef'i seçer. Bayleef, Sarmaşık Kırbacı'nı kullanarak Pokémonları ayırır. Bir adam gelip kahramanlarımıza kavga eden Pokémonları ayırdıkları için teşekkür eder. Adamın ismi Steven'dir.

Steven kahramanlarımıza bitki Pokémonları üzerine araştırma yaptığını söyleyerek laboratuvarına davet eder. Brock, Steven'e bir bölgede hem Vileplumeların hem de Bellossomların yaşamasının çok garip olduğunu söyler. Steven de bunu doğrulayıp bu konu hakkındaki teorisini kahramanlarımızla paylaşır. Steven kuzeydoğu rüzgarı estiğinde Gloomların Vileplume'ye dönüştüğünü, kuzeybatı rüzgarı estiğinde ise Gloomların Bellossom'a evrimleştiğini söyler. Steven bunları söyledikten birkaç dakika sonra kuzeydoğu rüzgarı eser ve Gloomlar Vileplume'a dönüşürler. Misty rüzgarın evrimi nasıl etkileyebileceğini öğrenmek ister. Steven kuzeydoğu rüzgarının yaprak taşı zerrelerini taşıdığını kuzeybatı rüzgarının da güneş taşı zerrelerini taşıdığını söyler. Kahramanlarımız bu evrim şeklinden çok etkilenirler. Ancak Steven rüzgarın Bellossomlar ve Vileplumelar arasındaki güç dengelerini bozduğunu söyler. Bu sırada Vileplumelar ile Bellossomlar tekrar kavga etmeye başlarlar. Bayleef bir kez daha Sarmaşık Kırbacı'nı kullanarak kavga eden Pokémonları ayırır. Kahramanlarımız sorunu çözmenin bir yolunu düşünmeye başlarlar.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi:
Bellossom

Steven araştırmalarına göre büyük ağacın Vileplumelar ve Bellossomların birlikte yaşadıkları yuva olduğunu ancak daha sonra ağacın kavga etme sebebine dönüştüğünü söyler. Kahramanlarımız ağacın nasıl kavga etmelerine sebep olacağını merak ederler. Steven ağacın çok büyük olmasının sabahları Bellosomların bölgesinin güneş ışığı almamasına neden olduğunu ve bu nedenden dolayı Bellossomların Vileplumeların bölgesine gittiğini ve kavga ettiklerini söyler. Steven akşam üzeride Vileplumeların bölgesinin güneş almadığını bunun da tekrardan kavgaya sebep olduğunu söyler.

Steven kahramanlarımıza çok büyük bir fırtına çıkacağını ve rüzgarın kuzeybatıdan eseceğini söyler. Kahramanlarımız ile Steven, hiçbir şey yapmamaları gerektiğini ve kavgayı Vileplumeların kazanması gerektiğini düşünürler. Çünkü bir tarafın yaşama alanı küçülünce kavga sona erecektir. Ancak fırtına başladıktan kısa bir süre sonra rüzgar yön değiştirip kuzeybatıdan esmeye başlar. Steven rüzgarın birkaç dakika kuzeydoğudan birkaç dakika da kuzeybatıdan estiğini ve böyle devam ederse kavganın çok büyük bir savaşa dönüşebileceğini söyler. Kahramanlarımız bir şeyler yapmaya karar verirler.

Fırtına bittikten sonra Bellossomların ve Vileplumelarıın sayısı eşitlenir ve savaş başlarken aniden savaşın ortasına bombalar dahil olur. Kahramanlarımız neler olduğunu anlamaya çalışırken Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı yüzlerine uyku tozundan korunmak için maskeler takarak ellerinde bir çuval ile Vileplumelar ile Bellossomları çalmaya gelir. Bellossomlar ve Vileplumelar kavgaya başlarlar. Kavgaları sonunda Vileplumelar ile Bellossomlar hiçbir sonuca ulaşamazlar. Meowth, Bellossom ve Vileplumların kimlik bunalımı yaşadığını söyler. Misty, Vileplumelar ve Bellossomlara kimlik bunalımıyla ilgili tavsiyelerde bulunur. Misty'nin söylediklerini Meowth tercüme eder.

Bu sırada Roket Takımı yaralanan Pokémonları çalmaya başlar. Kahramanlarımız ve Roket Takımı Pokémon savaşına başlar. Jessie, Arbok'u; James de Victreebeel'i seçer. Vileplumelar ile Bellossomlar arkadaşlarını kurtarmak için hep birlikte çalışarak Roket Takımı'nın etraflarını sararlar. Bayleef, Asma Kırbacı'nı kullanarak Roket Takımı'nı havaya uçurur.
Tüm olanlardan sonra kahramanlarımız Steven ve Pokémonlar ile vedalaşarak tekrar Blackburn Şehri'ne doğru yola çıkarlar.


Vileplumelar ve Bellossomlar arasındaki birlik ve beraberliği yeniden sağladıktan sonra Ash, Brock ve Misty Blackburn Şehri'ne olan seyahatlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Steven





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani153.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Steven: [Resim: rsiconani043.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani044.gif][Resim: rsiconani045.gif][Resim: rsiconani182.gif]





[Resim: olaylar.png]
- Bu bölümde önemli bir olay olmamıştır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga