Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 235 - A Tyrogue Full Of Trouble
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A Tyrogue Full Of Trouble
Japonca Adı: Tyrogue And The Karate King Nobuhiko
Türkçe Adı : Başı Tam Belada Bir Tyrogue

[Resim: genizet.png]

Hala Johto Ligi’ne girmeye çalışan Ash, Mahogany Kasabası'na ve sonraki salon maçına doğru yoluna devam ediyor. Fazladan zaman kazanmayı uman kahramanlarımız kestirmeden gitmeye karar verdiler.

Kahramanlarımız tünelin içinde ilerlerken bir ışık görürler ve hemen ışığa doğru koşmaya başlarlar. Kahramanlarımız tünelden çıkmayı başarırlar ve tünelin çıkışında bir Tyrogue ile karşılaşırlar.

Tyrogue: Dövüş Pokémon'u. Tyrogue, Hitmonlee ve Hitmonchan’ın gelişmiş formudur. Küçük ama enerjik bir vücudu vardır.

Kahramanlarımız Tyrogue’nin mutsuz olduğunu fark ederler ve bunun neden kaynaklandığını düşünmeye başlarlar. Brock aç olabileceğini düşünür ama Tyrogue aç değildir. Brock çantasından başka çeşit Pokémon yiyecekleri çıkartırken Tyrogue tüm yiyecekleri aniden çalar. Ash, Tyrogue’nin peşinden gitmeye çalışır ama vahşi bir Primeape ve Mankey, Ash’in yoluna çıkarlar ve ona engel olurlar. Ash; Tyrogue, Primeape, ve Mankey’i yakalamak için Bayleef’i seçer. Bayleef, Sarmaşık Kırbacı saldırısını kullanır ama Tyrogue Yıldız Saldırısı'nı kullanarak Bayleef’i durdurur ve bir kayanın üstüne çıkar. Bayleef tekrar Sarmaşık Kırbacı saldırısını kullanır ama Tyrogue yerine kayayı vurur ve kayalar kahramanlarımızın üstüne doğru düşer. Kahramanlarımız neler olduğunu anlayamadan bir adam aniden yanında Hitmonlee ve Hitmonchan’ı ile gelip kahramanlarımızı kayalardan kurtarır. Tyrogue, Primeape ve Mankey kaçmayı başarırlar. Adam ve kahramanlarımız tanışırlar. Adamın ismi Kiyo’dur.

Kahramanlarımız Kiyo’nun evine giderler. Kiyo kahramanlarımıza yiyecek bir şeyler ikram eder. Brock yemek yerken hala Tyrogue’nin neden yemekleri alıp kaçtığını düşünüyordur. Kiyo, Tyrogue’nin yolcular ve kasaba halkı için daima sorun çıkarttığını söyler. Kahramanlarımız Tyrogue hakkında konuşurlarken kasabadan birisi Kiyo’ya Tyrogue’nin geri geldiğini haber verir.

Kiyo ve kahramanlarımız hemen Tyrogue’nin olduğu yere giderler. Tyrogue Primape, ve Mankey; Taurosları korkutur ve Tauroslar kahramanlarımızın üstüne doğru koşmaya başlarlar. Kahramanlarımız kaçarken Togepi Taurosların önünde kalır. Misty, Togepi için geri dönerken Tyrogue, Tauros’un üstünden atlayarak Togepi’yi kurtarır. Kiyo, Tyrogue’nin bu davranışından dolayı çok şaşırır. Tyrogue, Togepi’yi Kiyo’nun kucağına fırlatıp Primeape ve Mankey ile birlikte kaçar. Kasabalılar Tyrogue’nin son yaptıklarından sonra Memur Jenny’e şikayete gideceklerini Kiyo’ya söylerler. Kiyo kasabalılardan biraz daha zaman ister ve onlar da Kiyo’ya zaman tanırlar. Kiyo kasabalılara teşekkür eder ve kahramanlarımızla beraber Tyrogue’yi aramaya başlar.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi:
Tyrogue

Kiyo yolda ilerlerken kahramanlarımıza Tyrogue’nin eğitmeni tarafından terk edilmiş bir Pokémon olduğunu söyler. Kahramanlarımız bunu duyunca çok şaşırırlar. Kiyo, Tyrogue’yi ilk gördüğünde onun aç ve zayıf olduğunu, ona yardım ettiğini; ancak Tyrogue’nin eğitmeni yüzünden insanlardan nefret ettiğini söyler. Kiyo ve kahramanlarımız, Tyrogue’nin en sevdiği yere giderek Tyrogue’yi bulurlar. Kiyo Tyrogue’ye meydan okur ve Pokémon savaşı başlar.

Hitmonchan, Yumruk saldırısını kullanarak Tyrogue’ye saldırır ama Tyrogue saldırıyı atlatır. Hitmonchan, bu kez de Mega Yumruk saldırısını kullanır; ancak o da işe yaramaz. Tyrogue, güçlü bir Kafa Saldırısı'yla Hitmonchan’i savaşamayacak hale getirir. Kiyo Hitmonchan’i geri çağırır. Hitmonlee ile savaşa devam eder. Hitmonlee, Tyrogue’ye karşı Dönen Tekme saldırısını kullanır ama Tyrogue saldırıyı atlatıp Çifte Takımını kullanır. Tyrogue tüm gücüyle Kafa Saldırısı'nı kullanır. Saldırı sonrasında Hitmonlee de savaşamayacak duruma gelir. Böylece Pokémon savaşı biter. Savaş bitiminde aniden Tyrogue’yi bir ip yakalar ve Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar.

Kiyo kayaların üstüne çıkarak Roket Takımı’nın balonunun üstüne atlayıp balonu patlatır ve Tyrogue’yi kurtarır. Tyrogue’nin üstüne bir kaya düşerken Kiyo kayanın önüne geçip kayayı kaldırır ve Tyrogue hasar almaz. Brock Onix’i seçer ve Onix, Kaya Fırlatma saldırısını kullanarak kayayı Roket Takımı’na gönderir.

Jessie savaş için Arbok’u seçer ve James de seçimini Weezing’den yana kullanır. Arbok, Zehirli İğne saldırısını, Weezing de Çamur saldırısını kullanır. Onix saldırıları karşılar ve Çarpma saldırısıyla Roket Takımı’na saldırır ve saldırı sonrasında Roket Takımı havaya uçar.
Kiyo bu sefer Pokémonlarını kullanmadan Tyrogue’ye meydan okur ve Tyrogue ile savaşır. Yapılan savaşı kazanır ve tüm yaşananlardan sonra Tyrogue, Kiyo ile beraber çalışmaya başlar. Kahramanlarımız Kiyo ve Tyrogue ile vedalaşarak tekrar Mahogany Kasabası'na doğru yola çıkarlar.


Ve böylece kahramanlarımız, bir sonraki savaş ve rozet bir adım ötede beklerken gerçek arkadaşlığın iyileştirici gücü hakkında çok önemli şeyler öğrendiler.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Kiyo





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani153.gif]


Brock: [Resim: rsiconani095.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Kiyo: [Resim: rsiconani106.gif][Resim: rsiconani107.gif][Resim: rsiconani236.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani012.gif][Resim: rsiconani027.gif][Resim: rsiconani056.gif][Resim: rsiconani057.gif][Resim: rsiconani128.gif][Resim: rsiconani187.gif][Resim: rsiconani188.gif]





[Resim: olaylar.png]
- Bu bölümde önemli bir olay olmamıştır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga