Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 230 - Extreme Pokémon!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Extreme Pokémon!
Japonca Adı: Ride the Swiftly Running Pokémon
Türkçe Adı : Aşırı Pokémon

[Resim: genizet.png]

Kararlı kahramanlarımız Mahogany Kasabası'ndaki Spor Salonu'na doğru ilerlerken çok güzel bir gün geçiriyorlardı. Önlerindeki yol hedefsizce vadiye doğru gidiyordu.

Dostlarımız ilerlerken bir kasaba görürler. Brock rehber kitabına göre kasabanın Eggster olduğunu söyler. Açlıktan ölen dostlarımız yemek hayali kurarak ilerlerken Gary ve Arcanine'ını görürler. Kısa bir konuşmadan sonra Ash, Gary'e savaş için meydan okur. Gary büyük bir yarışa katılacağını söyleyerek Ash'in meydan okumasını kabul etmeyip dostlarımızın yanından ayrılır. Dostlarımız yarışı anlatması için Gary'nin peşinden koşarken ovada bir sürü Pokémon Eğitmeni'ni Pokémonlarıyla birlikte kaykay üzerinde çalışırken görürler.

Dostlarımız neler olup bittiğini anlayamadan restorana gidip yemek yerler. Ancak Ash'in aklı hala ovadaki Pokémonlardadır. Dostlarımız eğitmenlerin neden Pokémonlarının boynuna tasma taktığını merak edip yemeklerini yerken konuşmalarına bir adam dahil olur. Adam Pokémonların çalışmasının sebebinin Ekstrem Pokémon yarışması olduğunu ve bu yarışmanın Eggster Kasabası'nda her yıl bir gelenek olarak yapıldığını söyler. Adam dostlarımıza yarışmayı anlatır. Her eğitmen özel bir Pokémon tarafından çekilen bir kaykaya biner ve Pokémon'uyla birlikte yarış sonunda bitiş çizgisine ulaşmak için çalışır. Ash adamın anlattıklarından sonra hemen yarışmaya katılmaya karar verir. Ancak Ash yarışmaya katılmak için gerekli ekipmanlara sahip değildir.

Dostlarımız ne yapabileceklerini düşünürken yarışmayı anlatan adam Ash'e yardım etmeye karar verir. Dostlarımız hep birlikte adamın evine giderken adamla tanışırlar. Adamın ismi Bay Shellby'dir. Dostlarımız sohbet ederken Bay Shellby'nin bir Pokémon Yuvası işlettiğini öğrenirler. Dostlarımız Pokémon Yuvası'nda bir sürü yavru Pokémon görürler. Kısa bir sohbetin ardından Bay Shellby, Ash'i dışarı çıkartıp yarışmaya katılması için gerekli olan ekipmanları Ash'e verir. Ash ilk denemesinde başarılı olur; ancak ikinci denemesinde bir kayaya takılıp yuvarlanmaya başlar. Ash yuvarlanırken Arcanine, Gary'nin komutuyla Engelleme kullanarak Ash'i kurtarır. Ash, Gary'e teşekkür ettikten sonra Gary, Arcanine'la birlikte uzaklaşır. Dostlarımız hep birlikte Ash'e yarışmada kullanacağı Pokémon'u seçmesi konusunda yardımcı olurlar. Ash kısa bir süre düşündükten sonra yarışma için en uygun Pokémon'un, Bayleef olacağına karar verir. Ash, Bayleef ile birlikte hemen çalışmaya başlar.

Ash çalışırken dostlarımız da Bay Shellby'nin eşinin yaptığı ev yemeklerini yerler. Ash, Bayleef ile çalışmaya devam ederken Bay Shellby, Ash'e bir yumurta getirir. Ash yumurtanın ne için olduğunu anlamamıştır. Bay Shellby, Ash'e yumurtayı yarışma sonuna doğru bitiş çizgisine götürmesi gerektiğini söyler. Ash, Bay Shellby'den yumurtayı aldıktan sonra Bayleef ile birlikte pratik yapmaya devam eder. Ash ve Bayleef uzun süre pratik yaptıktan sonra kendilerini geliştirirler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi:
Bayleef

Ertesi gün Eggster Kasabası Ekstrem Pokémon yarışmasının duyurusu yapılır. Dostlarımız yarışma alanına gittiklerinde yarışma kuralları açıklanır. Kurallar açıklandıktan sonra yarışma başlar. Yarışın başlangıcında bazı eğitmenler kaza yapıp yere savrulurlar. Bir grup yarışmacı da kaza yığınını geçip yarışmaya devam etmeyi başarır. Ash ve Gary de yarışmaya devam edenler arasındadır. Yarışma devam ederken Gary liderliğe ulaşır; ancak bu çok uzun sürmez, çünkü Ash, Gary'e yetişir. Ash ve Gary'nin rekabeti sürerken birileri ağ kullanarak Arcanine'ı yakalar.

Gary neler olduğunu anlamaya çalışırken Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söyler. Roket Takımı sloganını söyledikten sonra Arcanine'ı alarak hızla uzaklaşır. Ash yarışmayı bırakıp Roket Takımı'nın peşine düşer. Kısa bir kovalamacadan sonra Ash, Bayleef'le birlike Roket Takımı'na yetişir. Bayleef, Ash'i kaykayla birlikte Roket Takımı'nın balonuna fırlatır. Balonun üstüne çıkan Ash, hemen balonu patlatır. Patlayan balon Bay Shellby'nin Pokémon Yuvası'nın bahçesine düşer. Düşüş sonucunda Arcanine da serbest kalır. Ash, Bay Shellby'e olanları anlatırken Roket Takımı hırsızlığa devam edip Bay Shellby'nin bakması gereken Pokémon Yumurtalarını çalar. Ash, Roket Takımı'na engel olmaya çalışır. Jessie, Ash'ten kurtulmak için Arbok'u gönderir. Bu sırada Bayleef koşarak Pokémon Yuvası'na ulaşmıştır. Bayleef Jilet Yaprak kullanarak Arbok'un Zehirli İğne saldırısına karşılık verir. Saldırıların çarpışması sonucunda Zehirli İğneler Jilet Yaprak saldırısını ezip geçer. Saldırıdan büyük hasar gören Bayleef yere düşer. Arbok tekrar saldıracakken Arcanie, Gary'nin komutuyla Yere Serme kullanır. Roket Takımı yenilince yumurtalarla birlikte kaçmayı dener. Sersemleyen Bayleef kendine gelip Sarmaşık Kırbacı'yla yumurta sepetini geri alır. Arcanine da Alev Tekeri'ni kullanarak Roket Takımı'nı havaya uçurur.

Roket Takımı havaya uçtuktan sonra Bay Shellby, Ash ile Gary'e duba yumurtalarını verir. Yumurtaları aldıktan sonra Ash ve Gary yarışa dönerler. Ancak Ash bu sefer Gary'nin arkasında kalır. Gary, Ash'in kaybettiğini düşünürken Ash, Bayleef'le birlikte dağın diğer yamacındaki uçurumdan atlayarak Gary'e yetişir. Ash ve Gary uzun bir rekabetin ardından son düzlüğü görürler. Ancak hala yan yana ilerlemektedirler. Herkes heyecanla sonucu beklerken Ash burun farkıyla yarışı kazanır. Böylece Ash ilk katıldığı Pokémon Ekstrem yarışmasında Altın PokéTopu ödülünü kazanır.
Yarışma bittikten sonra Gary dostlarımızla vedalaşarak kasabadan ayrılır. Dostlarımız da kasabadan ayrılırken Bay Shellby, Ash'e yumurtaları koruduğu için teşekkür olarak bir Pokémon Yumurtası hediye eder. Dostlarımız yumurtayı da aralarına alarak Mahogany Kasabası'na doğru yola koyulurlar.


Johto'ya giden yolda bu heyecanlı bir duraklama oldu. Zorlu alıştırmayla kazanılan bir yarış ve heyecanlı yeni bir Pokémon'u keşfetme şansı.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James

Gary
Bay Shellby




[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani153.gif][Resim: rsiconani155.gif][Resim: rsiconani158.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Gary: [Resim: rsiconani059.gif]


Diğer Eğitmenler Ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani015.gif][Resim: rsiconani020.gif][Resim: rsiconani031.gif][Resim: rsiconani045.gif][Resim: rsiconani068.gif][Resim: rsiconani085.gif][Resim: rsiconani103.gif][Resim: rsiconani107.gif][Resim: rsiconani108.gif][Resim: rsiconani112.gif][Resim: rsiconani123.gif][Resim: rsiconani210.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani128.gif][Resim: rsiconani161.gif][Resim: rsiconani177.gif][Resim: rsiconani190.gif][Resim: rsiconani194.gif][Resim: rsiconani216.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Gary geri döner.
-Ash yarışmayı ve açık mavi yumurtayı kazanır.


[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga