Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 227 - Bulbasaur... The Ambassador!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Bulbasaur... The Ambassador!
Japonca Adı: Goodbye Bulbasaur! Advanture at Oak's Residence
Türkçe Adı : Bulbasaur Büyükelçi!
[Resim: genizet.png]

Bolcana heyecanlar geride kalırken, kahramanlarımız Ecruteak Şehri’ne olan seyahatlerine devam ediyorlar ancak hemen önlerinde olan heyecanlardan habersizlerdir.

Dostlarımızın çıktığı yokuştan kendilerine üç dört tane varil gelmektedir. Arkadan biri o varilleri durdurun der ve dostlarımız varilleri durdurur. Adam varilleri tekrar arabasına koyar ve dostlarımızı Ecruteak Şehri’ne götürebileceğimi söyler.

Adamın adı Carter’dır. Carter dostlarımızı keşif balonuna getirir ve siz içeride bekleyin ben bilet alayım der. Dostlarımız içerideyken Ash, Profesör Oak’la konuşmak ister fakat onu bilgisayarın karşısında göremez. Bir müddet sonra bilgisayarın karşısına Mr. Mime ve Ash’in annesi Delia Ketchum çıkar. Delia, araştırma bahçesinde bazı sorunların çıktığını bu yüzden Profesör Oak’ın olmadığını söyler. Bu arada ekranda Tracey gözükür. Ardından profesör teşrif eder. Profesör araştırma bahçesine geçen hafta gelen birkaç Hoppip, Skiploom ve Jumpluff’lar yer kavgası yüzünden diğer bitki Pokémonlarıyla kavgaya tutuştuklarını söyler. Kavga gölün kenarında geçtiği için gölde yaşayan Su Pokémonları’da kavgaya tutuşmuşlardır. Bu üç grup arasında geçen olaylar bahçenin huzurunu bozmaktadır. Bu yüzden profesör Bulbasaur eskiden kayıp Pokémonlar’a yardım ettiği için Bulbasaur’ı bir süreliğine Ash’ten ister. Bulbasaur’da istekli olunca Ash, Bulbasaur’ı profesöre gönderir.

Carter ve dostlarımız keşif balonuna doğru ilerlerken Roket Takımı onları gözetlemektedir. Dostlarımızın balona bindiğini gören Roket Takımı balona kaçak olarak binmeye karar verirler.Roket Takımı’nın bindiği bölümde çelik bir kapı vardır. Kapıyı açan Roket Takımı içeride soğuk ve buzlu bir ortam görür. İçeri giren Roket Takımı’nın üstüne kapı kapanır ve kilitlenir.

Bulbasaur kavganın olduğu yere gelir. Üç grup kavganın eşiğindeyken Bulbasaur onları ayırır ve onlarla konuşur fakat üçlü grup Bulbasaur’ı dinlemezler ve Bulbasaur’a hep birlikte saldırırlar. Tracey’nin Pokémonlar’ı tam Bulbasaur’a yardıma gidecekken Bulbasaur, Güneş Işını’nı kullanır. Bu sayede kavga biter ve her üç tarafta anlaşmış gibi gözükür.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Arbok

Dostlarımız gelecekleri yere varmışlardır. Carter’a teşekkür ederler ve yollarına devam ederler. Bu arada Roket Takımı, kilitli kaldıkları odanın kapısını kırmayı başarırlar ve keşif balonundan çıkarlar.

Profesör, Ash’e Bulbasaur’ın biraz daha kalması gerektiğini söyler. Bulbasaur her ne kadar Çimen Pokémonlar’ı arasındaki meseleyi çözse de Su Pokémonlarıyla Bitki Pokémonlar’ının kavgalarını bitirememiştir. Ash sorun olmadığını söyler ve Bulbasaur’la gurur duyduğunu söyler.

Profesörün amacı yeni bir su kaynağı bulup orayı göl yapmaktır. Marill’ın bulduğu yeri kazan Bitki Pokémonlar’ı sert bir taş tabakaya denk gelirler. Bunun üzerine Bulbasaur, Sandslash ve Poliwhirl’den oluşan bir grup Pokémon’u yardıma çağırır. Poliwhirller zemine Su Tabancası Saldırısını uygularlar. Bu sayede Sandslashler yumuşayan toprağı daha kolay bir şekilde kazarlar. Bir müddet sonra toprağa saplanmış bir kayaya denk gelirler. Pokémonlar el birliğiyle bu problemi de atlatırlar ve en sonunda su gözükür. Kayanın durduğu yerde zıplayan Oddish yüzünden ıslak toprak kayayla birlikte çöker. Oddish tam kayanın altında kalacakken Bulbasaur onu kafasıyla iter ve kayanın altında kalır. O an Bulbasaur’ın aklına Ash ile yaşadığı anılar gelir. Oradakiler hemen kayayı çekerler fakat Bulbasaur, kayanın altında değildir. Hemen yandaki toprağın altından çıkan Bulbasaur, herkese derin bir nefes aldırır.

Bu olanları bilgisayardan izleyen dostlarımız Bulbasur’la gurur duyarlar. Profesör Bulbasaur’ın iyi iş çıkardığını fakat Bulbasaur ne zaman ortamdan ayrılsa tekrar kavgaya başladıklarını söyler. Bu yüzden profesör Bulbasaur’ın bir müddet daha burada kalmasını ister. Ash için zor bir karar olsa da Bulbasaur’da kalmak isteyince Ash izin verir ve Bulbasaur, profesörün yanında kalır.

Bulbasaur’ı Profesör Oak’a ödünç vererek bütün Pokémonlar’ın iyiliği için Ash fedakarlık etmiş oldu. Ancak Bulbasaur’ın bir sonraki salon maçında yokluğu Ash’i zorlayacak mı? Bunu ileride öğreneceğiz.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Tracey
Jessie
James
Profesör Oak
Delia Ketchum






[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani153.gif][Resim: rsiconani155.gif][Resim: rsiconani158.gif][Resim: rsiconani164.gif][Resim: rsiconani214.gif]


Brock: [Resim: rsiconani204.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif][Resim: rsiconani054.gif][Resim: rsiconani222.gif]


Tracey: [Resim: rsiconani048.gif][Resim: rsiconani123.gif][Resim: rsiconani183.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Delia Ketchum: [Resim: rsiconani122.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani028.gif][Resim: rsiconani043.gif][Resim: rsiconani044.gif][Resim: rsiconani045.gif][Resim: rsiconani061.gif][Resim: rsiconani086.gif][Resim: rsiconani118.gif][Resim: rsiconani182.gif][Resim: rsiconani187.gif][Resim: rsiconani188.gif][Resim: rsiconani189.gif][Resim: rsiconani195.gif][Resim: rsiconani241.gif]







[Resim: olaylar.png]

- Ash, Bulbasaur'ı Profesör Oak'ın yanına gönderir.




[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige

bulbasaur ölcek diye tırsmıstım ilk defa izlediğimde bu bölümü :)
Animede ölümün olmayacağını biliyordum. Ama nedense yine heyecanlandım. Bulbasaur'ın Dig öğrenerek kurtulması çok yaratıcıydı.