Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 224 - A Promise is a Promise
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A Promise is a Promise
Japonca Adı: Agreement with Lugia
Türkçe Adı : Söz Sözdür

[Resim: genizet.png]

Gizemli bir Pokémon’un efsanesinin peşine düşen kahramanlarımız Ogi Adası’na gitmiştiler. Arkadaşları Richie ile birlikte bir Lugia ve bebeğini keşfettiler. Ancak bu uzun süre gizem olarak kalmadı. Profesör Namba ve Roket Takımı, genç Lugia’yı kaçırdı ve onu su altı tesisine kapattılar. Onların planı bebeği yem olarak kullanarak anneyi de yakalamaktı. Ash ve arkadaşları anne Lugia’nın yakalanmasını önlemek için uğraşsalar da Butch ve Cassidy’nin kızgın Pokémonlarını yenmek çok zordu. Ve sonunda Lugia bebeği ile birlikte yakalandı. Ash uyandığında kendisinin ve arkadaşlarının hapsedildiğini gördü. Peki sırada ne var?

Ash uyandıktan kısa bir süre sonra arkadaşları da uyanır. Dostlarımız kafesten kurtulmanın bir yolunu düşünürken yakalanmayan Oliver, Lanturn ile birlikte arkadaşlarına yardım etmek için Roket Takımı’nın su altı tesisine doğru yola koyulur. Dostlarımız kafesin içinde beklerken Profesör Namba dostlarımızın yanına gider. Dostlarımız Profesör Namba’ya Lugialar ile ne yapacağını sorarlar. Profesör Namba, Lugia’nın gücünü sadece kendisinin kontrol edebileceği yeni bir enerji formuna transfer etmiştir. Profesör Namba dostlarımıza Houndour ve Hitmontop’un nasıl güçlendiğini anlatır. Profesör Namba öfkeyi yapay olarak taklit edebilecek bir buluş yapıp buluşunu Houndour’la Hitmontop üzerinde denemiştir. Dostlarımız Pokémonları sinirlendirmenin çok yanlış olduğunu söyleyince Profesör Namba, Pokémon Provakatörünü Sparky’le Pikachu üzerinde denemeye karar verir.

Bu sırada Oliver su altı tesisine ulaşır. Oliver havalandırma sisteminin boşluğundan yararlanarak tesisin içine girer. Fakat içeride çok uzun süre kalmayı başaramaz. Çünkü Roket Takımı üyelerinden birisine yakalanır. Jessie ile James, Oliver’ı görünce Oliver’ı üyenin elinden alıp Oliver’a dostlarımızın içinde olduğu kafesin şifresini verirler. Jessie ile James şifreyi söyledikten sonra Oliver’ın yanından ayrılırlar. Oliver kısa bir ilerlemeden sonra dostlarımızın hapsedildiği odaya ulaşır. Oliver şifreyi girince kafes açılır. Ash kafa atarak Profesör Namba’yı duvara fırlatır. Profesör Namba sersemler ve dostlarımız da bunu fırsat bilip Pokémonlarını kurtararak PokéToplarını geri alırlar.
Dostlarımız odadan çıkarken Profesör Namba kendine gelip acil durum düğmesine basar. Roket Takımı üyeleri odanın önüne toplanırlar. Dostlarımızın karşısına tekrar Butch ve Cassidy çıkar. Butch, Hitmontop’u; Cassidy de Houndour’u seçer. Ash, Pikachu’yu; Richie de Sparky’i savaşa dahil eder. Houndour, Alev Püskürtücüsü’nü; Hitmontop da Döner Tekmesi’ni kullanarak saldırıya geçer. Piackhu’yla Sparky saldırıları atlatıp Houndour’la Hitmontop’un kafasındaki Pokémon Provakatörlerine Yıldırım Oku kullanarak saldırırlar. Pokémonların öfkeleri geçince normale dönerler. Pikachu’yla Sparky Hızlı Saldırı kullanarak Hitmontop ve Houndour’u yere savururlar. Savaş devam ederken Profesör Namba, Butch ve Cassidy’i Lugia’nın odasına gönderir.

Butch ve Cassidy odaya gittiklerinde karşılarına Jessie ile James çıkar. Roket Takımı hemen savaşa başlar. Jessie, Arbok’u, James de Victreebel’i çağırır. Houndour Alev Püskürtücüsü’yle saldırır. Arbok saldırıyı atlatıp Kafa Darbesi kullanarak Houndour’u yere fırlatır. Victreebel de Jilet Yaprak saldırısını kullanır; ama Hitmontop Üçlü Tekme kullanarak yaprakları geri gönderir. Victreebel hasar görüp yere düşer.

Bu sırada dostlarımız da Roket Takımı üyeleriyle savaşa başlarlar. Ash, Totodile’ı; Richie de Pupitar’ı gönderir. Totodile Su Tabancası’nı; Pupitar da Yere Serme saldırısını kullanarak Roket Takımı üyelerini bayıltırlar. Dostlarımız hemen bebek Lugia’nın olduğu odaya giderler. Odada karşılarına Profesör Namba çıkar. Profesör Namba, Electabuzz’ını gönderir. Ash, Pikachu’yu; Richie de Sparky’i gönderir. Electabuzz, Yıldırım Yumruğu kullanarak savaşa başlar. Pikachular saldırıyı atlatıp Yıldırım Oku’nu kullanarak Provakatöre saldırırlar. Electabuzz, Işık Ekranı’yla saldırıyı karşılayıp Yıldırım Yumruğu’yla Pikachular’ı yere savurur. Pikachular toparlanamayınca Electabuzz tekrar Yıldırım Yumruğu’nu kullanarak Pikachular’ı havaya fırlatır.

Bu sırada Roket Takımı da savaşmaya devam etmektedir. Houndour, Alev Püskürtücüsü’nü kullanarak yeniden saldırır. Arbok saldırıyı atlatır. Hitmontop da Hızlı Dönüş kullanarak Victreebel'e saldırır. Victreebel, Sarmaşık Kırbacı’yla Hitmontop’un yönünü değiştirir. Böylece Hitmontop, Victreebel yerine Lugia’nın kafesine hasar verir. Houndour, Alev Püskürtücüsü’yle Arbok’u kafese fırlatır. Jessie savaşa Wobbuffet’i dahil eder. Houndour tekrar Alev Püskürtücüsü’nü kullanır. Wobbuffet, Ayna Örtüsü’yle saldırıyı iki kat güçlü bir şekilde geri gönderir. Houndour saldırıyı atlatınca Alev Püskürtücü Lugia’nın kafesini vurur. Kafes aldığı büyük hasardan sonra çalışamaz duruma gelir ve Lugia serbest kalır. Lugia, Hava Patlaması’yla Roket Takımı’nı havaya uçurur.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi:
Lugia

Öfkeli Lugia tesisin içinde Hava Patlaması kullanarak yavrusunu aramaya başlar. Lugia yavrusunu ararken dostlarımız savaşa devam etmektedirler. Electabuzz tekrar Yıldırım Yumruğu’nu kullanır. Pikachular saldırıyı atlatıp Yıldırım Oku’yla Electabuzz’a hasar verirler. Saldırılardan pek etkilenmeyen Electabuzz üst üste Yıldırım Yumruğu’nu kullanmaya başlar. Pikachular saldırıları atlatıp Yıldırım Saldırısı’nı kullanırlar. Electabuzz, Işık Ekranı’yla saldırıları karşılayıp Yıldırım Oku’nu kullanır. Pikachular bu saldırıyı da atlatınca Profesör Namba, Electabuzz’u daha çok sinirlendirir. Pikachu, Yıldırım’ını kullanarak Electabuzz’a saldırır; ama Electabuzz yine Işık Ekranı’yla karşılar. Sparky busefer Yıldırım’ını kullanarak Profesör Namba’nın elindeki kumandaya saldırır. Öfkesi geçen Electabuzz normale döner. Böylece Pikachular ikili Yıldırım kullanarak Electabuzz’u etkisiz hale getirirler.

Ash ile Richie bebek Lugia’yı kurtarmak için harekete geçerler. Ash, Cyndaquil’i, Richie de Charmeleon’u gönderir. Charmeleon’la Cyndaquil, Alev Püskürtücü kullanarak kafesi ısıtırlar. Poliwhirl’le Totodile da Su Tabancası kullanarak kafesi yumuşatırlar. Son olarak da Pupitar, Yere Serme kullanarak kafesi parçalar. Dostlarımız bebek Lugia’yı alıp annesinin yanına götürürler. Ancak anne Lugia çok öfkelidir. Dostlarımız Lugia’yı ikna etmeye çalışırken üstlerine bir kaya düşer. Lugia, Can Kurtaran kullanarak dostlarımızı korur. Dostlarımız Lugia’nın yardımıyla yıkılan tesisten çıkmayı başarırlar.
Tüm yaşananlardan sonra Lugia bebeğiyle birlikte yeniden okyanusun derinliklerine döner. Dostlarımız Oliver ve Richie’yle vedalaşarak Olivine Şehri’ne doğru yola çıkarlar.


Kahramanlarımız Richie ve Oliver’a veda ederken güven ve takım çalışması ile Roket Takımı’nı alt ederek iki Lugia’yı birleştirdiler. Böylece verdikleri sözü de tutmuş oldular. Kahramanlarımız Olivine Şehri’ne doğru ilerlemeye devam ediyorlar.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Butch
Cassidy
Richie
Luka

Profesör Namba
Oliver




[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani155.gif][Resim: rsiconani158.gif]


Misty: [Resim: rsiconani061.gif][Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif][Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Butch: [Resim: rsiconani237.gif]


Cassidy: [Resim: rsiconani228.gif]


Richie: [Resim: rsiconani005.gif][Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani247.gif]


Profesör Namba: [Resim: rsiconani125.gif]


Oliver: [Resim: rsiconani171.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani249.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Ash sonunda iki Lugia’yı da Roket Takımı’nın elinden kurtarır.
-Richie gruptan ayrılır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga