Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 213 - Fly Me To The Moon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Fly Me To The Moon
Japonca Adı: Poppo and the Enormous Poppo! Towards the As Yet Unseen Sky!
Türkçe Adı : Beni Aya Uçur


[Resim: genizet.png]

Girdap Adalarında, Mavi Nokta Adası'na varan kahramanlarımız, rotalarını Bluefindland’a çevirdiler. Böylece Girdap Kupası'na yaklaşmış olacaklar.

Bölümün başlangıcında kahramanlarımız, sakin denizin yanında yürürken Misty, birden denizde yüzen Corsola grubunu görür. Kahramanlarımız, bu dört Corsola’nın nereye gittiği hakkında teoriler kurmaya başlar. Bu sırada Misty, Corsolalardan birini yakalamayı kafasına koymuştur. Bir gemiye ihtiyacı olduğunu düşünür ve etrafına bakınır. O sırada birisi gelir(Wilbur) ve Su Girdabı Sezonunda olduklarını, geminin yardımcı olamayacağını söyler. O adaya girdapların arasından sadece Corsolaların geçebileceğini duyan Misty, üzülür ve Corsola yakalama isteği daha da güçlenir. Kahramanlarımızın üzüldüğünü gören yabancı, onları adaya ulaştırabileceğini söyler ve Misty, Tombul Pidgey Adası'na giden yolda iyice heyecanlanır.

Yabancının teklifiyle birlikte uzun ve güvenli görünmeyen bir köprüden geçecek olan kahramanlarımız, şiddetli rüzgara yakalanır ve köprü, taklalar atmaya başlar. Kahramanlarımız, Tombul Pidgey Adası'na doğru sert bir biçimde düşer.

Çimlerin içinden birkaç tane Pidgey belirir. Kahramanlarımız bu Pidgeyleri görünce şaşırır çünkü bu Pidgeyler kocaman görünmektedir. Wilbur, açıklamalar yapmaya başlar. Girdapların Tombul Pidgey Adası'nı koruduğunu, Pidgeylerin uçmalarına gerek kalmadığı için diyet yapmadıklarını anlatırken Roket Takımı da bu sırada kahramanlarımızı gözlemliyordur.

Wilbur kahramanlarımızı evine götürür ve adadaki tek evin ona ait olduğunu, adada yaşayan tek insanın o olduğunu söyler. O sırada etrafta uçan bir Pidgey, evin çatısına konar. Bu Pidgey, diğerlerinden daha küçük ve zayıftır. Ayrıca uçabiliyordur. Kahramanlarımız sorduğunda ise Pidgey’in sahibinin Wilbur olduğunu ve Pidgey’in isminin Orville olduğunu öğrenirler. Orville, hayali olan bir Pidgey’dir. Hayali ise yükseğe uçmaktır.

Kahramanlarımız, Prof. Oak ile Pidgeyler hakkında konuşurken Orville içeriye dalar ve duvardaki resme bakmaya başlar. Duvardaki resmi Wilbur'un büyük babası boyamıştır, güneşe, yıldızlara ve aya uçan küçük bir Pidgey’in hikayesinden esinlenerek boyanmış bir resimdir. Orville, o Pidgey gibi kimsenin cesaret edemeyeceği kadar yükseğe uçmak istediğini sahibine belirtir. Pidgey besleyicisi olan Wilbur, yeni doğan Pidgeylere hep bu resmi gösterdiğini anlatır. Ancak sadece Orville’ın bu resme ilgi duyduğunu söyler. Orville’ın hatasız olarak her gün uçmak için antrenman yaptığını ve bir yıl sonra güçlenmeye devam ettiğini anlatır. Bu sırada her şeyi dinleyen Roket Takımı, aralarında o Pidgey’i yakalamak için stratejiler belirlerler.

Brock, Orville hakkında sorular sormaya devam ederken birden kapı açılır ve iki üniformalı meteoroloji uzmanı Orville’ın yüksekliğini yerden anlayamayacaklarını, bir balonun bu iş için harika olacağını söylerler. Ayrıca sahip oldukları balonu da gösterirler. Bu fikir, kahramanlarımızın, Orville’ın ve eğitmeninin aklına yatmıştır ve yarın, Orville'ın yüksekliği ölçülecektir.

Gece vakti Orville kendi başına dinlenirken Meowth, Orville’ın yanına gider. Bir zamanlar onun gibi olduğunu, direnip diğer Meowthların aksine insan gibi konuşmayı öğrendiğini anlatır. Ona kimsenin yardım etmediğini ve Orville’a yardım etmek istediğini söyler ve ona bir telsiz takar, bu şekilde Orville’ın güvenini kazanır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Magmar

Kahramanlarımız, Orville ve meteoroloji uzmanları balona yüklenip havalanmaya başlarlar. Orville, üç bin metre yüksekliğine ulaşmıştır. Her şey planlandığı gibi gidiyordur. Ancak birden Orville’ın önünde Spearow grubu belirir. Orville, aralarından geçer lakin Spearowlar buna sinirlenir ve Orville’ın peşine takılır ancak onu yakalayamaz. Yükseklik on bin metreyi bulur, oksijen almak zorlaştığı için oksijen maskelerini takan kahramanlarımızın etrafında büyük bir Fearow dolaşmaya başlar. Bu yüksekliğin Fearow alanı olduğunu söylerken Fearow’un Orville’ın peşine takıldığını görürler. Fearow, tam Orville’ı uzun gagasıyla yakalayacakken Ash, Pikachu’yu ileriye yollar ve Elektrik Şoku yollamasını söyler. Fearow yenilir ve balonun üstüne düşer. Düştükten sonra balonun üst katmanı yırtılır ve balonun aslında Meowth balonu olduğunu anlarlar. Roket Takımı kendini gösterir.

Roket Takımı, Orville’ı ve Pikachu’yu istediğini söyler.Kahramanlarımız çok yükseğe çıkmıştır, oksijen miktarının çok az olduğu bu yerde Pikachu öksürmeye başlar ve sersemler. Ash, oksijen maskesini Pikachu ile, Misty ise Togepi ile ortaklaşa kullanır. Roket Takımı, Pokémon çalmanın sırası olmadığını söyler ve Orville’ı izlemeye devam eder ancak balonun yakıtı bitmiştir. Balon daha yükseğe gidemez. Fakat Meowth, Orville ile telsiz aracılığıyla iletişim kurmaya devam eder. Orville’ın kanatları ve gagası neredeyse buz tutmuştur ama geriye dönmek istemediğini söyler. Kendini bu kadar zorlamanın onun hoşuna gittiğini anlayan Meowth, onun nasıl hissettiğini anladığını söyler ve Orville'ı yüreklendirir.

Orville, artık hayaline ulaşmıştır. Atmosferden dışarıya uçtuğunu, yıldızlara ve aya ne kadar yakın olduğunu Meowth’a anlatır. Meowth, onu aşağıya inip gördüklerini anlatması için ikna etmeye çalışır ve başarılı olur. Orville, Meowth’a ve Tombul Pidgey Adası'ndaki Pokémonlara neler gördüğünü anlatmak için geri döneceğini söyler ve hızlı bir biçimde atmosfere girer. Ancak yavaşlayamaz, böyle devam ederse yere çakılacaktır. Son bir defa kendi yönünü değiştirmeyi başarır ve balona doğru ilerler. Orville, balonu delerek kahramanlarımızın yanına ulaşır. Meowth, Orville’a oksijen maskesi tutar ama yine de Orville ayılmaz. Ash, Pikachu’ya Elektrik Şoku yapmasını söyler ve bu saldırıdan sonra Orville kendine gelir. Artık her şey tamam görünse de balondaki delik iyice büyümüştür. Kahramanlarımız büyük bir hızla yere doğru düşüyorken Tombul Pidgeyler, balonu fark edip kendilerini barikat olarak kullanırlar ve kahramanlarımızı kurtarırlar.

Orville’ı izlemek diğer Pidgeylere bir ders olmuştur ve artık onlar da uçmak için niyetlenmiştir. Artık Tombul Pidgeyler de kanatlarının olduğunu hatırlamış ve onları kullanmaya başlamışlardır.


Ash ve arkadaşları, bir kez daha Bluefindland’a doğru ilerliyorlar ve yolculukları Girdap Kupası'na doğru devam ediyor.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Wilbur


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Wilbur: [Resim: rsiconani016.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani016.gif][Resim: rsiconani021.gif][Resim: rsiconani022.gif][Resim: rsiconani222.gif]


[Resim: olaylar.png]
- Bu bölümde önemli bir olay olmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
misiro
maNga
japonca ismi iyiymiş :/
bölümün özetini oraya yazmış adamlar :D
En beğendiğim bölümlerden biriydi :D Özellikle Orville müthişti.