Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 211 - Machoke, Machoke Man
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Machoke, Machoke Man
Japonca Adı: Cianwood City Gym! Wrestling Match
Türkçe Adı : Machoke, Machoke Adam


[Resim: genizet.png]

Daha önce Ash ve arkadaşları stadyum lideriyle maç yapmak üzere Cianwood Şehri’ne hareket etmişti. Yeni arkadaşları Janina ise Ampharos’un iyileşmesi için Olivine Şehri’ne ilaç götürecekti.

Daha önce Ash ve arkadaşları stadyum lideriyle maç yapmak üzere Cianwood Şehri’ne hareket etmişti. Yeni arkadaşları Janina ise Ampharos’un iyileşmesi için Olivine Şehri’ne ilaç götürecekti.

Janina sipariş edilen ilacı teslim aldıktan sonra hızlı feribot ile Jasmine’e dönmeye karar verir. Janina’ya veda eden dostlarımız stadyuma doğru ilerlerken plajda Machoke’u ile antreman yapan birine rastlarlar.

Machoke ve eğitmeni antreman bile olsa birbirlerine acımadan saldırırlar. En sonunda Machoke, Yuvarlanma saldırısı kullanarak eğitmenini yener. Hemen eğitmenin yanına koşan Ash ve arkadaşları, eğitmenin yaralanmadığını görüp derin bir nefes alırlar. Machoke’un eğitmeni, yaptığı Yuvarlanma saldırısının mükemmel olduğunu söyleyip onu överken, Ash ve diğerleri olanları şaşkınlıkla izler.

En sonunda Ash ile tanışan Machoke’un eğitmeni, bir bakışta Ash’in niyetinin Cianwood Salon Maçı yapmak olduğunu anlar. Hemen ardından Ash ve diğerlerini peşine takarak salona doğru götürür. Salona vardıktan sonra Ash, geçte olsa Machoke sahibi eğitmenin, Cianwood Salon Lideri Chuck olduğunu anlar. Dostlarımız bir kez daha hayretler içinde kalır.

Chuck, salona girdikten sonra Ash ve diğerlerine yemek ikram eder. Bunu reddedemeyen Ash patlayana kadar yemeye başlar. Yemek sonrası Chuck, Ash ile maçını yapmak için maç sahasına doğru yol alır.

İkiye iki olacak karşılaşmada Chuck ilk olarak Poliwrath’ini gönderir. Ash ise su, elektriğe karşı zayıftır felsefesinden şaşmayıp Pikachu’yu gönderir. Hızlı başlayan karşılaşmada Pikachu Yıldırım Oku kullanarak ilk hamleyi yapar. Ama Poliwrath bundan kolayca sıyrılır. Pikachu birkaç kez daha Yıldırım Oku kullandıktan sonra birini isabet ettirmeyi başarır. Sersemleyen Poliwrath’e Hızlı Saldırı ile vurmak isteyen Pikachu, onun sert bedenine hiç hasar veremez. Saldırı sırası Poliwrath’e geçince Çifte Tokat ile Pikachu’yu yere serer ve Pikachu ayağa kalkamaz.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Ampharos

Ash ikinci ve son Pokémon olarak Bayleef’i seçer. Ancak Ash bu konuda çok endişelidir. Karşılaşma başladığında Poliwrath vakit kaybetmeden Su Tabancası kullanır. Bunu savuşturan Bayleef Jilet Yaprak kullanarak Poliwrath’e sert bir darbe indirir. Bayleef, Poliwrath’in gardının düşmesinden yararlanıp Sarmaşık Kırbacı ile onu sarıp yere vurur. Son olarak zar zor ayağa kalkan Poliwrath’e Vücut Darbesi indiren Bayleef karşılaşmayı kazanır.

Ash’in beklediği gibi Chuck’ın ikinci Pokémon’u Machoke olur. Fakat Machoke sahaya girmeden önce ısınmak için Chuck’a saldırır. Bunu örnek alan Ash, Bayleef’e Vücut Darbesi kullanarak üzerine atlamasını söyler.

Kısa ısınma idmanından sonra karşılaşmaya başlayan Machoke ve Bayleef, birbirleriyle yakın mesafeden yüzleşmeye başlarlar. Bayleef, Machoke’un saldırılarını teker teker atlatırken biri kendisine isabet eder ve yere düşer. Hemen ayağa kalkan Bayleef, Sarmaşık Kırbacı ile Machoke’un kollarını bağlar. Fakat bir hayli güçlü olan Machoke, kendisini çekmeye çalışan Bayleef’e aynı şekilde yanıt verir. Bu ikili mücadeleden bir sonuç çıkmayınca Brock ve Misty, Ash’e fikir verirler fakat Ash bunu uygulamayı reddeder.

En sonunda kuvveti Bayleef’ten daha fazla olan Machoke, onu kendisine çekerek Yuvarlanma saldırısı kullanarak Bayleef’i havaya fırlatır. Havadaki Bayleef, Sarmaşık Kırbacını bir kez daha Machoke’a bağlayarak yere inmenin verdiği güç ile Machoke’u yere vurur. Kontrolü ele alan Bayleef bu sefer de Vücut Darbesi kullanır. Son olarak ise Jilet Yaprak ile ayağa kalkmaya zorlanan Machoke’un işini bitirir.

Bayleef’in üstün çabasıyla maçı kazanmayı başaran Ash, Chuck tarafından övülerek Fırtına Rozeti’ni elde eder. Ve Ash böylece Johto’ya giden yolda hayallerine bir adım daha yaklaşmış olur. Maç sonrası Janina’yı arayan Ash, Jasmine’in bir süre daha savaşamayacağını söyler. Bunun üzerine konuşmayı duyan Chuck ona Girdap Adaları’na gitmesini önerir. Bu fikir Ash’in aklına yatar ve oraya gitmeye karar verirler. Chuck’ın eşi ise dostlarımıza ödül olarak feribot ücretini karşılaması için bir kart verir. Chuck’un enteresan önerilerinden sonra Ash ve arkadaşları yeniden yola koyulur.


Ve böylece Fırtına Rozeti’ni kazandıktan sonra Ash ve arkadaşları Cianwood Şehri’nden ayrılıp, Girdap Adaları’na gitmek için yola çıktılar. Bakalım Johto Ligi yolculuklarında daha neler ile karşılaşacaklar...



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Janina
Chuck

[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani153.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Chuck: [Resim: rsiconani062.gif] [Resim: rsiconani067.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani056.gif] [Resim: rsiconani066.gif] [Resim: rsiconani068.gif] [Resim: rsiconani237.gif]


[Resim: olaylar.png]
- Ash, Chuck'ı yenerek bir Fırtına Rozeti kazanır.


[Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
4. Sezonu bitirdik :) darısı diğer sezonların başına :D
AMİNN diyelim :D 5. sezon daha çabuk bitecekmiş gibi geliyor :)