Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Capsule Monsters (Kapsül Canavarları)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hepinizin bildiği gibi Satoshi Tajiri 1989 yılında ilk defa Pokemon Düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Satoshi Tajiri bu fikri bulup Nintendo'ya bu projesini ilerletmek için yardım ister. Ancak Nintendo bu fikri bir süreliğine askıya almıştır. Daha sonra bu fikir ciddiye alındı ve Nintendo Satoshi'nin projesini hayata geçirmeye başladı. Birde bir çoğunuzun bilmediği bir şey var. Pokemonun ilk adı Pocket Monsters değil Capsule Monsterdır.



Capsule Monsters'ın Orjinal Logosu:



[Resim: Capsule_Monsters_Logo.png]




Capsule Monsters Fikri Nasıl Ortaya çıktı?


*Satoshinin küçüklükten beri böcekleri sevmiştir. Hatta farklı türlerdeki böcekleri toplayıp koleksiyon yapmıştır. Satoshi küçüklüğünü hatırlayıp Capsule Monsters fikrini hayata geçirmek ister. Bu arada hepinizin bildiği gibi oyun ve animenin başlangıcında Nidorino ve Gengarın savaş sahnesine tanıklık olmuşunuzdur. Satoshi eskiden Kapsül Canavarlarını basit bir ejderha ve maymun figürlerine benzeterek çizmiştir. İşte size göstereceğim resimde Nidorino ve Gengarın savaştığı bir resim var. Çok şaşıracaksınızki çizimler oldukça farklı.


Nidorino ve Gengarın Önceki Halleri:

[Resim: 426px-Capsule_Monsters_Cover.jpg]







*Birde Ek bilgi eklemek istiyorum. Aslında Pokedexte ilk yer alan pokemon Rhydon olacaktı ve ilk çizilen pokemonda Rhydondu. Rhydondan sonra çizilen pokemonlar sırasıyla Lapras, Slowbro ve Clefairy'dir.


Rhydon'un önceki hali:

[Resim: 800px-Early_Rhydon.jpg]





*Son olarak söyleceğim sözde Capsule Monsters (Kapsül Canavarları) isminin nereden geldiğidir. Bu isim Japonyada bulunan Gashapon Kapsüllerinden geldiği bilinmektedir. Sonra bu isim Satoshi Tajirinin kararı ile Pocket Monsters (Cep Canavarları) olarak değiştirilmiştir.

Kaynak: Bulbapedia



daha detaylı olabilirdi
Anca bu kadar bilgi edinebildim. Birazda kendi bilgilerimden de ekledim. Yakında düzenleyeceğim zaten merak etmeyin ^^.
Ellerine sağlık kesinlikle çok güzel bir konu.Kısada olsa zevkle okudum.Yalnız şu Rhydon eğitmeninin giydiği pantolona bakın :D O zamanların eğitmen modası işte