Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 201 - Current Events
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Current Events
Japonca Adı: Goodbye Chikorita! Dangerous Electric Labyrinth
Türkçe Adı : Elektrik Akımı

[Resim: genizet.png]

Johto Ligi için sürdürdükleri yolculukta Ash ve arkadaşları Olivine Şehri’ndeki stadyuma doğru ilerliyorlardı ve şu anda etraflarında onları saran taze bir meltem esmekteydi.

Yolculukları sırasında küçük bir ara veren kahramanlarımız Pokémonlar’ında keyifli vakit geçirmesini sağlamak için onları dışarı çıkarırlar.

Her zamanki açlıktan bayılmak üzere olan beş parasız Roket Takımı karşılarında bir bina görürler ve yemek bulma umuduyla oraya koşarlar. Ama kapıya varan Roket Takımı kapının güvenlik sistemiyle korunduğunu görürler ve bunun üzerine içeride değerli bir şeyler olacağını düşünürler. Meowth’ın çabaları da sonuç vermeyince çılgına dönen Roket Takımı güvenlik sistemini kaza ile patlatarak kapıyı açmayı başarırlar.

Diğer taraftan kahramanlarımız temiz havanın keyfini güzelce çıkarır. Ash ateş yakmak için odun toplamaya gitmek için ayaklanır ve yanına yardımcı olması için Chikorita’yı alır.

Roket Takımı gizemli binada dolaşırken bir anda karşılarında bir sürü Magnemite belirir. Neye uğradıklarını şaşıran Roket Takımı kaçmaya başlar. O sırada odun toplamak için güzel bir yer arayan Ash kapısı açık olan binayı görüp içeri girer. Ama onlar girdikten sonra rüzgar nedeniyle kapı kapanır ve Ash ile Chikorita içeri sıkışır. Keskin kulaklara sahip Pikachu, Ash’in bağırışlarını durup aniden ayağa kalkıp koşmaya başlar. Misty ve Brock olaydan habersiz şaşkınca Pikachu’yu takip ederler.

Binanın bir diğer tarafında olan Roket Takımı, Magnemitelar tarafından sıkıştırılmışken Magnemitelar aniden yönlerini değiştirip geri dönerler. Roket Takımı buna anlam veremese de derin bir oh çeker.

Ash’e ulaşan Misty, Brock ve Pikachu kapıyı açmak için bir yol düşünürler. Bir yol bulamayınca Brock yardım çağırmaya gider. Ash ve Chikorita beklemek yerine bir başka çıkışın olacağını umarak binayı aramaya koyulurlar. Binayı turlayan Ash ve Chikorita, Magnemitelar’ın saldırısına uğrarlar. Saldırıları savuşturan Chikorita, Ash’i de alıp koşmaya başlar. Roket Takımı durumlarından şikayet ederken Ash ve Chikorita’yı görüp şanslarının döndüğünü düşünürler.

Ash ve Chikorita kaçmaya devam ederken yolun sonuna gelirler. Ash, Chikorita’ya Jilet Yaprak kullanmasını söyler. Ancak Magnemitelar vuruldukça yerlerine yenisi gelir. Durumları yeterince kötüyken karşılarında bir de Magneton belirir. Magneton, Chikorita’ya Yıldırım Oku ile saldırır. Ama Ash Chikorita’yı son anda yakalayarak onu kıl payı kurtarır.

Roket Takımı, Ash ve Chikorita’yı sinsice izleyip, yakalama planları yaparken yanlarına bir Jigglypuff gelir. Jigglypuff’ın şarkı söylemesinden korkan Roket Takımı onun mikrofonunu elinden alıp uzağa fırlatırlar. Jigglypuff mikrofonun peşinden koşarken Ash ve Chikorita da Magneton’un saldırısının etkisiyle delinmiş duvardan geçip merdivenden aşağı koşarlar. Mikrofonuna kavuşan Jigglypuff hemen yanındaki Magneton ve Magnemitelar’a şarkısını söyleyip onları uyutur. O sırada olay yerine dönen Brock yardımın biraz gecikeceğini söyler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Dragonair

Ash ve Chikorita binadaki keşiflerine devam ederken Roket Takımı da onların peşine düşer. Ash ve Chikorita tam bir yol bulduklarını düşünürken etrafları Electrodelar tarafından sarılır. Fazla gerilen Electrode patlamak üzereyken dostlarımız Chikorita’nın açtığı yol sayesinde kaçmayı başarır. Yolları bir kez daha çevrilen Ash ve Pikachu yine kaçmayı başarırlar ve bir odaya girerler. Girdikleri odada karşılarında çok daha büyük bir sürpriz çıkar. Jigglypuff şarkı söyleyip dostlarımızı uyutmak üzereyken Chikorita son anda Sarmaşık Kırbacı ile mikrofonu uzaklaştırır. Ash ve Pikachu yollarına devam ederken Jigglypuff’ta mikronunun peşine düşer. Zavallı Jigglypuff’ın mikronunu alan bu kez de Roket Takımı olur ve onlarda aynı şekilde fırlatır. Mikrofonun son adresi Electrodelar’ın yanı olur ve Jigglypuff güzel bir konser vererek onları uyututr.

Roket Takımı tam Ash’i bulduğunu düşünürken kontrol odasından Electabuzz çıkar. Meowth ile konuşan Electabuzz buradaki Pokémonlar’ın güvenlik görevlisi olduğunu söyler. Electabuzz’dan kurtulmak için yalana başvuran Meowth onu kandırıp Ash ve Chikorita’yı kastederek suçluların onlar olduğunu söyler. Bunu duymak Electabuzz’ı çok sinirlendirir.

Brock ve Misty’nin beklediği yardım nihayet gelir ve birkaç dakika içinde kapıyı açacağını söyler. Görevli kapı ile uğraşırken Ash’in etrafı aradığını duyunca bir hayli telaşlanarak hızlanır. Bu durum Misty ve Brock’u da endişelendirir.

Çıkışı aramaya devam eden Ash en sonunda güvenlikten sorumlu Electabuzz ile karşılaşır.

Elactabuzz: Elektrik Pokémon’u. Electabuzz, Elekid’in evrim geçirmiş halidir. Barındırdığı güçlü elektrik akımı nedeniyle vücudu parlamaktadır.

Ash, daha kontrolünü bitiremeden saldırıya geçen Electabuzz’a karşılık vermek için Chikorita harekete geçer. Yıldırım Yumruğu ile işe başlayan Electabuzz’dan sıyrılan Chikorita Jilet Yaprak ile saldırır. Ancak hemen toplanan Electabuzz Yıldız Saldırısı kullanarak Chikorita’yı püskürtür. Ayağa kalkan Chikorita Sarmaşık Kırbacı ile Electabuzz’ın hareketini durdurur ve ardından Çarpma kullanarak iyi bir hasar verir. Bir kez daha Çarpma kullanmak için harekete geçen Chikorita Yıldırım Yumruğu’na maruz kalıp yere yığılır.

Kısa süre sonra yeniden ayağa kalkan Chikorita, Electabuzz ile kafa kafaya çarpışacakken üstlerine bir kafes iner. Bu kafes tuzağının arkasında her zamanki gibi Roket Takımı vardır. Pokémonlar kafesin içinden her ne kadar saldırsa da bu bir işe yaramaz. Böylelikle Roket Takımı Pokémonlar’ı da alıp kaçmaya başlar ve tabi ki Ash’te peşlerinden gider.

Onları durdurmak için çabalayan Ash, Roket Takımı’nın önünü keser. Kaybetmeye hiç niyeti olmayan Roket Takımı ise Arbok ve Victreebel’i yollar. Zehirli İğne ve Jilet Yaprak kullanan Pokémonlar’a karşı hiçbir şansı olmayan Ash bir hayli acı çeker. Ayağa kalkmakta zorlanan Ash’e bu kez de beraber saldıran Arbok ve Victreebel onu tamamen yere serer. Ash’i çok düşkün olan Chikorita bunu izlemeye daha fazla dayanamayıp evrim geçirir.

Chikorita’ya göre çok daha güçlü olan Bayleef tek darbede kafesi keser ve özgür kalırlar. Roket Takımı’na bu yaptıklarını ödetmek için beraber saldıran Bayleef, Pikachu ve Electabuzz onları havaya uçurur.

Her şey yoluna girdikten sonra Ash ve arkadaşları güvelik görevlisine veda ederler. Ama o sırada davetsiz misafir Jigglypuff ortaya çıkarak şarkısını söyler ve herkesi uzun bir uykuya dalar.

Ash’in ilgisi ve kaygıları Chikorita’nın Bayleef’e dönüşmesini sağladı. Artık kahramanlarımız Johto seyehatlarine yepyeni bir Pokémon ile devam edecekler. Ama şimdilik Jigglypuff’a teşekkürler ve iyi uykular…





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James







[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani152.gif][Resim: rsiconani153.gif][Resim: rsiconani155.gif][Resim: rsiconani158.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani039.gif][Resim: rsiconani081.gif][Resim: rsiconani082.gif][Resim: rsiconani101.gif][Resim: rsiconani125.gif]





[Resim: olaylar.png]

[Resim: bayleef%255B1%255D.jpg]

- Ash'in Chikorita'sı Bayleef'e dönüşür.



[Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail

chikorita değilde hep totodilen gelişmesini istemişimdir