Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Zehir Türü (Poison)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Crobat_by_Xous54.png]


Zehir türü, 17 türden biridir. Zehir Türünde uzmanlaşan eğitmenler Fuchsia Şehrinden Koga ve Janine Unova'da bulunan Virbank Şehrinden Roxie oldukları bilinmektedir. Bazı Kötü Çetelerin en çok kullandığı tür Zehir olduğu bilinir. Mesela Roket Takımının üyeleri gibi. Dördüncü jenerasyonla birlikte fiziksel ve özel saldırılar karıştırılmadan önce tüm zehir türü saldırılar fizikseldi.





KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ

DEFANS

Defansif yönünden Zehir türünün oyunlarda kullanılan en çok defansif türlerinden biri olduğunu söyleyebilirim . Sadece 2 türe karşı zayıf ve bu türlerde oldukça yaygın olarak bilinmektedir. Birde en çok kullanılan saldırılardan biri olan Earthquake Zehir Türlerine karşı etkili vurur. Ancak Koffing ve evrimleri Levivate yeteneği sayesinde Deprem'e karşı bağışıklık kazanır, Ayrıca Zubat ve Evrim Aileside Hem Zehir Hem Uçan oldukları için Yer saldırılarından etkilenmiyor. Bunun dışında X-Scissor, Close Combat ve Leaf Blade gibi saldırılara direnebilirler. Birde çoğu Zehir türü Toxic Spikes öğrenebiliyor. Zehir türü oldukları için genellikle rakibi kışkırtmak için Toxic kullanabilirler.

HÜCUM

Hücum yönünden bakacak olursak, Zehir türünün kötü olduğunu söyleyebilirim. Sadece 1 türe karşı etkili vuruyor. Bunun dışında 4 Tür zehir türüne karşı dayanıklı ve 1 tür ise zehirden etkilenmiyor. Çelik türünün yaygın olması ile beraber rakip zehir saldırılarından korunmak için Skarmory, Ferrothorn gibi pokemonlar çıkarabilir. Yinede Zehir türünün hücum yonunda bir avantajı oluyor. Zehir saldırıları ile rakibe yüksek bir ihtimal ile zehirleyebilir.

ZEHİR POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI


[Resim: poisonsama.png]



SON EVRİMİNDEKİ ZEHİR POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI


[Resim: poisonkun.png]


SAVAŞ ÖZELLİKLERİ


[Resim: poisonoffense.png]



ZEHİR TÜRÜ SALDIRILARI

Acid:Rakip pokemona sert bir asit spreyi ile saldırır. Bu saldırı rakip pokemonun Special Defense'ı düşürebilmektedir.
Acid Armor:Bu saldırıyı kullanan pokemon kendini sıvılaştırarak ona keskin bir Defense statı verir.
Acid SprayHedef pokemona eritici bir salgı tükürerek saldırır. Bu saldırı hedef pokemonun Special Defense'ını 2 kat düşürür.
Clear Smog:Kullanıcı rakibe özel bir çamur yığını salgılayarak rakibe saldırır. Hedef pokemonun tüm statları eski haline döner.
Coil:Bu saldırı çoğunlukla yılanlar tarafından kullanılır. Bu saldırı gerçekleşince kullanan kişinin Attack, Accuary ve Defense statlarıda arttığı bilinmektedir.
Cross Poison:Hedef kişiye zehirli bir bıçak ile acımasızca saldırabilir. Bu saldırı rakibe kolaylıkla kritik hasar verebilir.
Gastro Acid:Kullanıcı hedef pokemona midesindeki asitleri gönderir. Bu mide asiti rakibin Abilitysinin etkisini ortadan kalktırır.
Gunk Shot:Bu saldırıyı kullanan kişi rakibe çöp kadar pis kokan ağız salgısı ile saldırır. Bu saldırı ile rakibe vurulunca, rakip pokemon zehirlenebilir.
Poison Fang:Kullanıcı hedef pokemona zehirli dişleri ile saldırır. Aynı zamanda bu saldırıyı kullanan kişi rakip pokemonu kötü bir şekilde zehirleyebilir.
Poison Gas:Kullanıcı rakibe zehirli bir gaz bulutunu karşıdaki pokemona karşı püskürtür. İsabet ettiği kişi zehirlenebilir.
Poison Jab:Kullanıcı hedef pokemona zehirli bir iğne veya dokunaç ile saldırır. Saldırdığı pokemonu zehirleme ihtimali vardır.
Poison Tail:Kullanıcı hedef pokemona kuyruğu ile saldırır. Aynı zamanda hedef pokemon zehirlenebilir, Bu saldırının Kritik vurma şansı yüksektir.
PoisonPowder:Kullanıcı etrafa zehirli bir toz dağıtır. Bu zehirli toza yakalanan kişiler zehirlenebilir.
Sludge:Kullanıcı rakibe sağlığa zararlı olan çamur ile saldırır. Bu çamur hedef pokemonu zehirleyebilir.
Sludge Bomb:Kullanıcı rakibe birden fazla çamur bombaları ile saldırır. Bu çamur hedef pokemonu zehirleyebilir.
Sludge Wave:Kullanıcı rakibe karşı dev bir çamur dalgası ile saldırır. Aynı zamanda bu vuruş zehirli olabilir.
Smog:Kullanıcı etrafa pis kokulu bir gaz boşaltır. Bu gaza yakalanan kişi zehirlenebilir.
Toxic:Kullanıcı bu saldırıyı rakibe karşı kullanırsa, hedef pokemon kötü bir zehire yakalanır. Her tur bu zehirin verdiği acı dahada artar.
Toxic Spikes:Kullanıcı rakibin sahasına zehirli bir iğneler yollar. Bu iğnelere basan pokemon zehirlendiği bilinir.
Venoshock:Kullanıcı rakibe zehire karşı etkili olan bir etkili sıvı yollar. Rakip pokemon önceden zehirlenmiş ise bu saldırının verdiği hasar 2 kat artar.

ZEHİR TÜRÜ SALDIRILARI
5. Jenerasyondan itibaren 57 Zehir türü pokemon bulunmaktadır. Tüm pokemonların %8.78'sini kapsayan Zehir türü en yaygın 8. türdür.
Tek Tür Zehir Pokemonları


[Resim: asdasdasdmf.png]



Birincil Zehir Pokemonları


[Resim: type1poison.png]





İkincil Zehir Pokemonları

[Resim: type2poison.png]



ANİMEDE ZEHİR TÜRÜ




[Resim: 800px-Paul_Drapion.png] [Resim: 800px-Paul_Nidoking.png]
[Resim: 800px-Scolipede_anime.png]
[Resim: 800px-Garbodor_anime.png]




Yalnız posion jab iki kere yazılmış.Ama yinede harika bir çalışma ellerine gözlerine sağlık :)
Zehir türü candır! :shy: Bu arada çalışma çok iyi eline sağlık.