Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 02 - The Power of One
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

[Resim: Pokemon-2000-The-power-of-one-315x450-1.jpg]


[Resim: Filmsimleri.png]
Japonca: Revalation Lugia
İngilizce: The Power of One
Türkçe: Pokémon 2 - En Güçlü O


[Resim: GsterimTarihleri.png]
Japonya:02 Şubat 2000
Amerika:14 Kasım 2000
Türkiye:19 Ocak 2001


[Resim: genizet.png]
Film, Lawrence III'nin şu sözleriyle başlar:


"Bizler... Ateşin Buzun yada Şimşeğin uyumunu asla bozmamalıyız. Yoksa titanlar üzerinde yaşadıkları Dünya'da sadece yıkım meydana getirirler. Denizlerin büyük koruyucusu onlara karşı koymak için yeniden yükselecek olsada tek başına elinden bir şey gelmez. Kaderi seçilmiş kişiye bağlı. Sen seçilmiş kişi kendi ellerinle topla bu 3 gücün yeteneklerini hepsinin varlığını birleştirip ele geçir denizin hazinesini..."

Bu sözlerin ardından Lawrence III'nin bilgisayarının yaptığı araştırma tamamlanır. Lawrence III Efsanevi Pokémonlar ile ilgili yeterli bilgiye ulaşır. Lawrence III, Moltres'i yakalamak için hava savaşı gemisiyle Ateş Adası'na gider. Lawrence III Ateş Adası'na Buz Toplarıyla saldırır. Saldırı sonrasında tüm ada buzla kaplanır. Ada buzla kaplandıktan sonra Moltres Alev Püskürtücüsünü kullanarak ortaya çıkar. Moltres Lawrence III'nin hava savaşı gemisine doğru yönelir ve tüm gücüyle Alev Püskürtücüsünü kullanır ancak işe yaramaz ve Lawrence III Buz Toplarıyla Moltres'e saldırarak Moltres'i bitkinleştirir. Bitkin düşen Moltres'i güçlü bir elektrikli kafes kullanarak yakalamayı başarır. Lawrence III, Moltres'i yakaladıktan sonra şu sözleri söyler: Topla bu 3 gücün yeteneklerini hepsinin varlığını birleştirip ele geçir denizin hazinesini Lugia. Bu sözlerin ardından film başlar.

Cennette bir başka mükemmel gün daha. Hava sıcak esintiler sakin deniz dalgasız ve su tertemiz. Böyle bir günde Pokémon Eğiticileri bile dinlenmeyi hak ediyor. Kahramanlarımız Turuncu Adalar'ın arasında yol alırken Ash Ketchum sonraki büyük macerasının hayalini kuruyor. Ama bunun en büyük macerası olacağından haberi yok.

Kahramanlarımız denizde ilerlerken bu güzel günde Pokémonları'nıda hava almaları için PokéTopların'dan çıkartmaya karar verirler. Aniden bir şeyler olur ve şiddetli bir fırtına çıkar fırtına sonrasında kahramanlarımız rotalarının dışına çıkarlar ve Turuncu Adalar'ın tam ortasına Şamutya Adası'na savrulurlar. Kahramanlarımız kıyıya ulaştıklarında adada maskeli insanlar görüp korkarlar. Ama Şamutya Adasın'daki insanlardan bir tanesi kahramanlarımızın gemisinin kaptanına Maren'e seslenir ve konuşurlar Carol, Maren'in arkadaşının ismidir. Carol kahramanlarımıza Şamutya Adası'na neden geldiklerini sorar. Kahramanlarımız fırtınaya yakalanmaları sonucunda rotalarının dışına çıktıklarını söylerler. Carol kahramanlarımıza tam zamanında geldiklerini çünkü akşama geleneksel efsane festivalini kutlayacaklarını söyler. Carol Kahramanlarımızı festivalin solisti olan kız kardeşiyle tanıştırır kardeşinin ismi Melody'dir.

Kahramanlarımızla adadaki insanlar tanışırlar ken Ash'in Pokémon Eğiticisi olduğunu öğrenen insanlar Ash'in seçilmiş kişi olduğunu söylerler. Ash bu sözleri duyunca endişelenir ama adadan Tobias tüm bunların sadece turistler için olduğunu söyler. Bu sözleri duyduktan sonra Ash rahatlar. Melody kahramanlarımızı karşılar ve Ash'i öper. Gece olunca efsane festivali başlar ve kahramanlarımız da festivale katılırlar. Melody festivalde çok güzel bir şarkı çalar. Şarkıyı herkes çok beğenir. Gösteri sonrasında Melody Ash'e efsanedeki rolünü söyler. Ash'in görevi Ateş Buz ve Şimşek adalarında bulunan üç cam küreyi almaktır. Ash ateş küresini almak için Maren ile beraber gemiyle Ateş Adası'na doğru yola çıkar. Ash'le, Maren Ateş Adası'na doğru ilerlerken aniden çok şiddetli bir fırtına çıkar. Bu sırada Melody, Ash'i adaya gönderdiği için kendini kötü hisseder ve Ateş Adası'na gitmeye karar verir.

Misty ile Tracey'de Ash için endişelenirler ve Melody ile beraber gitmeye karar verirler. Bu sırada Lawrence III'de, Zapdos'un yerini tespit etmeyi başarır. Lawrence III
'de Ateş Adası'na doğru yola çıkar. Ash ve Maren Ateş Adası'na doğru ilerlerken fırtına diner ama deniz daha çok dalgalanmaya başlar. Buna rağmen adaya ulaşmayı başarırlar. Melody, Tracey ve Misty'de Ateş Adası'na ulaşır. Hemen Ash'i aramaya başlarlar. Pikachu ve Ash ateş küresini almayı başarırlar. Ash ile Pikachu gemiye geri dönerken Roket Takımı karşılarına çıkıp sloganını söylemeye başlar. Melody, Misty ve Tracey Ash'in yanına gelirler. Zapdos'da Ateş Adası'na gelir. Pikachu, Zapdos'a saldırır ancak Pikachu, Zapdos kadar güçlü değildir. Pikachu tekrar Zapdos'a saldırır ama Zapdos Pikachu'nun saldırılarını hissetmiyor gibidir. Meowth Pikachu'nun söylediklerini tercüme eder. Pikachu Zapdos'a Ateş Adası'na neden geldiğini ve Moltres'in nerede olduğunu sorar.

Zapdos, Pikachu'ya karşılık verir. Meowth, Zapdos'un dediklerini de tercüme eder. Zapdos eskiden adada Moltres'in hakim olduğunu ama Moltres gittiği içiin şimşeğin ateş üzerinde egemen olacağını ve artık adanın kendisine ait olduğunu söyler. Lawrence III'de uçan savaş gemisiyle Ateş Adası'na gelir. Zapdos güçlü bir Şimşek Fırtınası saldırısıyla Lawrence III'nin uçan savaş gemisine saldırır. Ancak Zapdos'un saldırısı işe yaramamıştır. Zapdos saldırırken tüm enerjisini kullanır. Lawrence III Zapdos'un elektrik enerjisini emdikten sonra elektrikli kafesleri gönderir. Zapdos kaçmayı denemesine rağmen Zapdos kaçmayı başaramaz. Ve yakalanır. Kafesler kahramanlarımız ile Roket Takımı'da yakalar. Bilgisayar Lawrence III'ye Zapdos yakalanırken yanında başka bir şeylerin de yakalandığını söyler. Kahramanlarımız ve Roket Takımı Moltres'le Zapdos'u kafeslerin içinde görürler. Lawrence III kahramanlarımızın ve Roket Takımı'nın yanına gelir.

Lawrence III Kahramanlarımıza Articuno'yuda yakalayınca koleksiyonunun bir efsane olacağını söyleyerek gider. Kahramanlarımızla Roket Takımı, Lawrence III'nin uçan savaş gemisinde beklerken Melody efsaneyi okur. Bizler Ateşin Buzun yada Şimşeğin uyumunu asla bozmamalıyız. Yoksa titanlar sadece yıkım meydana getirirler. Melody eski efsanenin doğru olabileceğinden şüphelenir. Ash Moltres'i serbest bırakmak için kafese saldırır ama Ash
'in saldırısı işe yaramamıştır. Bu sırada Lawrence III Ateş Toplarıyla Articuno'ya saldırmaya başlar. Charizard Alev Püskürtücüsüyle Pikachu'da Yıldırım Şokuyla Moltres'in kafesine saldırırlar ama güçleri kafesi kırmaya yetmemektedir. Roket Takımı'da Zapdos'u serbest bırakmaya karar verir. James Weezing'i seçer. Weezing kafese Çarpma saldırısı ile saldırınca büyük bir hasar görerek duvara çarptıktan sonra bayılır. Jessie Arbok'u seçer. Arbok Zehirli İğne saldırısını kullanarak kafese saldırır ama saldırı işe yaramamaktadır.

Ash yardım etmeleri için Squirtle ile Bulbasaur'ıda çağırır. Squirtle Su Tabancasını kullanarak kafese saldırır. Bulbasaur'da Sarmaşık Kırbacını kullanarak saldırıya başlar. Kafes saldırılardan dolayı patlar. Patlama sonrasında Moltres serbest kalır. Moltres Alev Püskürtücüsünü kullanarak Zapdos'uda kafesten kurtarır. Moltres Alev Püskürtücüsüyle Zapdos'da Yıldırım Saldırılarını kullanarak Lawrence III'nin uçan savaş gemisine saldırırlar ve saldırılar sonrasında gemi hasar gördüğü için Şimşek Adası'na iniş yapar. Kahramanlarımızla Roket Takımı'da bunu fırsat bilip hemen gemiden çıkarlar. Gemiden çıkınca Ash Şimşek Adasın'da ki Şimşek Küresini'de almayı başarır. Kahramanlarımız Şimşek Adasın'da Moltres, Zapdos ve Articuno'nun saldırılarının ortasına düşerler ve Melody'nin botuna binerek hemen Şamutya Adası'na geri dönerler.

Şamutya Adası'nda kahramanlarımız bir Slowking görürler. Slowking, Ash'e hazineleri çıkartıp heykele yerleştirmesini söyler. Ash hazineleri yerleştirir ama titanlar hala yıkıma devam etmektedir. Ash, Articuno, Zapdos, ve Moltres'in saldırılarının önüne geçerek durmaları gerektiğini söylerken Zapdos Ash'e karşı Yıldırım Saldırısını kullanır ama aniden bir su girdabı ortaya çıkar. Girdap Ash'i kurtarır. Girdabın içinden denizlerin koruyucusu Lugia çıkar. Kahramanlarımız ile Slowking Lugia'yı görünce bir hayli şaşırırlar. Lugia, Articuo, Zapdos, ve Moltres'i durdurmak için harekete geçer. Ama Articuno Buz Işınını Zapdos Yıldırım saldırısını Moltres'de Alev Püskürtücüsünü kullanarak Lugia'ya saldırır. Lugia saldırıları atlatırken Melody efsanenin devamını okur. Denizlerin büyük koruyucusu onlara karşı koymak için yeniden yükselecek olsa da tek başına elinden bir şey gelmeyeceğini Lugia
'nın kaderinin seçilmiş kişiye bağlı olduğunu hatırlar.

Lugia, Zapdos, Articuno, ve Moltres'in saldırılarına daha fazla dayanamayıp büyük hasar alarak suyun dibine düşer. Slowking seçilmiş kişi yardım etmezse Dünya'nın yok olacağını belirtir. Slowking ile Misty, Ash'e seçilmiş kişi olduğunu söylerler. Ash çok şaşırır. Ash ne yapacağını düşünürken Melody Lugia'nın çıkarttığı sesin efsanedeki şarkı gibi olduğunu hatırlar ve efsanedeki şarkıyı söyler. Melody'nin şarkıyı söylemesi sonucunda Lugia suyun altından çıkarak kahramanlarımıza şarkının gücünü yenilediğini söyleyerek geri döner. Lugia kahramanlarımıza ateş buz ve şimşek den oluşan üç hazine aynı çizgiye geldiğinde şarkının hazinelerin gücüyle uyumlu bir hale geleceğini ve o zaman her şeyin normale döneceğini söyler.
Ash Buz Adası'na gidip gitmemek konusunda kararsız kalır. Aniden Ash'in tüm Pokémonlar'ı PokéToplar'ından çıkıp Ash'e destek verirler. Ash Pokémonlar
'ının desteği sayesinde azmini geri kazanarak Buz Adası'na doğru yola çıkar. Ama yol çok karlı olduğu için Ash yürümekte zorluk çeker ve üşümeye başlar. Ash'in aklına bir fikir gelir. Ash Charizard ve Bulbasaur'dan da yardım alarak bir kayak yapar. Ash kayağı Charizard, Bulbasaur ve Squirtle'ye bağlar onlarda hızlı bir şekilde koşarak ilerlemeye başlarlar. Yolculuklarına Lugia'da havadan eşlik edererek Zapdos, Articuno, ve Moltres'in saldırılarından korur. Bu sırada Delia Ketchum, Profesör Ivy, ve Profesör Oak helikopter ile Şamutya Adası'na ulaşmayı başarırlar. Articuno Buz Işınıyla Ash'e saldırır ama Lugia saldırıyı Koruma Kalkanı ile karşılar. Ama kısa bir süre sonra Articuno Zapdos ile Moltres'in saldırıları Ash'e ulaşır. Ash kayağın parçalanmasından sonra ümitsizliğe düşer.

Bu sırada Roket Takımı Ash'e yardım etmek için bir botla gelir. Ash ve Pikachu'da hemen bota biner. Hep birlikte Buz Adası'na doğru tekrar yola çıkarlar. Roket Takımı Articuno'nun Buz Işınınından kaçmayı başarır. Ash ve Roket Takımı Buz Adası'na ulaşır. Ash 3. Hazineyi de alır. Roket Takımı ve Ash bota binerek Adaya geri dönmeyi denerler. Ama Zapdos'un Yıldırım saldırısı botu parçalar. Lugia Ash'in yanına gelip Ash'i sırtına alır. Roket Takımı'da Lugia'nın sırtına biner hep birlikte Ada'ya doğru yola çıkarlar. Roket Takımı Lugia ve Ash'in adaya daha hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için Lugia'nın üstünden aşağıya atlarlar. Roket Takımı suyun içine düşüp hasar görmeden zemine inmeyi başarır. Lugia, Articuno, Zapdos, ve Moltres'i atlatmayı başarır. Ancak bu sefer Lawrence III'nin elektrikli kafeslerine yakalanırlar. Lugia çok güçlü olduğu için kafesi parçalamayı başarır.
Hiper Işınını kullanarak Lawrence III'nin uçan savaş gemisine saldırır. Saldırı sonrasında uçan savaş gemisinde bir patlama oluşur. Patlamadan sonra uçan savaş gemisi kullanılamayacak hale gelir. Lugia kafesten kurtulmayı başarır ancak bunu yaparken tüm gücünü kullanır ve bitkin düşer. Ash'de kafes elektrikli olduğu için hasar alarak bayılır. Ancak Misty ile Tracey Ash'i suyun içinden çıkartmayı başarırlar. Ash suyun içinden çıktıktan kısa bir süre sonra kendine gelir. Yorgun olmasına rağmen 3. hazineyi yerleştirmeyi başarır. 3 hazine aynı çizgiye geldiğinde her şey normale dönmeye başlar. Melody, Lugia'nın şarkısını çalar. Şarkının gücüyle Lugia'da gücünü yeniden kazanarak geri gelir. Şarkının gücü 3 hazineyle uyumlu bir hale gelir. Articuno, Zapdos, ve Moltres'de yeniden uyum sağlarlar. Lugia, Ash'i sırtına alır ve 4 efsanevi Pokémon birlikte uçarlar. Her şey tamamen normale döndüğünde Articuno, Zapdos, ve Moltres adalarına geri dönerler. Lugia'da suyun altına geri döner.
Delia Ketchum, Profesör Oak, ve Profesör Ivy sonunda Ash'i bulurlar. Ash annesini görünce çok şaşırır. Ash'le annesi birbirleriyle konuşup özlemlerini giderirlerken film şu sözlerle biter:


"Deniz canavarı sonunda evcilleştirildi. Dünya'nın kaderi daha iyi bir kişinin elinde olamazdı...."


[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Tracey
Jessie
James
Profesör Oak
Delia Ketchum
Profesör Ivy
Lawrence III
Melody





[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani006.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani131.gif][Resim: rsiconani143.gif]


Brock: [Resim: rsiconani037.gif]


Misty: [Resim: rsiconani054.gif][Resim: rsiconani118.gif][Resim: rsiconani120.gif][Resim: rsiconani175.gif]


Tracey: [Resim: rsiconani048.gif][Resim: rsiconani123.gif][Resim: rsiconani183.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Delia Ketchum: [Resim: rsiconani122.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani002.gif][Resim: rsiconani003.gif][Resim: rsiconani009.gif][Resim: rsiconani012.gif][Resim: rsiconani016.gif][Resim: rsiconani016.gif][Resim: rsiconani017.gif][Resim: rsiconani018.gif][Resim: rsiconani019.gif][Resim: rsiconani020.gif][Resim: rsiconani021.gif][Resim: rsiconani022.gif][Resim: rsiconani023.gif][Resim: rsiconani024.gif][Resim: rsiconani026.gif][Resim: rsiconani028.gif][Resim: rsiconani030.gif][Resim: rsiconani031.gif][Resim: rsiconani032.gif][Resim: rsiconani033.gif][Resim: rsiconani034.gif][Resim: rsiconani037.gif][Resim: rsiconani038.gif][Resim: rsiconani042.gif][Resim: rsiconani044.gif][Resim: rsiconani045.gif][Resim: rsiconani046.gif][Resim: rsiconani047.gif][Resim: rsiconani050.gif][Resim: rsiconani057.gif][Resim: rsiconani065.gif][Resim: rsiconani067.gif][Resim: rsiconani068.gif][Resim: rsiconani068.gif][Resim: rsiconani070.gif][Resim: rsiconani071.gif][Resim: rsiconani072.gif][Resim: rsiconani073.gif][Resim: rsiconani074.gif][Resim: rsiconani076.gif][Resim: rsiconani079.gif][Resim: rsiconani081.gif][Resim: rsiconani082.gif][Resim: rsiconani085.gif][Resim: rsiconani087.gif][Resim: rsiconani096.gif][Resim: rsiconani097.gif][Resim: rsiconani099.gif][Resim: rsiconani100.gif][Resim: rsiconani103.gif][Resim: rsiconani104.gif][Resim: rsiconani106.gif][Resim: rsiconani107.gif][Resim: rsiconani108.gif][Resim: rsiconani112.gif][Resim: rsiconani113.gif][Resim: rsiconani114.gif][Resim: rsiconani116.gif][Resim: rsiconani117.gif][Resim: rsiconani119.gif][Resim: rsiconani121.gif][Resim: rsiconani125.gif][Resim: rsiconani128.gif][Resim: rsiconani129.gif][Resim: rsiconani130.gif][Resim: rsiconani133.gif][Resim: rsiconani134.gif][Resim: rsiconani144.gif][Resim: rsiconani145.gif][Resim: rsiconani146.gif][Resim: rsiconani199.gif][Resim: rsiconani249.gif]




[Resim: SeslendirmeKadrosu.png]

Ash
Pikachu
Misty
Togepi
Tracey
Jessie
James
Meowth
Professor Oak
Delia
Lawrence III
Slowking
Lugia
Melody
Maren
Carol
Tobias
Moltres
Articuno
Zapdos
Professor Ivy
Narration
Veronica Taylor
Ikue Ohtani
Rachael Lillis
Satomi Kōrogi
Ed Paul
Rachael Lillis
Eric Stuart
Maddie Blaustein
Stan Hart
Veronica Taylor
Neil Stuart
Nathan Price
Eric Rath
Amy Birnbaum
Tara Jayne
Roxanne Back
Norman Altman
Rikako Aikawa
Yumi Toma
Katsuyuki Konishi
Kayzie Rogers
Ken Gates
Satoshi
Pikachu
Kasumi
Togepi
Kenji
Musashi
Kojirō
Nyarth
Dr. Okido
Hanako
Jirarudan
Yadoking
Lugia
Fleura
Michiko
Yodel
Earthia Island Elder
Fire
Freezer
Thunder
Dr. Uchikido
Narration
Rica Matsumoto
Ikue Ohtani
Mayumi Iizuka
Satomi Kōrogi
Tomakazu Seki
Megumi Hayashibara
Shin'ichirō Miki
Inuko Inuyama
Unshō Ishizuka
Masami Toyoshima
Takeshi Kaga
Masatoshi Hamada
Kōichi Yamadera
Akiko Hiramatsu
Kotono Mitsuishi
Aya Hisakawa
Chikao Ōtsuka
Rikako Aikawa
Yumi Tōma
Katsuyuki Konishi
Keiko Han
Unshō Ishizuka
Güzel anlatım olmuş