Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Starter İncelemesi: Ateş
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
[Resim: starters_infernape.png]

Ve Tekrar Merhaba diyorum. Şimdi yazacağım makale yine başlangıç pokemonları ile ilgili olacak. Geçen sefer sizlere Grass türü Starterların incelemesini anlatmışım. Bu sefer ise sizlere Ateş Türü Starterları anlatacağım. Muhtemelen Ateş Starterı gelince aklınıza Charizard gelecektir. Bu Ateş Püskürten Charizard'ın PO hikayesine göz atalım nedersiniz? Sonrada diğer Ateş türlerine.


Charizard

[Resim: 6.png]

Benim en sevdiğim starter pokemon Charizard!. Fire Red/ Leaf Green oyunlarında daima başlangıç pokemonu olarak onu seçtim. Smogon Anketinde ise en çok seçilen başlangıç pokemonu Charmander seçilmiş. Daha doğrusu buna pek şaşırmadım. Bu ejdere benzeyen alev pokemonunu PO'da kullanmayı umuyordum. İlk 3 nesilde orta seviyede kullanılan bu pokemon nedense 4.nesilden sonra hiç kullanılmayan pokemonların arasına girdi. Nedeni ise Stealth Rock. Ateş Türlerinin düşmanı olarak bilinir. Yeni gelen ateş starterı ise Infernape onla dalga geçmiştir. Charizard sinirlenip Infernape'a Air Slash yapacaktı ama Infernape ondan daha çevik davranıp Stone Edge yaptı. Ve Sonuç sevgili Charizard pokemon hastanesinden çıkmadı. Bu Hikayeyi ben uydurdum gerçek falan değil :D. Sonraki nesilde ise Charizard biraz daha RU'ya yükselmek için gayret gösterdi. Neyseki bu çabaları boşuna değildi Solar Power abilitysi ile Sun takımlarda kullanılmaya başladı. Ama bir dönem Charizard RU'ya yükseldi sonra tekrar NU'ya düştü. Fire/Dragon olsaydı belki UU'da falan olabilirdi . :(

Typhlosion



[Resim: 157.png]

Typhlosion Charizard kadar pek havalı olmasada en azından NU'dan çıkıp RU'ya kadar yol aşabilmiştir. Üstelik Charizardla benzer tarafıda var. Aynı statlara sahip olması. Charizard'dan daha üstün olmasının bir sebebi var. Buda tek tür olması. Neyseki Stealth Rock Typhlosionun HP'sinin 1/4'ünü götürüyordu. Statlara bakarsak SpA statı gerçekten iyi, Hızıda pek fena değil. Diğer statları dengelenmiş durumda. Birde söyleyeceğim bir şey daha var. Typhlosion Eruption'u kullanabiliyor. Eruption gerçekten etkili bir saldırı. Nerdeyse Politoed'ı devirecek kadar. Bu Eruption rakibinizin HP'si doluyken daha etkili olacaktır. Diğer durumlarda ise Fire Blast tercihim. Bu arada neden Eruption'un gücünü arttırmak için Sun Takımlarda kullanılmayalım? Hem yeni çıkan Dream World Abilitysi Flash Fire ateş saldırılarını karşılayabiliyor. Güzel Bir taktik olurdu aslında Flash Fire+Sun+Eruption.

Blaziken


[Resim: 257.png]

An itibari ile 3.Nesile gelmiş bulunmaktayız. Şimdi hatırladımda bu Blaziken Animede May'in Torchic'inin final formu değilmiydi? Torchic çok sevimliydi daha doğrusu. Pokemonlar evrimleşince pek sevimli olmuyor doğrusu. Statlarına bakalım Attack ve Special Attack statı iyi, defansif statları kötü durumda. Hızıda yeterli değil. Attack ve Special Attack statının yüksek olması bize avantaj kazandırıyor. Skarmory ve Ferrothron bunları yok etmek için Fire Blast veya Flamethrower, Blissey ve Snorlax'ı avlamak için Hi Jump Kick saldırıları işimize yarayacaktır. Mixed Attacker olarak kullanabiliriz. Gelelim B/W'ye. Dream World çıktı herkes yeni yeteneklerine kavuştu. Dream World çıkalı iyi oldu ve birçok pokemona tier atlattı. Blaziken'de artık Speed Boost'a sahip oldu. Bu yetenek sayesinde hız sorunumuz çözülüyor ve birçok pokemonu durdurma yeteneğimiz oluyor. Swords Dance ile atağımız olağünüstü derecede artıyor. Bu özelliklere sahip olunca Blaziken Uber'deki Mewtwo ve Arceus ile kapışmak zorunda kalacaktır.

Infernape



[Resim: 395.png]

Infernape ikinci Fire/Fighting türü olan Starter pokemonudur. Kısaca Animeden bahsetmek istiyorum. Gerçekten güçlü bir pokemon olarak gösterildi ve Ashede hayal kırıklığı yaratmadı daha doğrusu. Ne zaman sinirlense başındaki alevler büyür ve Blaze yeteneği aktivite olurdu. Şimdi gelelim kullanılışına, Bu maymun dostumuzun ofansif statları gerçekten iyi. Bu arada bunu biliyormuydunuz? Infernape ateş tipi pokemonlarının içinde en hızlı pokemondur. Şaka yapmıyorum ciddiyim. Diğer Ateş türlerinden farkı ise Stealth Rock'tan daha az hasar alabiliyor. Infernape hem Special Attack hemde Attack'ını kullanabiliyor. Bu statları arttırmak için Nastly Plot ve Swords Dance vardır. Bu şekilde Infernape inanılmaz bir ofansif stata ulaşabiliyor. Böyle Fire Blast, Focus Blast, Close Combat ve Flare Blitz gibi güçlü saldırıları birleştirin Infernape tamamen kullanılabilir hale geliyor. Bunun dışında ise Su ve Toprak türlerine zayıftır. BU Alev Maymunu gerçekten bir canavar dostum.

Emboar


[Resim: 528.png]




Evet Son Ateş Starter pokemonu ve yine Fire/Fighting. Game Freak size sesleniyorum artık Fire/ Fighting starter pokemonu çizmeyin. Emboar konusuna gelince fiziksel görünüşünü pek beğenmiyorum. Statlarına gelince o kadarda iç açıcı olduğunu söyleyemem. Attack Statı ile HP statı iyi olmasına rağmen Def ile SpD'sinin vasat hızınında kötü olduğunu göreceksiniz. Bu yüzden insanlar kötü defansları yüzünden Close Combat kullanmayı tercih etmiyor bile. Bu hız sorununu Choice Scarf ile çözebiliyoruz, isteyenler ise daha iyi attack için Choice Band kullanabilir. Bu hız sorununu Flame Charge ilede çözebilirsiniz. Emboar Head Smash bile öğrenebiliyor, recoil kısmı kötü bir durum. Uçan ve Su türlerine karşı zayıflığı var. Reckless Abilitysi ile recoil saldırıların gücünü arttırabilirsiniz. Bu pokemonla ilgili söyleyeceğim şeyler bu kadar.


Son Olarak


Şimdide Ateş Türü Starterların inceleme kısmını bitirdik. Yazacağımız artık tek tür kaldı oda Su Türü. Umuyorum ki 6.Nesilde gelecek olan yeni ateş starteri Fennekin kullanışlı olur. Burda sözümü bitiriyorum ve sonraki makalede Su türü Starter pokemonlarını göreceksiniz.

[Resim: starters_fire.png]
Niye en başta infernape var bakayım Fire emboar olması gerekirdi en sevdiğim pokemon Heart 

Tabiki şaka :D ama infernape kısmında ciddiyim oraya bir blaziken daha iyi gider :D

NOT: hemen yorum yazdım ki charizardçılar konuyu istila edince benim yorumum üstte kalsın :D

Bu arada Fire-Fighting konusu için

Spoiler:
[Resim: tumblr_mgs9jsBdQA1qay9ezo1_500.png]

Buda ek..
Spoiler:
[Resim: tumblr_mbocuebdfe1r6gk4zo1_500.png]
[size=2]Fennekin'im gelsin hele, kavuracak ortalığı [/size]Smile

Spoiler:
[Resim: sYwRfqU.jpg]
Yine güzel bir makale. :D
Bir de Blaziken de " Statlarına bakalım Attack ve Special Attack statı iyi, ofansif statları kötü durumda. " demişsin , ofansif kısmı defansif olucak sanırım.
ne olursa olsun CcC CharizarReyiz CcC
(06-02-2013, 09:43 PM)PhoenixTR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Spoiler:
[Resim: tumblr_mgs9jsBdQA1qay9ezo1_500.png]

Bunun türkçesi vardı bir sayfada :) En sevdiğim Charizard ama  Gunnewer (Doğru Yazmadım Galba)  değilim. 
Kesinlikle Blaziken'deki karizmanın 4 de 1 i Charizard'da yok.Şuan en iyisi Blaziken ama Fennekin'de gümbür gümbür geliyor ...
Şu Emboar'ı seven yok mu ya? Herkes nefret ediyor galiba bir ben seviyorum. :D
(07-02-2013, 03:00 PM)Link Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şu Emboar'ı seven yok mu ya? Herkes nefret ediyor galiba bir ben seviyorum. :D
Yoo bence öyle dendiği kadar kötü değil.En azından onda Typlosion'da olmayan starter karizması var.Pignite bile Typlosion'dan daha havalı Confused
Emboar pokémon tarihindeki üretim hatalarından biridir.Çizimi son derece basit ve de saçma.Pignite da öyle.Serebii'nin 5. nesil starterlarının evrimlerini açıkladığı gün insanlar inanmakta zorluk çekmişti.Emboar'ın ateş/dövüş çıkması ise bambaşka bir saçmalıktı zaten.
Sayfalar: 1 2 3