Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Starter İncelemesi: Çimen
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese Merhaba. Bugün size PO için tüm Çimen Starter'ların incelemesini yapacağım. Her oyunda siz pokemon yolculuğuna başlamak için pokemon seçiyorsunuzdur. Bundan eminim ki %90'ınız o oyuna ilk başladığında hangi başlangıç pokemonu daha karizmatik diye seçiyorsunuzdur. Gerçi bende öyle yapmıştım :D.  Pek çoğunuz çimen pokemonlarını dikkate almayıp ateş pokemonlarını seçiyorsunuzdur. Bunu bırakıp asıl konumuza gelelim. Bu makalede Pokemon Oyunlarının geçmişinden değil final formuna gelmiş çimen türü pokemonlarını incelemek istiyorum.


Venusaur

[Resim: 3.png]

Venusaur bizim inceleyeceğimiz ilk çimen türü starterımız olacak. Hafif bir geçmişi bahsetmek istiyorum. Birçoğunuz Red/Blue oyunlarında karizma diye charmander'ı seçersiniz. Hatta Charmander'ın son evrimini gören bir çok kişi her zaman Charmander ile başladığı bilinmektedir. Bulbasaur ise pek fazla ilgi gösterilmiyordu. Ancak şimdi Charizard ile karşılaştırma yapacağım. Charizard'ın zorlandığı rakipler Rhydon ve Golem'i Venusaur tek bir hamlede kolayca yenebiliyor. Birde rakibiniz olarak Slowbro ile karşılaşırsanız işiniz zor olabilir. Amnesialı bir Slowbro Venusaur'un saldırılarına dayanabilecektir. Bu sorunu çözmek için Swords Dance'ye başvuruyoruz. Şimdi geçelim ve gelelim B/W'ye. Artık Dream World'un gelmesi ile Venusaur Chlorophyll yeteneğine sahip oldu. Ve artık Drought Ninetales'ın yaygın olması ile beraber bu ikili birleşmiştir. Venusaur'ın hızı 2 katına çıkıyor ve bu nerdeyse Deoxys-A ile yarışacak kadar. Birde Sleep Powder öğrenebilmesi ile rakip pokemonu uyutabiliyor. Solarbeam gibi güçlü bir STAB saldırısı ile en az 2 Growth'a basmaktan sonra bir Infernape hatta Hydreigon bile OHKO olabiliyor bu saldırıya. Birde Artık Steel türü ile sorunu kalmıyor. HP Fire ile onları kolayca alt üst edebilir. Gerçekten güçlü bir pokemon. Her pokemona önyargılı olmamak lazım.

Meganium


[Resim: 154.png]

Şimdi geldik Meganium'a. Şunu söyleyeceğim ki Chikorita en az tercih edilen 2.nesil başlangıç pokemonu. Vasat Ofansif statları vardır ve insanlar bu yüzden insanlar Meganium kullanmak yerine çoğunlukla Celebi, Ferrothorn, Virizion gibi çimen pokemonları kullanır. Ofansif olarak kötü olsada yinede Defansif olarak iyi olduğunu söyleyebilirim. Ama çokta iyi değil. Birde Defansif olarak kötü yanıda var. 5 Türe karşı zayıflığı var. Bugünlerde ise Meganium NU'da bile çok nadir kullanılıyor. Zaten sevmezdim bu pokemonu ama Chikorita çok tatlı pokemondu. :D Kahretsin Ash! Pikachu değilde Chikorita ile ilgilensen. Bu kadar fazla Meganium'u kötülemeyeceğim. Leech Seed, Aromateraphy, Giga Drain, Toxic, Synthesis, Reflect, Light Screen. Hmm... En azından Meganium'u Support olarak kullanabilirsiniz. 


Sceptile


[Resim: 254.png]


Sceptile bana göre Çimen türlerinin içinde en karizmatik bir pokemondur Onion021. Pekte severler kendisini, Animesinde Darkrai'yi bile yendi arkadaş ya.  Güzel bir SpA statı ile muhteşem hızı. Kullanılmaya uygun bir pokemon. OU'da tehdit edici pokemonlardan Skarmory ve Salamence'yi HP Fire veya HP Ice ile halledebilir. Bir süre sonra B/W'nin gelmesi ile Sceptile için yeni bir yetenek geldi. Unburden! Bu yeteneğin özelliği ise pokemonunuz eğer sahip olduğu eşyayı kaybettiyse hızı 2 katına çıkıyor. Zaten hızlı bir pokemon. Hızını 2 katına çıkartırsak muhtemel Choice Scarflı pokemonları bile geçebiliriz. Bu yetenek ile insanlar Flying Gem+ Acrobatics kombinasyonunu kullanmaya başladı. Sceptile için çok popüler bir set olmuştur. Bunun dışında Leaf Storm, Swords Dance, Focus Blast, Giga Drain kullanabilmesi ile bu saldırıları kullanarak Sceptile'ı kullanabilecek duruma gelirsiniz.

Torterra

[Resim: 392.png]

Şimdide geldik 4.Nesile. Animesinde hatırlıyorum Turtwig'i tatlı ve küçük bir pokemondu şimdi ise evrimleşmişini gördüm. Aman Tanrım! O kadar tatlı değil hatta hiç tatlı değil. Sırtında bir orman bulunduruyor sanki. Sırtında taşıdığı ağaçtan dolayı yavaş olabilir. Bunun dışında neyseki Fiziksel Statları yüksektir. HP'sinin ise fena olmadığını söyleyebilirim. Bu hız sorununu Rock Polish ile çözebiliriz. D/P serisinde UU'da yaygın olmasına rağmen şimdi NU sınıfının bir köşesine yerleştirilmiş. Buza karşı 4 kat zayıflığı olduğu için Ice Shard'a bile OHKO olabiliyor. Bu Buz pokemonlarını karşılamak için Torterra Stone Edge kullanabiliyor ama hızı çok kötü. :( Torterra için en iyi takım arkadaşı bir su türü pokemon olabilir. Su türü pokemon Elektrik saldırılarından korunmak için Torterra'ya güvenebilir, Torterra ise Buz türü saldırılarından korunmak içinse Su türüne. Dream World Yeteneği ise kullanışsız görülebiliyor.

Serperior



[Resim: 525.png]

Yavaş yavaş geldik son çimen türüne. Serperior şuanlık için en yeni çimen başlangıç pokemonudur. Bu pokemonun hızı gayet iyi ama Attack ve Special Attack'ı kötüdür. Birde kötü movepool'u olduğu için pek tercih edilmez diyebilirim. Ama yinede Calm Mind ve Coil gibi Stat arttırıcı saldırılar öğrenebiliyor. Substitute ile Toxic'e karşı koyabiliyor, Taunt ise stat arttıran pokemonları durdurabilir. Şimdi ise Dream World geldi herkes yeni yeteneğine kavuştu Politoed, Ninetales, Alakazam gibi pokemonlar NU'ya elveda diyip OU'da yeni rakiplerinin yanına koştu. Serperior hala aynı sınıfta kaldı malesef. Ama yeni yeteneği ise çok yararlı olduğunu söyleyebilirim. Contraty! Çok nadir bir kabiliyet ve özelliği ise Stat arttırıcı saldırılar tersine oluyor. Mesela Curse sizin hızınızı düşürürken şimdi ise arttırıyor ama defansınız ve fiziksel saldırınız azalacaktır. Bu Yeteneği kullandığımız sürece Coil ve Calm Mind kullanmanın anlamı kalmayacaktır. Leaf Storm gibi güçlü STAB öğrenebiliyor. Leaf Stormun SpA düşürmesinden yararı dokunarak Contraty sayesinde her Leaf Storm kullanışında SpA'sı artıyor. Keşke Serperior Çimen/ Ejder türü olabilse. O zaman Draco Meteor ile coşardı ve tier yükselirdi. Ama Nintendo tek tür yapmış :P.

Son Olarak
Şimdi çimen starter pokemonlarını tartışma kısmımız bitti. Burdan ne ders öğrendik, Her pokemonun avantajlı ve dezavantajlı tarafı vardır. Her pokemonun avantajlı tarafı dezavantajlı tarafından çok yada az olabilir. Sözümü bitiriyorum ve güle güle diyorum ve sonraki makalade Ateş türü Starterların incelemesini kaçırmayın ha!


[Resim: grasstypes_group.png]
Bakalım yeni adamımız chespin ne yapacak :D Ayıca Ben hep squirtle le başladım :D Tek kullandığım serperior du -_-'
(06-02-2013, 03:15 PM)Jolteon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdide geldik 4.Nesile. Animesinde hatırlıyorum Turtwig'i tatlı ve küçük bir pokemondu şimdi ise evrimleşmişini gördüm. Aman Tanrım! O kadar tatlı değil hatta hiç tatlı değil. Sırtında bir orman bulunduruyor sanki
Torterra'yı ilk gördüğümde düşündüğüm şey şuydu: Pokemon'u batırdılar o_O
(06-02-2013, 03:41 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(06-02-2013, 03:15 PM)Jolteon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdide geldik 4.Nesile. Animesinde hatırlıyorum Turtwig'i tatlı ve küçük bir pokemondu şimdi ise evrimleşmişini gördüm. Aman Tanrım! O kadar tatlı değil hatta hiç tatlı değil. Sırtında bir orman bulunduruyor sanki
Torterra'yı ilk gördüğümde düşündüğüm şey şuydu: Pokemon'u batırdılar o_O
Aynı şeyi Swampert ve Blaziken'de düşünmüştüm.Torterra'yı ilk görüşte sevmiştim ben :D
Swampert ve Blaziken sevilmezmi ya asıl sceptile berbat :D grovyle den sonra facia bir evrim yani :D
Bence bütün starterlar güzel.Ayrıca kötü pokemonun olmadığını düşünüyorum.Seven adam,kullanmanın bir yolunu mutlaka bulur.
Ayrıca hidden ability'li Serperior daha legit olmadı,bu yüzden kullanılması yasak.
her zaman su pokemonu seçen birisi olarak sceptile den çok çektim :(
Serpeior'daki asalet yeter.Chespin'den de çok umutluyum.
Gerçekten detaylı bir inceleme olmuş! Eline sağlık okurken gerçekten büyük keyif aldım. :)