Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 198 - Control Freak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Control Freak
Japonca Adı: Golbat Vs. Masked Jessie! Battle In The Ruins
Türkçe Adı : Kontrol Düşkünlüğü

[Resim: genizet.png]

Başka bir gün başka bir görülmeye değer yerde yine lezzetli, doyurucu bir yemek insanlar ve Pokémonlar için adamımız Brock tarafından hazırlanmıştı.

Golbat yemeğini yerken bir titreşim algılar ve onu bulmak için titreşimlerin geldiği yere doğru uçmaya başlar. Ne olduğunu anlamayan dostlarımızda Golbat’ı takip etmeye başlarlar.

Golbat’ın dostlarımızı getirdiği yerde bir kadın baygın olarak yatıyordur. Dostlarımız gelince kadın ayılır ve ilk olarak dedektörüne bakar. Dedektör bir sebepten dolayı kırılmıştır. Brock bunun bir Süpersonik dedektör olduğunu söyler ve eğer kadının yanında dizüstü bilgisayar varsa bu işi halledebileceğini söyler.

Dostlarımız bir evin içindedirler. Brock kısa sürede dedektörü tamir edeceğini söyler. Söylediğine göre kadının ismi Tierra’dır ve buraya arkeolojik bir çalışma için geldiğini söyler. Tierra’nın söylediğine göre buradaki harabelerin altında gizli bir tapınak varmış. Tierra kendisini buraya getiren şeyin bir tablet olduğunu söyler. Bu tablete göre binlerce yıl önce Pokémonlar’ı yakalamaksızın kontrol edebilen bir kraliçe varmış. Yalnızca gizemli bir altın maske ve asa kullanırmış. Tierra’da amacının bu maske ve asayı bulmak olduğunu söyler. Roket Takımı her zaman olduğu gibi bu konuşmayı da duyarlar. Asayı ve maskeyi ele geçirmeye karar verirler.

Brock sorunun çözüldüğünü söyler fakat Tierra dedektörünü ortalıkta göremez ve bunu Brock’a sorar. Brock dedektörün kullanılamaz hale geldiğini ve onun yerini dolduracak başka bir şey yaptığını söyler. Brock, Golbat’a Süpersoniği kullan der. Golbat Süpersoniği kullanınca bilgisayarda veriler çıkmaya başlar. Tierra bu işe çok şaşırır ve Brock’a teşekkür eder. Bilgisayarda çıkan haritaya göre Tierra gizli tapınağı bulduğunu söyler fakat tapınak yerin çok altındadır. Tierra kazı ekipmanlarının hasar aldığını bu yüzden çalışamayacaklarını söyler. Brock kazı yapması için Geodude’u seçer. Geodude kazıya başlar fakat bu sırada Roket Takımı dostlarımızı gözetliyorlardır. Meowth, yeni üçlü kazı makineleri sayesinde gizli tapınağı veletlerden daha önce bulabiliriz der ve kazı makinesinin içine girerler. Kazı makinesi büyük bir gürültüyle yer altına girmeye başlar.

Dostlarımız Geodude’nun açtığı tünelde ilerlerken büyük bir gürültülü duyarlar ve yer sarsılmaya başlar. Sarsıntı geçince geldikleri yolun kapandığını gören dostlarımız yine de ilerlemeye devam ederler. Bu arada Roket Takımı yeni üçlü kazı makineleri sayesinde altın maskeyi ve asayı bulmayı başarırlar. Jessie altın maskeyi takar ve asayı eline alır. James ve Meowth ne olacak diye beklerken Jessie gülmeye başlar. Ben artık Pokémonlar’ın efendisiyim der ve Victreebel’in PokéTopu’ndan çıkmasını ister. Victreebel, PokéTop’undan çıkar. Jessie Victreebel’e James’e saldır der ve gerçekten Victreebel, James’e saldırır. Meowth, Victreebel’in her zaman James’e saldırdığını söyleyince Jessie, Meowth’a dans et der. Meowth istemsiz bir şekilde dans etmeye başlayınca maskenin ve asanın gücü kanıtlanmış olur. Tam bu sırada dostlarımız gelir ve Roket Takımı’nın maske ve asayı aldığını görürler. Pikacu savaşmak için öne çıkar fakat Jessie Pikachu’yu kontrolü altına alır ve Ash’e saldırmasını söyler. Ash, Pikachu’nun bunu yapmayacağını düşünür fakat Pikachu Ash’e karşı Şimşek Şoku Saldırısını kullanır. Jessie Pikachu’yu yanına çağırır ve gitme vaktimiz geldi der fakat yeni makineleriyle gitmek için makinenin ters çevrilmesi lazımdır. Brock Roket Takmı’nın kaçmaması için Onix’i seçer ve Golbat, Onix, Geodude Roket Takımı’na saldırmak için hareketlenir. Jessie onları da etkisi altına alır fakat her nasıl olduysa Golbat bu etkiden kurtulmayı başarır ve asaya karşı Süpersoniğini kullanır. Bu sayede asa çalışmamaya başlar. Brock bu durumun nedenini anlar. Dediğine göre asa Süpersonik dalgalar sayesinde Pokémonlar’ı kontrol ediyordur. Golbat’ta kendi Süpersonik dalgaları sayesinde asaya karşı koyabilmiştir. Golbat asayı Jessie’nin elinden almak için hareketlenir fakat Jessie’nin emriyle Geodude Golbat’ı engeller. Onix’de Roket Takımı’nın makinesini yüzeye çıkarmaya başlar fakat çok hızlı hareket ettiği için tavanın bir bölümü çöker. Dostlarımız kalktıklarında Golbat’ı bulamazlar. Brock Golbat’ı nasıl bulacağını düşünürken aklına Golbat’ın Süpersoniğini dinlemek gelir. Dostlarımız bunun imkansız olduğunu düşünseler de Brock Golbat’ı bulmayı başarır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Miltank

Roket Takımı Onix sayesinde tekrar yeryüzüne çıkabilmişlerdir. Jessie, dostlarımızdan öç almak için Pikachu’yla birlikte çukurun başına giderler. Jessie Pikachu’ya veletler tam çıktığında onlara büyük bir Yıldırım ver der fakat Pikachu, Jessie’ye saldırır. Jessie ilk durduğu yere gelince Pikachu tekrar Jessie’ye itaat etmeye başlar. Çukurun başına tekrar geldiklerinde Pikachu yine Jessie’ye saldırır. Olayları gören dostlarımız bir şey anlamaz fakat Tierra olayı anlar. Tierra’nın anlattığına göre kraliçe asayı ve maskeyi sadece belli bir alanda kullanabilmiştir. Jessie bunu öğrenince James ve Meowth’la birlikte makinelerine binerler. Makine uçmaya başlar. Altın maske ve asayı onlardan almak için Brock Golbat’ı Ash’te Noctowl’ı gönderir. Makinedeki turboların devreye girmesiyle fakat iyice açılır. Brock’un cesaret verici sözleri sayesinde Golbat, Crobat’a dönüşür.

Crobat: Golbat’ın evrim geçirmiş hali. Fazladan sahip olduğu bir çift kanatla Golbat’tan daha hızlı uçar.
   

Crobat hızı sayesinde makineyi yakalar ve kanatları sayesinde makineyi patlatır. Dostlarımız Roket Takımı’nın düştüğü yere giderler ve Pikachu Yıldırım Ok’u Saldırısı sayesinde Roket Takımı’nı gökyüzüne fırlatır. Maske ve asada yere düşer.

Tierra yaptıkları her şey için dostlarımıza teşekkür eder. Brock, Tierra’nın yanında kalmak istese de Misty buna izin vermez kulağından çeke çeke Brock’u götürür.

Güneş batıyor olsa da kahramanlarımızın geleceği çok parlak görünüyor. Artık yanlarında güçlü bir Crobat’la Johto yolunda ilerliyorlardı. 




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James

Tierra





[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani164.gif]


Brock: [Resim: rsiconani042.gif][Resim: rsiconani074.gif][Resim: rsiconani095.gif][Resim: rsiconani169.gif]

Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]





[Resim: olaylar.png]


[Resim: 169.png]

- Brock'un Golbat'ı, Crobat'a evrimleşir.




[Resim: EmeiGeenler.png]

Adige

Neden bilmiyorum ama bu bölümün konusu bana diğer bölümlere oranla daha ustaca geldi .Belki de gerçekten öyle olduğu içindir.