Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: OU'da En Çok Kullanılan 10 Saldırı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Genel Bakış:


[Resim: toptenmoves_ou.png]



Bir çoğunuz takım kurmak için uygun pokemonlar seçer ve movepoolunuzu kararlamak için hangi saldırıları seçmeniz gerektiğini iyi bilmelisiniz. Birçok pokemon sahada canlı kalmak için kendine ait olan saldırılarına güveniyor. Mesela Cloyster'ın Shell Smash'ı var Scizor'un ise Bullet Punch'ı. Her pokemonun öğrenebildiği saldırılar farklıdır ancak üzülmeyinki her pokemonun öğrenebilceği bir saldırıyı biliyorum. Oda Hidden Power. Mesela bir çok Su türü pokemonu Fire türü saldırı kullanmaz ve Ferrathorn gibi pokemona çok zayıf kalırlar. Neyseki Hidden Power tüm türlere dönüşebildiği için Ferrathorn'u bu sayede yenebiliyorsunuz. Şimdi vereceğim listede ise OU'da en çok kullanılan 10 Saldırıyı göreceksiniz.

[Resim: Rapid_Spin_IV.png]


10.Rapid Spin




Tür:Normal
Base Power: 20
Etkisi: Bu saldırıyı kullanan pokemon takımındaki entry hazardsı kaldırabilir. Entry Hazards (Spikes, Toxic Spikes ve Stealth Rock )saldırılarından oluşan topluluğa verilen isimdir. Ayrıca Hayalet Türü pokemonlar Rapid Spin saldırısından etkilenmeyebilir.

Önemli Kullanıcıları:Starmie, Donphan, Forretress, Tentacruel

OU'da Entry Hazards tehlikesi her yerde vardır. Ferrothorn, Forretress, Skarmory, Tentacruel ve sayısı bitmeyen pokemonlar Stealth Rock, Toxic Spikes ve Spikes saldırılarından herhangi birini kullanabilir. Entry Hazards herkesin sevmediği bir şeydir. Pokemonu geri çağırdığınızda sahaya çıkarttığınız pokemon Entry Hazards yüzünden hasar alır. Bu saldırı çok sinir bozucu olduğunu göreceksiniz. Bu saldırıdan neyseki kurtulma yolu var. Rapid Spin!. Bu saldırı sayesinde takımınızda artık hiç bir Entry Hazards sorunu kalmayacaktır. Gücü düşük ama işe yarıyor.

[Resim: Spikes_IV.png]


9.Spikes




Tür:Ground(Yer)
Base Power:-
Etkisi:Kullanıldıktan sonra rakip takımdaki pokemonlar sahaya çıkarıldıklarında her zaman %12,5 HP kaybederler. Fakat bu saldırı Uçan türleri pokemonlarında ve Levivate Abilitysine sahip olanlar için işe yaramaz.


Önemli Kullanıcıları: Forretress, Skarmory ve Ferrothorn

Spikes Entry Hazards saldırılarından biridir. Spikes ayrıca 2.nesilde çıkmış ilk Entry Hazards saldırısıdır. Sonrasında DP serisinin gelmesi ile birlikte Toxic Spikes ve Stealth Rock çıktığında Spikes bu ikisinden daha az kullanılmaya başlamıştır. Ama yinede çok etkili saldırıdır. Normalde Stealth Rock'a karşı dayanıklığı olan Lucario, Scizor, Terrakion, Heatran gibi pokemonlar Spikes'tan etkilenebiliyor. Ayrıca Spikes 3 kere kullanılabiliyor. Her kullanılışta Spikes'ın hasar verme seviyesi artıyor. Ama Spikes Scyther ve Moltres gibi pokemonlara zarar veremiyor. Bu pokemonlara zarar vermek için en iyi seçim Stealth Rock olacak. 




[Resim: Earthquake_IV.png]

8.Earthquake

Tür:Ground(Yer)
Base Power:100
Etkisi: Bu hamlenin kaçırma olasılığı yoktur ve rakibe hasar verir. Eğer rakip Dig kullandıysa Earthquake'nin gücü 2 kat artar. Fiziksel bir haraket olsada yinede temas etmez.

Önemli Kullanıcıları: Mamoswine, Landorus, Gliscor, Dugtrio

Sonunda geldik Earthquake saldırımıza. Earthquake en çok kullanılan Toprak türü saldırıdır. Neden en çok kullanılan Toprak türü saldırı diyorsanız söyleyim. OU'daki bir çok pokemon Earthquake saldırısını öğrenebiliyor. Ayrıca Toprak türü birçok türe karşı etkili vurur. Heatran, Lucario, Tyranitar, Infernape, Jolteon, Magnezone gibi pokemonları karşılamak için en çok kulanılan saldırıdır. Earthquake Air Ballon Kullanıcıları, Levivate Abilitysine sahip olan ve Uçan türlerine zarar vermez. Oldukça güçlü ve yaygın bir saldırıdır. Birçok Sweeper'i durdurmak için kullanılması gerekmelidir.


[Resim: Outrage_DPPt.png]


7.Outrage


Tür: Dragon(Yer)
Base Power: 120

Etkisi: Rakibe karşı büyük bir hasar verir. Kullanıldıktan sonra 2-3 tur boyunca aynı saldırıyı devam eder. Pokemon Outrage'i kullanmayı bıraktığı zaman Confuse olur.



Önemli Kullanıcıları: Salamence, Haxorus, Dragonite



Outrage çok can götüren ve nefret edilen bir saldırıdır. Outrage genellikle STAB'tan dolayı Ejder türlerinde kullanılır. OU'da yaygın olan Salamence, Haxorus ve Dragonite Outrage kullanabiliyor ve Dragon Dance ile bu Outrage gücünü arttırıyor. Bir kere Dragon Dance kullanıldığında Outrage nerdeyse tüm pokemonlara OHKO yapabiliyor. Outragenin dezavantajlı tarafı ise bir kere kullanıldıktan sonra bir sonraki turlarda zorunlu kullanıyorsunuz. 


[Resim: Recover_IV.png]


6. HP Dolduran Saldırılar



Tür: Çeşitli
Base Power: -

Etkisi: Rakibin HP'sini %50'den fazla doldurur.


Önemli Kullanıcıları: Blissey, Celebi, Skarmory, Starmie


Recover, Softboiled, Roost, Slack Off, Heal Order ve Milk Drink Rakibin canını dolduran bilinen saldırılardır. Genellikle Can doldurucu saldırılar defansif pokemonlar tarafından kullanılır. Örnek Verirsek Skarmory Roost sayesinde götürülen HP'yi tekrar geri getirebiliyor. Birde Sturdy'e sahip olduğu için Canı %100 olunca OHKO olması imkansız oluyor. HP Dolduran Saldırılar kullanan defansif pokemonlar gerçekten başa çıkılması olan zor pokemonlardır. Ancak Toxic ile bu pokemonlara zorluk yaşattırabilirsiniz.


[Resim: Scald.png]


5.Scald



Tür: Su
Base Power: 80

Etkisi: Rakibi %30 şansla yakabilir. Ayrıca bu saldırı donan bir pokemona karşı kullanılınca o pokemon donmadan kurtulur.


Önemli Kullanıcıları: Tentacruel, Politoed, Jellicent, Vaporeon



B/W Gelmesi ile birlikte Scald Su türü kullanıcıları tarafından çok sevilmiştir ve şimdi ise en çok kullanılan su türü saldırısı olmuştur. Scald'ın neden en iyi su saldırısı olduğunu merakmı ediyorsunuz o zaman söyleyim. Hydro Pump Rain Takımlarında kullanılan Ofansiflerin kullandığı saldırıdır. Ama bu saldırı %20 şansla kaçırma ihtimalide var. Diğer Su saldırısı ise Surf. Bu saldırının vurma oranı %100. Üstelik İkinci efektide yok. Scald ise Hem Vurma oranı %100 hemde rakibi %30 şansla yakıyor. Dragonite, Cloyster, Gyarados ve Scizor gibi pokemonlar bu saldırıdan nefret eder. Hantal Su Türü pokemonlarda Scald kullanmak iyi bir seçimdir.


[Resim: Hidden_Power_PtHGSS.png]

4.Hidden Power


Tür: Çeşitli
Base Power: 70

Etkisi: Rakibe hasar verir. Pokemonun IV değerlerine göre Türü ve Base Power'ı değişebilir.


Önemli Kullanıcıları: Tüm Special Attacker Kullanıcıları.



Muhtemel bu saldırıyı öğrenebilen tek kişi gereksiz pokemon Unown olduğunu düşünmüş olabilirsiniz. Aslında Bu saldırı pokemonun IV değerlerine göre türüde değişebiliyor. Bence iyi saldırı ve her Special Attacker kullanabilir. En Çok Kullanılan Hidden Power türleri Fire, Ice ve Grass'dır. Örneğin Jolteon bir Gliscorla karşılaşınca durumu çok zor oluyor veya bir Dugtrio karşısına çıkınca kaçma fırsatı bile olmuyor. HP Ice ile iki pokemonuda yenebiliyorsunuz. Hidden Power'ın kısaltmışı bu arada HP'dir Pokemonun Canı ile Farklıdır bu arada :D. Aynı durumda Celebi'yi düşünelim Scizor ile karşılaştı ve U-Turn kullanıyor. Başka bir pokemon seçene kadar Scizor yerine rakip diğer pokemonunu seçiyor. Celebi'ye HP Fire vererek onu yenebilirsiniz.


[Resim: U-turn_IV.png]



3.U-Turn






Tür: Bug(Böcek)
Base Power: 70

Etkisi: Bu pokemon bu saldırı ile rakibe vurduktan sonra başka bir oyuncu göndermek için pokemon seçer. Bu saldırıyı kullanan pokemonun takımında hiçbir pokemon yoksa bu saldırı normal saldırı gibi olacaktır.




Önemli Kullanıcıları: Scizor, Landorus, Mienshao


U-Turn bir çok pokemon tarafından kullanılan bir saldırıdır. Gerçekten etkili bir saldırı. Düşük Base Power'a sahip olmasına rağmen bu aralık güçlü bir Atak statı ve STAB ile kapatılabilir. U-Turn'un Special Attack versiyonuda var. Onun adı ise Volt Switch'dir. Biz Bu ikili saldırıya VoltTurn kombinasyonu adını veriyoruz. U-Turn Magnet Pull, Shadow Tag ve Arena Trap gibi saldırılardan kurtulabiliyor. Ayrıca Scouter olarak kullanılabiliyor. Defansif pokemonları yenebilmek, Rakibin ne yaptığını görmek için kullanılabilir. 


[Resim: Substitute_IV.png]


2.Substitute


Tür: Normal
Base Power: -

Etkisi: Bu pokemon Substitute'ı kullanabilmek için HP'sinin 1/4'ünü kaybeder ve yeni bir yedek oluşturur. Bu yedek pokemon Spore ve Thunder Wave gibi zararlı statusları engelleyebilir. Birde Dragon Tail ve Circle Throw gibi pokemonu değiştirmeye zorlayan saldırıları durdurabilir.


Önemli Kullanıcıları: Gliscor, Gengar, Hydreigon, Breloom



Substitute canınızı biraz götüren ama yararlı bir saldırıdır. Substitute Rakibin Status saldırılarından korunabilir. Bu benim en sevdiğim özelliğidir doğrusu. Birde SubPunch taktiğini oluşturabilirsiniz. SubPunch Substitute ve Focus Punch kelimelerin bir arada olmasıdır. Focus Punch priotiry'si -3'tür ama rakibin canını çok fazla götürür. Bunun için en uygun olan pokemon Breelom. Spore ile rakibi uyutur. Substitute başka bir amaçla kullanılabilir. Gliscor rakibi zehirledikten sonra saldırısından korunmak ve Poison Heal'dan yararlanmak için, Gengar ise rakibin ne saldırısını yaptığını görmek için kullanılabiliyor. Birde Calm Mind, Bulk Uptan yararlanılarak Substitute'ın kırılmasını zorlaştırabilirsiniz ve kırmaya çalışan pokemonları yenebilirsiniz.


[Resim: Stealth_Rock_IV.png]




1. Stealth Rock


Tür: Kaya
Base Power: -

Etkisi: Rakibin Entry Hazards'a girmesini sağlar. Rakibin türüne göre hasar verir. Kayadan 4 kat hasar alan pokemon sahaya çıktığında yarı canla başla. Bunlar Örnek.


Önemli Kullanıcıları: Heatran, Tyranitar, Jirachi, Blissey, Forretress



Evet son saldırımıza geldik. OU'da en çok kullanılan saldırımız Stealth Rock!. Pokemon Online'da her takımda kullanılan bir saldırı olduğu için şaşırmadım daha doğrusu. Stealth Rock bir çok pokemona ağır hasarlar verir. Charizard ve Moltres gibi pokemonlar Stealth Rock'tan korkar. Ancak Lucario ve Bronzong gibi pokemonlar Stealth Rock'tan korkmazlar. Yanmega gibi Speed Boost kullanan pokemonu durdurmak zordur. Stealth Rock ile canını yarıya indirip Priotiry saldırısı ile onu durdurabilirsiniz.  Dragonite'ın Multiscale abilitysini iptal edebilir. Daha doğrusu Rapid Spin bir pokemonunuz yoksa bu saldırının acısını çekmek zorundasınızdır.
Scald çok canavar saldırı. Her takımda mutlaka olmalı. En olmayacak anlarda kurtarıyordu maçı. Yanında bir de Protect oldu mu tamam. :)
UO nedir acaba ?
Burayı inceleyin.Tierler hakkında konusundan bakabilirsiniz.
Bence en iyi saldırı Stealth Rock çok işe yarıyor :D