Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 196 - Ring Masters
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Ring Masters
Japonca Adı: Feraligatr Vs. Blastoise! Sumo Battle!!
Türkçe Adı : Ringin Efendileri

 [Resim: genizet.png]

Johto Ligi için Olivine Şehri stadyumuna ilerleyen kahramanlarımız yolda ilgilerini çeken küçük bir kasaba gördüler.

Bölümün başlangıcında kahramanlarımız kasabanın yollarında yürürken bir yandan da kasaba hakkında bilgiler okurlar. Yürürken bir eğitmenin Feraligatr’ı ile diğer eğitmenlere meydan okumasına tanık olurlar. Ash, Feraligatr’ın özelliklerini merak eder ve Pokédex’i ona doğru tutar.

Feraligatr: Büyük çeneli Pokémon. Totodile’ın son evrimi. Feraligatr, önce güçlü çenesiyle rakibini yakalayıp, rakibi pes edene kadar ya da onu yenene kadar bırakmaz.

Ash, bir Feraligatr’a sahip olmanın iyi olacağını düşünürken Feraligatr, rakipleriyle çarpışıp onları yenmeye devam eder. Feraligatr ardı ardına altı Pokémon’u kolayca yendikten sonra savaşları izleyen bir adam, Feraligatr’ın gücünün etkileyici olduğunu söyler. Raiden yani Feraligatr’ın eğitmeni, bu adama onu haklı çıkaracağını ve bu yıl Kral Kayası’nı kazanacağını söyler. Ash, Kral Kayası’nın ne olduğunu merak eder ve Brock, Sumo Güreşi'nden sonra verilen bir ödül olduğunu söyler. Misty, Feraligatr’ın Su Pokémon’u olduğunu anlayınca Feraligatr’ın yanına gidip şaşkın ve hayran gözlerle Feraligatr’ı inceler. Bu esnada Raiden, kahramanlarımızı fark eder.

Raiden, bu kasabadaki savaşların farklı olduğunu, burada Pokémonlar'ın güreşmek üzere eğitildiğini anlatır ve kendisini tanıtır. Daha sonra da Feraligatr ile eğitimine devam eder. Ash, Feraligatr’ın bir direği yumruklayarak eğitimini devam ettirmesini çok ilginç bulur ve Totodile’ı dışarıya çıkarır. Totodile’a, bir gün evrimini tamamladığında böyle görüneceğini söyleyince Totodile buna sevinir ve dans etmeye başlar. Kahramanlarımız bu sırada Pokémon Sumo Güreşi’nin ne olduğu hakkında sorular sorar ve gelen cevaptan sonra fiziksel saldırılar dışında hiçbir saldırı kullanılmayarak yapılan bir savaş olduğunu anlarlar. Brock, bu kasabada kalıp maçları izlemek istediğini söyler ama Ash, bir maç olacaksa onun da katılacağını söyler. Misty, Ash’in Sumo Güreşi’nde tecrübesiz olduğunu hatırlatır lakin Ash, çok emin bir şekilde Pikachu'yu ve Totodile'ı hemen eğitmeye başlamak istediğini söyler. Bunu duyan Raiden, yarışmaya katılmak için tek bir koşul olduğunu ve bu koşulun Pokémon’un ağır olması olduğunu belirtir.

Ash, bunun üzerine kendini bilgisayarın başına atar ve Profesör Oak’a Snorlax’ı hemen yollamasını söyler. Oak, neden acele ettiğini ve neden Snorlax olduğunu merak eder, kahramanlarımız her şeyi Oak’a anlatır. Oak, Snorlax’ı yollayacağını söyler ama altı Pokémon’dan birini geri alması gerektiğini ve Noctowl üzerinde araştırma yapmak istediğini söyler. Bunun ardından Ash, Noctowl ile Snorlax’ı takas eder.

Hemşire Joy, katılacak Pokémonlar'ı test ederken Roket Takımı da kimliklerini gizlemiş bir şekilde oradadır. Katılmak için Wobbufet'e Miltank kostümü giydirirler. Miltank yani Wobbufet, tam seksen kilo çıkar ve maç için yeterli olması gereken sayı da seksen olunca Roket Takımı da bu yarışmaya kabul edilir. Ash de bu testten geçmek için Snorlax’ı seçer ama Snorlax, tartının üzerine çıkınca tartı parçalanır ve Hemşire Joy, Snorlax’ın istenen kilonun üzerinde olduğunun kanaatine varır. 
Böylece kahramanlarımız da kabul edilmiş olur.

Artık 35. Geleneksel Sumo Maçları başlamak üzeredir. Ödülün Kral Kayası ve bir yıllık Pokémon yiyeceği olduğu anons edilir. Tartının üzerinde uyuyan Snorlax, bunu duyar duymaz uyanır ve maç alanına doğru ilerlemeye başlar. Bu sırada maçlar ile ilgili anonslar devam eder. Kaybeden Pokémon’lar elenecek ve kazananlar da diğer kazananlarla maç yapacak ta ki sadece iki Pokémon kalana kadar. Bu anonstan sonra maçlar başlar.

İlk maç Ursaring ve Miltank yani Roket Takımı’nın Wobbufet’i arasındadır. Maç başlar başlamaz Ursaring, Miltank’a saldırır ama Miltank’in etrafında ışınlar belirir ve Ursaring, Miltank’e çarptığı anda yere yığılır. Maçı Miltank’in kazandığı anons edilirken yönetici itiraz eder ve Miltank’in Karşı Koyma saldırısını kullandığını ve buna karşı diskalifiye olması gerektiğini savunur. Bu anonstan sonra sinirlenen Roket Takımı ve Wobbufet, kendisini gösterir. Roket Takımı, diğer Pokémon’ları çıkarmak üzere Poké Topları’nı eline alır. Raiden, buna izin vermez ve Feraligatr’a Hidro Pompa yapmasını söyler. Bu saldırı, Roket Takımı’nı havaya fırlatır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?"sahnesi: Ledyba

Bu olaydan sonra maçlar devam eder. Sıradaki maç, Golem ve Feraligatr arasındadır. Kahramanlarımız gücün oldukça önemli olduğunu düşünse de Golem’in kilo avantajı olduğunu savunur. Feraligatr ve Golem, karşı karşıya güçlerini sınarken Feraligatr, Golem’i uzakta tutar. Raiden, Golem’in yaklaşmasına izin vermesini söyleyince herkes şaşırır ama Golem, boş bulunur ve Feraligatr’ın saldırısın karşılayamaz. Feraligatr, bu maçı kazanır ve herkes şaşırır. Birkaç maçtan sonra sıra Snorlax’a gelir. Snorlax’ın karşısında Poliwrath, Snorlax’ı yere yıkmak için hızla ona doğru koşmaya başlar ama Snorlax’ın karnından beklenmedik bir şekilde geri döner ve kaybeder. Snorlax, yemek üzere yiyeceklere doğru yaklaşır Ash, bunu engellemek için onu geri çağırır.

Maçlar devam ederken Roket Takımı, yeniden sahaya gidip Pokémon’ları çalmak üzere planlar tasarlamaya başlar. Bu esnada eğitmenler, yarı final için hazırlanır. Yarı finalde dövüşecek Pokémon’lar, Snorlax ve Machamp, Feraligatr ve Blastoise olmak üzere ekranda yer alır.

Yarı finalin ilk maçında Raiden’in Feraligatr’ı ve rakibin Blastoise’ı dövüşmek üzere yerlerini alır. Misty, ikisinin de güçlü su Pokémon’ları olduğunu düşünür ve bir tarafı seçmekte zorlanır ama Ash, Raiden’ı destekliyordur. Savaş, karşılıklı selamlama üzerine başlar. Maç başlar başlamaz iki taraf da Pokémon’larına saldırmasını söyler. Blastoise ve Feraligatr bilek bileğe gelir. Raiden, Feraligatr’a onu uzaklaştırmasını söyler bunun ardından Blastoise, Feraligatr’ın üzerine zıplar ama Feraligatr, bu zıplamadan kurtulur ve Blastoise’ın kabuğuna bir yumruk atar. Blastoise, düşecekken son anda kendini toplar ve dövüşmeye devam eder. Blastoise, bunun hemen ardından Feraligatr’ı hızlı bir şekilde yumruklamaya başlar. Herkes Blastoise’ın hızına hayran kalır. Blastoise, bu saldırılarla Feraligatr’ı sınır çizgisine doğru sürer. Feraligatr, çizgiden çıkacakken Blastoise’ın zayıf yönünü yakalar ve onu çizginin dışına fırlatır. Maçı Feraligatr kazanır. Bu maçın ardından sıra Snorlax’a gelir. Ash de iyi bir performans sergilemek ister ama önceki maçta olanla aynısı olur. Machamp saldırmak üzere harekete geçer ama Snorlax’ın karnından geriye sekerek çizginin dışına çıkar. Bu yüzden maçı Snorlax alır.

Final maçı başlamadan önce Ash ve Raiden, birbirini tebrik eder. Selamlamadan sonra maç, bu sefer Snorlax ve Feraligatr için başlar. Başladıktan hemen sonra Ash, Snorlax’a Feraligatr’ı yakalamasını söyler. Raiden de Snorlax’ın dengesini bozmasını söyler iki Pokémon da aynı anda yola koyulur ama Feraligatr, daha hızlı olduğu için Snorlax’ın dengesinin bozulmasına neden olur. Snorlax, dengesini sağlamaya çalışırken Feraligatr’ın ikinci saldırısından kolayca sıyrılır ve yine iki ayağının üzerine basar. Raiden, bu hızlı sıyrılmadan sonra gerçekten hızlı bir saldırı yapmak için bir önceki maçta Blastoise’ın yaptığı hareketi yapmasını söyler. Feraligat, hızlıca Snorlax’ın karnına vurarak onu itmeye başlar. Snorlax, tam çizginin üzerindeyken Ash, hemen bir teori geliştirir ve Snorlax’a derin bir nefes almasını söyler. Snorlax, Ash’i dinler ve nefes almaya başlar. Nefes aldıkça karnı şişer ve bu şişme, Feraligatr’ın geriye uçmasına sebep olur. Bunun ardından iki Pokémon, yine aynı anda saldırmaya başlar. Feraligatr, yine hızıyla Snorlax’ı bacağından kavrar ve ringin dışına doğru fırlatır. Snorlax, kararlı bir biçimde çizginin önüne düşer ve bu düşme, bir depreme sebep olur.  Feraligatr, depremden hasar görmüşken Ash, hemen bunu kullanıp Feraligatr’ı çizginin dışına fırlatmasını söyler. Snorlax, Feraligatr’ı hızlı bir biçimde iter ve Feraligatr, ringin dışına çıkar. Yeni şampiyonun Snorlax olduğu anons edilir.

Maç bittikten sonra ödüllerini vermek üzere yönetici sahaya iner ve Ash Ketchum’u şampiyon ilan eder. Kral Kayası’nı kahramanlarımıza teslim ettikten hemen sonra Snorlax, diğer bir ödül olan bir yıllık Pokémon yiyeceğinin hepsini bir çırpıda yer ve uykuya dalar. Raiden, Ash’i tebrik eder ve Johto Ligi için Ash’e şans diler.

Snorlax, Pokémon Güreşi’ne zirveden harika bir giriş yaptı. Bakalım Ash, Johto Ligi’nde de başarılı olabilecek mi?..


 

[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Hemşire Joy
Raiden

 

[Resim: pokemonlar.png]
Ash:[Resim: rsiconani025.gif] [Resim: 143.gif] [Resim: 158.gif]

 
Misty:[Resim: rsiconani175.gif]

 
 Jessie:[Resim: rsiconani202.gif]


 Roket Takımı:[Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy:[Resim: 113.gif]


Raiden:[Resim: 160.gif]
 

 Özel/Diğer Eğitmenler:[Resim: 009.gif][Resim: 024.gif] [Resim: 034.gif] [Resim: 055.gif] [Resim: 062.gif] 
[Resim: 068.gif] [Resim: 076.gif] [Resim: 112.gif] [Resim: 115.gif][Resim: 195.gif][Resim: 210.gif][Resim: 214.gif][Resim: 217.gif]

[Resim: olaylar.png]

- Ash, Noctowl'ı Profesör Oak'a gönderir ve Snorlax'ı alır.
- Ash, Kral Kayası'nı kazanır.

 

[Resim: EmeiGeenler.png]
misiro
maNga
güzel özetlerinle aramıza katıldığın için mutluyum :) umarım uzun süre beraber çalışırız :)
Az önce izledim de Snorlax yardırıyor. :D

[Resim: Yi92s7S.jpg]