Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 194 - The Wayward Wobbuffet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Wayward Wobbuffet
Japonca Adı: Wobbuffet Disaster
Türkçe Adı : Kıymetli Wobbuffet

[Resim: genizet.png]

Bugün dostlarımıza bir sonraki durakları olan Olivine Şehri Pokémon Stadyumu’na giden yolda ilerlerken rastladık ve onlar henüz fark edemeseler de yüzleri tanıdık gelen belalı bir üçlü onları bekliyordu.

Jessie ve James profesör kılığında, ismine Poké Kavanoz dedikleri bir aletin yanında oturmaktadırlar. Dostlarımız onları görürler fakat tanıyamazlar. Jessie aygıtın tüm darbelere dayanıklı olduğunu elmastan bile daha sert bir maddeden yapıldığını söyler. Ash hiç denediniz mi diye sorunca Jessie hayır der ve Pikachu’yu alıp kavanozun içine koyar. Kavanoz kilitlenince James kavanozunu açmanın tek bir yolu var der buda kavanozun anahtarıdır. Sonra ortaya Meowth çıkar ve Roket Takımı kendini belli eder. Weezing’in Duman Perdesi Saldırısı sayesinde kaçmaya başlayan Roket Takımı’nı dostlarımızda takip etmeye başlar. Jessie bir ağacın yanından geçerken ağacın arkasına saklanmış olan Wobbuffet’a Pikachu’yu verir ve koşmaya devam eder. Bir süre sonra Roket Takımı durur. Ash Pikachu’sunu ister fakat Jessie, Pikachu bizde değil der. Bu sırada Wobbuffet’ın sesini duyan kahramanlarımız arkalarına döndüklerinde Wobbuffet’la Pikachu’yu görürler. Ash, anahtarı Wobbuffet’ın boynunda görünce Pikachu’yu ve anahtarı almak için Wobbuffet’ı kovalamaya başlar. Kovalamaca sırasında Wobbuffet’ın ayağı taşa takılır bu yüzden nehre düşer fakat düşmeden önce Pikachu’nun içinde oluğu kavanozu havaya fırlatmıştır. Ash, kavanozu yakalamıştır fakat Wobbuffet anahtarla birlikte nehrin sonundaki şelaleden aşağı düşmüştür.

Roket Takımı’da dostlarımızda Wobbuffet’ı ilk bulma telaşına düşmüşlerdir. Wobbuffet nehirde sürüklenirken bir Quagsire’a çarpar. Konuşmalarının sonunda Quagsire, Wobbuffet’a bir yeri işaret eder. Wobbuffet’da o yöne doğru gitmeye başlar. Bu arada Roket Takımı’da dostlarımızda Wobbuffet’ı aynı anda bulurlar. Wobbuffet her iki grup tarafından da kovalanır. Bir müddet koşturmadan sonra küçük bir uçuruma gelirler. Ash uçurumu görmez ve aşağı düşer. Arkasından Brock ve Misty’de gelir. Ash’e bir şey olmamıştır fakat az sonrada uçurumdan Roket Takımı düşer. Herkes Wobbuffet’ın nerede olduğunu düşünürken Pikachu, Wobbuffet’ı görür ve uçurumun kenarındaki bir dalı gösterir. Wobbuffet düşmemek için o dala tutunmuştur. Jessie’yi görünce Wobbuffet dalı bırakır fakat tam o sırada Wobbuffet’ın altından bir kamyon geçmektedir. Wobbuffet, kamyonun üstüne düşer ve kahramanlarımızdan uzaklaşır. Kamyonun arkasından iki tane polis arabası ve birinin içinden Memur Jenny çıkar. Roket Takımı polisler gelince kaçar. Memur Jenny o kamyonu kovaladıklarını söyler. Ash, bizimde o kamyonu yakalamamız lazım der ve Brock ve Misty’le birlikte arabaya biner. Memur Jenny, kamyondaki adamın meşhur Golem yetiştiricisi hırsız Goneff olduğunu söyler. Memur Jenny’nin emriyle şehirdeki tüm çıkışlar kapanmıştır fakat Goneff bundan çok kolay bir şekilde sıyrılırım derken ön camdan sarkan Wobbuffet’ı görür. Onunla uğraşırken ilerdeki polis barikatını görmez ve arabalara çarpa çarpa ilerler.

Şehirde her çıkış kapanınca Goneff, iki polis barikatı arasında kalır. Memur Jenny her şeyin bittiğini söyler fakat Goneff’in arabadaki bir tuşa basmasıyla Golem balonu açılır ve onun içine binip havalanmaya başlar fakat balonun içinde Wobbuffet’de vardır. Goneff Wobbuffet’a saldırır fakat Wobbuffet Karşı Saldırı sayesinde Goneff’i durdurur. Saldırının etkisiyle Goneff yere düşer ve tüm polisler üstüne atlar. Bu arada Wobbuffet’ın içindeki balon havada hızla yol almaya başlar. Roket Takımı’da balonları sayesinde Golem balonuna yaklaşırlar. Jessie üç dört kez Wobbuffet’ı Poké Topu’na çağırmaya çalışır fakat hep ıskalar. En sonunda Roket Takımı’nın balonu bir kuleye çarpar. Kulenin sivri tarafı balona gelir ve balonda delik açılır. Meowth bedeniyle deliği kapatmayı başarır fakat Wobbuffet’ın Roket Takımı’nın balonunun üstüne atlamasıyla balon patlar ve göğe savrulur. Wobbuffet’da başka bir tarafa savrulur.

Ash, kavanozu açmak için birçok yol dener fakat hiçbiri işe yaramaz. Bu sırada dostlarımız havada Wobbuffet’ı görürler. Wobbuffet tam nehre düşecekken Ash, Chikorita’yı seçer. Chikorita, Sarmaşık Kırbacı'yla Wobbuffet’ı yakalar fakat Wobbuffet açılan köprünün bir tarafına çarpar ve suya düşmeye başlar. Tam o sırada oradan geçmekte olan bir jetin içine düşer. Düşmenin şiddetiyle jetin sahibi suya düşer.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Teddiursa

Roket Rakımı bir ağacın altında Wobbuffet’ı ne kadar özlediklerinden bahsederlerken jetin içindeki Wobbuffet’ı görürler. Roket Takımı nehrin bir tarafından dostlarımız da nehrin diğer tarafından jeti takip ederler. Ash, jete atlamaya karar verir ve jete atlar. Bunun ardından Jessie de jete atlar. Wobbuffet, tekneyi durduracak kolu kırınca jet son sürat nehirde ilerlemeye başlar. Bu arada Goneff, polis motoru ile polislerden kaçıyordur. Jet son sürat nehirde yol alırken jetin önüne bir gemi çıkar. Jet gemiye çarpar ve havalanmaya başlar. Wobbuffet jetten, Goneff’in sürdüğü motorun içine düşer. Ash ve Jessie’nin içindeki jet tekrar suya iner ve son hızla köprünün ayağına doğru yol alır. Totodile Su Tabancası saldırısını köprüye tutar böylece çarpmaktan son anda kurtulurlar.

Brock ve James, Wobbuffet’ı gördüklerini söylerler ve herkes yıkık bir binanın önüne gider. Memur Jenny Goneff’in Wobbuffet’ı rehin tuttuğunu söyler. Bu arada polislere görünmemek için arkada duran Roket Takımı ne yapabiliriz diye konuşurlarken Jessie’nin aklına bir plan gelir.

Brock dostlarımıza bir de binanın arkasına bakalım der ve dostlarımız kabul eder. Binanın arkasına giderken dostlarımız yerde bir çukur görürler. Bu arada Roket Takımı, açtıkları çukur sayesinde Goneff’in yanına gelmeyi başarmışlardır. Goneff, Roket Takımı’nı defetmek için Golem’le küçük bir saldırı dener fakat Roket Takımı bu saldırıdan kurtulur. Goneff açtığınız çukuru kaçmak için kullanacağım dediği anda Ash ve Totodile çukurdan çıkar. Golem Totodile’e karşı İkili Takımı, ardından da Dinamik Yumruğu'nu kullanır. Çarpma saldırısıyla işini bitirecekken Totodile, Wobbuffet’ın arkasına saklanır. Wobbuffet da Karşı Saldırı'yla Golem’in Çarpma saldırısını etkisiz hale getirir. Wobbuffet’ın saldırısının etkisiyle Golem, Goneff’e çarpar. Çarpmanın etkisiyle ikisi birlikte çarptıkları duvarı kırarlar. Bu sayede polisler Goneff’i yakalarlar.

Bu arada Roket Takımı da Wobbuffet’ı alıp yeni Wobbuffet balonlarına binerler. Ash, Noctowl’ı seçer ve Noctowl balonda delik açar. Balon sarsılmaya başlayınca Wobbuffet’ın boynundaki anahtar da yere düşer. Ash anahtarı almayı başarır ve kavanozun kilidini açar. Serbest kalan Pikachu da Yıldırım Ok’u saldırısıyla Roket Takımı’nı göğün derinliklerine uçurur. Memur Jenny de Goneff’i yakalamada yardım ettikleri için dostlarımıza teşekkür eder.

Pikachu’yu kurtarıp tehlikeli suçlu Goneff’in yakalanmasına yardım ettikten sonra kahramanlarımız Olivine Şehri yolunda ilerlemeye devam ettiler.    



[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Memur Jenny
Goneff




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani152.gif][Resim: rsiconani158.gif][Resim: rsiconani164.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]

Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Goneff: [Resim: rsiconani076.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani195.gif]

[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir şey olmamıştır.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige

şöyle seriye bağlayıp ilerlemeye bayılıyorum :D :D