Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 191 - Freeze Frame
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Freeze Frame
Japonca Adı: Articuno vs. Jigglypuff
Türkçe Adı : Buzdan Hayaller


[Resim: genizet.png]

Eski dostları Todd ile karşılaştıktan sonra kahramanlarımız da Todd ile birlikte efsanevi Articuno’yu aramaya koyulmuşlardır ve bu konuda en az Todd kadar onlarda heveslidir.

Gökyüzünden Noctowl yardımıyla Articuno’yu arayan dostlarımız hiçbir sonuç elde edemezler. Kısa süre sonra dostlarımız yayına gelen Golbat’ı bir şeyler bulduğunu işaret edip dostlarımızı peşine takar. Ancak Golbat dostlarımızı Articuno yerine donmuş Jigglypuff’ın yanına götürür.

Karşılarında Jigglypuff’ı gören dostlarımız bir hayli şaşırır. Ama bunun Articuno’nun işi olduğunu düşünüp Cyndaquil yardımıyla Jigglypuff’ı çözerler. Çözültükten sonra bir hayli sinirli olan Jigglypuff, Misty’nin nazik sözlerinden sonra yumuşar ve Articuno’nun karşılarındaki dağda olduğunu gösterir.

Jigglypuff’ı da alarak yola koyulan dostlarımız bir Pokémon Merkezi’ne rastlarlar. Oraya doğru ilerleyen dostlarımız Memur Jenny’nin davetiyle içeri girerler. Dostlarımız Pokémon Merkezi’nde ısınırken, Ash Todd’a Articuno’yu Jigglypuff’ın şarkısıyla uyutup fotoğrafı öyle çekmesini önerir. Ama Todd, Articuno’yu görkemli bir şekilde çekmek istediğini söyler. O sırada Joy ve Jenny dostlarımızın yanına gelip onları Articuno heykelinin yanına götürür. Heykelin yanına varan dostlarımıza eski bir efsaneden bahsederler. Jenny ve Joy, Efsanede Articuno’nun dağda mahsur kalan üç yolcuyu kurtardığı ve bu heykeli o üç kişinin diktiğini söyler. Bu efsaneyi duyan dostlarımızın iştahı iyice kabarır. Yola çıkmak için hazırlanan dostlarımız havanın ne kadar soğuk olduğunu farkederler. Ancak yine de o dağa çıkmaktan vazgeçmezler. Tam o anda Todd fırtınanın içinde net olmasa da Articuno’yu görür. Fırtına durduğunda ise yerde donmuş vaziyette Roket Takımı’nı görürler.

Onları içeri alan dostlarımız bu duruma nasıl geldiklerini sorarlar. Jessie ise uçan dev bir kuş gördüklerini ve o ışığın ardından bayıldıklarını söyler. Bunun üzerine kahramanlarımız iyice heyecanlanır. Todd daha fazla dayanamayıp dağa doğru koşturmaya başlar. Bunun üzerine Ash ve diğerleri de yanlarına mont alıp Todd’un peşinden giderler. O sırada Articuno lafını duyan Roket Takımı da harekete geçer.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Charizard

Dağa doğru yola çıkan dostlarımız fırtınaya yakalanır. Ne yapacakları konusunda düşünmeye başlamışken gökten bir parıltı ile Articuno iner. Karşılarında Articuno’yu gören dostlarımız bir hayli şaşırır ve aynı zamanda onun güzelliğiyle büyülenirler. Articuno ona yaklaşmaya çalışan Ash’i bağırarak geri dönmeye zorlar ve hemen ardından Articuno’nun gözükme sebebinin hemen iki adım önlerindeki uçurum olduğunu anlarlar. Aynı efsanedeki Articuno yolcuların hayatlarını kurtarır. Bu fırsatı kaybetmek istemeyen Todd hemen fotoğraf makinesini eline alıp Articuno’nun fotoğrafını çekmeye çalışır. Ancak Roket Takımı aniden Articuno’ya saldırır ve bunun üzerine Articuno geri çekilir.

Onu yakalamaya kararlı olan Roket Takımı, Arbok ve Weezing’i yollar. Ama Ash onlara izin vermemek için harekete geçer. Efsanevi Articuno buna izin vermeden Buz Işını kullanarak Roket Takımı’na saldırır. Bu sefer de Wobbuffet saldırının önüne geçip Ayna Tabakası ile saldırıyı yansıtır. Yansıyan saldırının etkisiyle dengesini kaybeden Articuno uçurumdan aşağı doğru süreklenmeye başlar. Onu yakalamak isteyen Ash ve Todd ise kırılan kaya ile birlikte aşağı sürüklenmeye başlar. Ash ve Todd’un tehlikede olduğunu gören Articuno hemen dengelenip onların yakalamak için peşlerinden gider.

Diğer taraftan Brock ve Misty yardım için Pokémon Merkezi’ne dönmeye karar verirler. Pikachu ise Jigglypuff sayesinde Ash ve Todd’un yanına inmeyi başarır. Pikachu aşağı indiğinde Ash ve Todd’u yerde yatıyor şekilde görür. Ash ve Todd uyandıktan sonra karşılarında tüm ihtişamıyla Articuno’yu görürler ve kendilerini kurtaranın Articuno olduğunu anlarlar. Bu arada aşağı düşenlerin sadece kendileri olmadığını anlayan dostlarımız karşılarında Roket Takımı’nı görürler. Vazgeçmek nedir bilmeyen Roket Takımı bir kez daha saldırıya geçer. Ama Articuno Kar Tozu kullanarak saldırıları geri püskürtür. Hemen ardından buna bir son vermek için Kar Fırtınası kullanan Articuno Roket Takımı’nı havaya uçurur.

Tüm olanların ardından dostlarımızın karşısında göz kamaştıran Articuno, Todd’un hayallerindeki pozu vererek fotoğrafının çekilmesine izin verir ve ardından gökyüzüne doğru uçarak gözden kaybolur. Hemen sonrasında Memur Jenny ve diğerleri kar aracının üstünde gelerek Ash ve Todd’u alırlar.

Veda vakti geldiğinde Todd, Ash ve diğerlerine bu dağda kalmaya karar verdiğini söyler. Dostlarımız buna üzülse de Todd için en iyisinin bu olduğunu düşünüp ona veda ederler.

Ve böylelikle dostlarımız Todd’u orada bırakıp yollarına devam ettiler. Şimdi yolları ayrılmışta olsa onları birleştiren şey efsanevi Pokémon’u bulma konusundaki başarılarıydı. O harikulade Pokémon ve onların harikulade anılarıydı…



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Officer Jenny
Nurse Joy
Todd

[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani155.gif] [Resim: rsiconani164.gif]


Brock: [Resim: rsiconani042.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar:  [Resim: rsiconani039.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani021.gif] [Resim: rsiconani144.gif]

[Resim: olaylar.png]
- Efsanevi Articuno Animede ilk kez görünür.
- Fotoğrafını çeken Todd gruptan ayrılır.


[Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail