Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Sableye
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
 Sableye

[Resim: 180px-302Sableye.png]

Tür:
[Resim: DarkIC_Big.png][Resim: GhostIC_Big.png] 

Yetenek:
Keen Eye: İsabetin düşürülmesine bağışıklık kazanır.
Stall: Pokemonun sahada saldırısını en son yapmasını sağlar.
Prankster: Zarar vermeyen saldırıların öncelik seviyesini bir derece arttırır.


Statları:
HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
50 / 75 / 75/ 65 / 65 / 30 / 380


Genel Bakış



Düşük statlara sahip olması ve öğrenebildiği sınırlı sayıda saldırılara rağmen Sableye BW2 ile UU Tier'ine çok iyi bir ekleme oldu.Prankster,Sableye'nin gizli yeteneği onun başarısının anahtarı,onun sayesinde Will-O-Wisp, Recover ve Taunt gibi saldırıları öncelik kazanıyor.Zayıflığı olmaması ve 2 yararlı dayanıklı olduğu türle Sableye fiziksel saldıran pokemonlara,stat arttırıp saldıran pokemonlara ve kendisi gibi destek pokemonlarına karşı çok büyük tehdit.Buna ek olarak,tierdeki yeni değişiklikler onun tam istediği gibi ilerliyor.Sableye tierin yeni üyeleri Scrafty ve Mienshao'yu kolaylıkla karşılıyor.Ayrıca Heracross'un yetenek olarak Guts yerine Moxie tercih etmesi onun Sableye'ya karşı tehdit seviyesini düşürüyor.Sableye ayrıca destek saldırılarına ek olarak BW2'de Gravity gibi ilginç saldırılar da kazandı.Bunlara rağmen,Sableye special saldırı kullanan pokemonları ve çok güçlü fiziksek saldıran pokemonları karşılamakta zorluk çekiyor.Yine de takım desteği ve biraz tahminle Sableye fiziksel pokemon takımlarına ve defansif takımlara karşı iyi bir seçim.  


Prankster



~ Recover
~ Will-o-Wisp
~ Taunt
~ Foul Play / Night Shade

Item: Leftovers
Ability: Prankster
Nature: Calm
EVs: 252 HP / 120 Def / 136 Sp.Def

Bu yapılandırma Sableye'nin bütün sorun yaratan eşsiz özelliklerininn bir arada bulunduğu bir yapılandırma.Recover Sableye'nin devamlı olarak saldırıları emebilmesini sağlıyor.Prankster sayesinde neredeyse her zaman ilk olarak kullanabilir.Bunun anlamı da rakibin Sableye'yi yenebilmesi için tek seferde %50'nin üzerinde zarar verebilmesi gerekiyor.Önceliğe sahip Will-o-Wisp fiziksel saldıran pokemonları durduruyor ve rakibin canını da yavaş yavaş indiriyor.Taunt birçok yerden Sableye'ye yardım ediyor.Status'leri,stat arttırıcı kullanan pokemonları,karşı tarafın Taunt'unu ve iyileştirmeleri engelliyor.Son saldırı boşluğunu da Foul Play veya Night Shade dolduruyor.Eğer Sableye Will-o-Wisp'den daha çabuk zarar vermek istiyorsa onları kullanabilir.Foul Play ise Victini,Darmanitan,Chandelure gibi Sableye'nin herhangi diğer saldırılarının kullanılmasını bekleyen pokemon için bir silah.Night Shade ise daha güvenilir bir tercih.


Tehditler:

[Resim: 494.gif][Resim: 555.gif][Resim: 609.gif]

Victini,Darmanitan,Chandelure: Üçü de Foul Play dışında diğer Sableye saldırılarına karşılık verebilir ve tek saldırıyla onu yenebilir.

[Resim: 214.gif]

Heracross: Guts'a sahip Heracross yüksek Saldırı statıyla herhangi bir Sableye saldırına karşılık verebilir.Guts'dan dolayı yakılamadığı için Megahorn ile onu çok rahat KO yapabilir.



[Resim: 178.gif]

Xatu: Xatu yeteneği Magic Bounce ile büyük bir tehdit.Onun sayesinde Sableye'nin Taunt'unu veya burn'unu çok rahat engelleyebiliyor ve etkiyi Sableye'ye çevirebiliyor.Ayrıca Foul Play'den kaçınmak için Reflect de kullanabiliyor.Yine de Xatu Sableye'yi Toxic ile anca yavaş yavaş yenebiliyor.



Calm Mind

- Calm Mind
- Recover
- Dark Pulse / Shadow Ball
- Will-O-Wisp

Item: Leftovers
Ability: Prankster
Nature: Bold
EVs: 252 HP / 252 Def / 4 Sp.Def

Bu setimizin amacını anlatırsak rakibin hem Physical Attacker'ını hem de Special Attacker'ını durdurabilmektir. Prankster'ın bize getirdiği avantajlar sayesinde rakip pokemondan daha hızlı olarak Calm Mind basıyorsunuz. Bu sayede Hem Special Attack'ınız ve hem Special Defense'ınız artmakta. Bu set oldukça sinir bozucu set ancak sadece bir Saldırı kullanabilme imkanınız var. Aynı zamanda Infernape, Victini ve Darmanitan gibi bir pokemon bu seti kolaylıkla durdurabiliyor. Eğer rakibiniz Special Attacker değil ise her önleme karşı onu yakıyorsunuz ve sahada kalmanız daha da kolaylaşıyor. Eğer Special Statlarınız yeterince yüksekse rakibe Dark Pulse ve Shadow Ball saldırıları ile saldırmaya başlıyorsunuz.

Fight türleri için Shadow Ball veya Normal Türleri için Dark Pulse sizin için yeterli olacaktır.