Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Raikou
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Raikou

[Resim: 250px-243Raikou.png]

Tür:[Resim: ElectricIC_Big.png]
Ability:

Pressure: Rakip pokemonun her vuruşunda ekstra 1 PP'si daha gider. Aynı zamanda vahşi pokemon çıkma oranını arttırır. 
Volt Absorb: Bu pokemon bir elektrik saldırısına maruz kalırsa HPsinin %25'i dolar.

HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
90 / 85 75 115 100 115 / 580


Genel Bakış


B/W geldiğinde Raikou BL'den UU'ya bir düşüş yaşamıştır. Bu düşüş sonucu Raikou'yu daha az tehlikeli olarak kabul edebilirsiniz. Ancak bu yanlış olurdu. Aura Sphere ve Extransensory gibi nadir saldırılar ile Raikou UU'daki bir çok pokemonu tehdit edebilir. Raikou bu saldırılar ile yeteneği kullanarak bir Sweeper pokemon olarak görebiliriz. Ayrıca Efsanevi Pokemon olduğu için Statlarıda iyi diyebiliriz. En düşük Statı ise Defansıdır ama bu bizim için kötü olmayacaktır. Bunun dışında Raikou Choice Scarf Krookodile ve Choice Scarf Flygon'a karşı çok zayıf.


Substitute+ Calm Mind



Substitute 
Calm Mind 
Thunderbolt 
Hidden Power Ice 



Item:Leftovers
Ability: Pressure
Nature:Timid
EVs:
4 Def / 252 SpA / 252 Spe




Daha önceden bahsettiğim gibi Raikou'nun Hızı ve Special Attack'ının iyi olduğunu söylemiştim. Bu setteki amacımız Calm Mind ile Raikou'nun Special Statlarını yükseltmek. Subtitute basarak Raikou'nun sahada kalma süresini uzatabilirsiniz. Bu Setteki taktik sayesinde bir çok Special Attacker'ı deli edebilirsiniz. Substitute bastıktan sonra Special Attacker kullanan kişiler bir turda Substitute'ı kıramayacaktır. Bu dizilişteki temel amaçlardan biride Sweeper pokemonları durdurmaktır. Thunderbolt bizim STAB saldırımızdır. Calm Mind Boostu ile bir çok pokemona OHKO yapabilirsiniz. Tabii ki Magneton, Rotom-H ve Lanturn dışında. Hidden Power Ice ise Flygon, Krookodile gibi Buza zayıflığı olan pokemonlara.


Life Orb


Thunderbolt 
Hidden Power Ice / Hidden Power Grass 
Extrasensory 
Calm Mind / Volt Switch 



Item:Life Orb
Ability: Pressure
Nature:Timid
EVs:
4 Def / 252 SpA / 252 Spe




Bu set diğer sete azda olsun benzemektedir. Sadece bu sefer setimizde Leftovers yerine Life Orb'u kullanacağız ve Substitute yerine başka saldırılar kullanabileceğiz. Diğerine göre biraz daha ofansif bir set. Thunderbolt STAB+ Life Orb ile bir çok pokemona çok büyük hasarlar verecek. İkinci saldırımız ise Hidden Powerlar. Hidden Power Ice Flygon,Nidoking ve Roserade gibi pokemonları KO yapmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca HP Ice'ı aynı Ice Beam gibi kullanabilirsiniz. PO'dakiler Thunderbolt ile Ice Beam'in bir arada kullanabilmesine BoltBeam diyorlar. Hidden Power Grass ise Swampert ve Rhyperior gibi türleredir. Extrasensory ise Psychic türüne karşı zayıflığı olan pokemonlara vurmak için yeterlidir. Son saldırımızda Calm Mind ve Volt Switch. Calm Mind geçen setteki gibi Special Statlarımızı yükseltmek ve oyunda kalma süremizi arttırmak, Volt Switch ise Scouter olarak kullanabilmek içindir.


Choice Specs



Thunderbolt 
Volt Switch 
Hidden Power Ice / Hidden Power Grass 
Extrasensory 



Item:Choice Specs
Ability: Pressure
Nature:Timid
EVs:
4 Def / 252 SpA / 252 Spe




Raikou'nun SpA'sı iyi olduğunu zaten biliyoruz. Hızı ise UU için yeterlidir. Şimdi ise Raikou'yu tamamen bir ofansif olarak kullanacağız. Thunderbolt bizim her zaman kullandığımız STAB saldırımız. Setleri okuya okuya nerde kullanacağınızı öğrenmişsinizdir umarım. Volt Switch ise karşınıza Raikou'nun baş edemediği bir pokemon çıkınca kullanılmalıdır. Ve rakibin ne yaptığını gözlemlemek içindir. Hidden Power Ice ise rakibin Dragon, Ice, Grass türü pokemonunu yenmek için kullanılabilir.Yada Sorun yaşadığınız Swampert ve Rhyperior gibi hantal pokemonları KO yapabilirsiniz. Son saldırı ise Extrasensory sizin Poison ve Fight türü pokemonlarını yenmek için kullanılacaktır. Ama unutmayın Choice Specs olduğundan dolayı ilk seçtiğiniz saldırıyı kullanacaksınız.


Choice Scarf


Thunderbolt 
Volt Switch 
Hidden Power Ice 
Aura Sphere / Extrasensory 



Item:Choice Scarf
Ability: Pressure
Nature:Rash/Timid
EVs:
4 Def / 252 SpA / 252 Spe



Riskleri biraz daha azaltan bir set görüyoruz. Bu set sayesinde sorun yaşadığımız Choice Scarf Flygon ve Choice Scarf Krookodile'ı alt üst etmek için kullanılabilir. Geçen setle aynı olduğundan dolayı pek fazla yorum gereği bulmuyorum. Yalnızca son saldırı değiştirilmiş. Aura Sphere ise Snorlax, Weavile ve Krookodile'a vurmak için yeterli. Eğer takımınızda Fight türü varsa Extrasensory'de kullanabilirsiniz.


Tehditler:



[Resim: 464.gif]

Rhyperior: Special Defense'ı Yüksek olan bir Rhyperior HP Grass'a karşı dayanabilir. Earthquake ile Raikou'ya OHKO yapabilir.



[Resim: 330.gif][Resim: 553.gif]

Flygon ve Krookodile: Raikou'ya karşı avantajlıdırlar. Bu pokemonlar Choice Scarf bulunduruyorsa ve Raikou'da HP Ice bulunmuyorsa Raikou'yu çok pis dövebilirler.



[Resim: 143.gif]

Snorlax: Special Defense'ı ve HP'si yüksek olduğundan dolayı Raikou'nun Aura Sphere saldırısından hemen OHKO olmayabilir. Ayrıca diğer saldırılarına karşı dayanabilir. Earthquake ile Raikou'yu yenebilir.



Dream World:


Volt Absorb iyi bir Abilitydir. Oyunda çok kullanılan status saldırısı olan Thunder Wave'vi önlemek için kullanılabilir. Böyle kullanacaksınız Raikou'yu Rain Teamda kullanmak daha mantıklı.





Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.



[Resim: tumblr_m32aaz5I0n1qd87hlo1_500.gif]