Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Krookodile
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Krookodile
[Resim: 180px-553Krookodile.png]
Tür:[Resim: GroundIC_Big.png] [Resim: DarkIC_Big.png]
Ability:


Intimidate: Bu pokemon sahaya çıktığı zaman rakip pokemonun Attackını 1 kademe düşürür.

Moxie: Bu pokemon rakip pokemonu yendiği zaman Attack Statı 1 kademe artar.

Anger Point: Kritik bir darbe yediğinde Attack Statı 6 kademe artar.



HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
95 / 117 70 65 70 92 / 509



Genel Bakış


Krookodile B/W 2 çıktığından beri pek fazla değişmedi diyebiliriz. Movepool'una sadece Superpower ve Aqua Tail eklenmiştir. Bunun dışında yine Krookodile aynıdır. UU'da Snorlax, Scrafty ve Porygon2 gibi pokemonlar Krookodile'ı oldukça zorlayacaktır. Ve Ne yazıkki Krookodle'ın başka düşmanıda vardır. Moxie Heracross. Megahorn ile Krookodile'ı OHKO yapabilir. Ama şimdi asıl konumuz Krookodile'ın avantajlı yönlerini anlatmak. Attack Statı Gerçekten iyidir ve Speed'i pek de fena sayılmaz. Ama ileride Choice Scarf ekleyerek düzeltebiliriz. Moxie Abilitysi sayesinde her defasında rakip pokemona KO yaparsa Krookodile'ın Attack statı yükselecektir. Gerçekten Revenge Killer olmayı hakeden bir pokemon.



Choice Scarf


Earthquake 
Crunch 
Stone Edge 
Pursuit / Superpower 



Item:Choice Scarf
Ability:Moxie
Nature:Jolly/ Adamant
EVs:
252 Atk / 4 SpD / 252 Spe




İyi bir Speed hızı ile sağlam olan 117 Attack'ı ile Krookodile'ı kullanabiliriz. Bu setteki amacımız rakipten daha hızlı olmak ve sahadaki tüm sweeperları süpürebilmektir. Earthquake Krookodile'ın STAB saldırısıdır. Chandelure ve Cobalion gibi bir çok pokemonu mezara yolculuk edebilirsiniz. Earthquake'ın yanı sıra Crunch'ta iyi bir saldırıdır. Ayrıca rakibin defansını düşürme şansıda vardır. Crunch daha çok Ground türüne karşı bağışıklığı olan Mismagius ve Claydol gibi pokemonlara vurmak için kullanılacaktır. Bunun dışında Stone Edge bizim Ice ve Flying türü pokemonları KO yapmak için kullanılacak. Ayrıca kritik yapma şansı yüksek ama ıskalama oranıda vardır. Krookodile'ın Stone Edge ve Earthquake kullanmasına kısaca EdgeQuake kombinasyonu diyebiliriz. Son saldırımız ise Pursuit ve Superpower. Pursuit Krookodile sahaya çıktığı zaman muhtemelen Poketoplarına kaçmaya çalışan Azelf ve Xatu gibi Psychic ve Ghost türü pokemonlarını yakalayabilirsiniz. Yada Scrafty ve Porygon2 gibi pokemonlara karşı sorununuz varsa SuperPower sizin tercihiniz. :)


Tehditler:


[Resim: 214.gif]

Heracross: Bug/ Fight türü olması sayesinde Krookodile'ın saldırılarına dayanabilir. Megahorn ile Krookodile'ı sahadan süpürebilir.



[Resim: 237.gif]



Hitmontop: Bulky bir pokemondur ve Krookodile'ın saldırılarına dayanabilir. Intimidate abilitysi ile Krookodile'ın Attackını düşürebilir. Mach Punch ile Krookodile'a muhtemelen OHKO yapacaktır.



[Resim: 302.gif]

Sableye: Prankster abilitysine sahip olduğu için ilk hamleyi Sableye yapacaktır. Will-O-Wisp ile Krookodile'ı yakarak oyundan düşürebilir.



[Resim: 620.gif]

Mienshao: Krookodile'a karşı avantajlıdır. Choice Scarflı bir Mienshao Hi Jump Kick ile OHKO yapabilir.



[Resim: 260.gif]

Swampert: Defansif statları iyidir ve Krookodile'a karşı tür avantajı vardır. Herhangi bir Water türü saldırısı ile Krookodile'a OHKO yapabilir.


Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.


[Resim: tumblr_m9wl4j2mRB1qaven0o1_500.gif]