Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 189 - Moving Pictures
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
 
İngilizce Adı: Moving Pictures
Japonca Adı: The Mystery of the Frozen Sunkern
Türkçe Adı: Hüzünlü Fotoğraflar
 
[Resim: genizet.png]
 
Johto Ligi’nde kazandığı başarıların ardından Ash ve arkadaşları Olivine Şehri Stadyumuna doğru ilerlemeye başladılar.
 
Dostlarımız yağmur yağacağından endişe ederken bir fotoğraf makinesi sesi duyarlar. Sesin geldiği yerde iki tane Bellosom’un resmini çeken bir çocuk vardır. Ash bu çocuğu tanımakta zorlanmaz. Çünkü bu eski arkadaşları Todd’dur.

Todd, dostlarımıza çektiği Pokémon resimlerini gösterir. Dostlarımız Todd’u çok başarılı bulurlar. Todd, dostlarımıza en çok resmini çekmek istediği Pokémon’un Articuno olduğunu söyler.

Articuno: Buz Pokémon’u. İnce buzdan kanatları olan bu efsanevi Pokémon’un suyu ve buharı buza çevirme özelliğine sahip olduğuna inanılır.

Todd, kasabalıların bu civarda bir Articuno gördüğünü dostlarımıza söyleyince Ash onu bulalım der ve hepsi bu fikre katılırlar. Bu sırada gökten bir buz parçası hızla dostlarımızın üstüne gelmektedir. Buz parçası yere şiddetle düşer ve yerde yarık açılır. Yere düşen buz parçasının içinde bir Pokémon vardır.

Sunkern: Tohum Pokémon. Sunkern çift tanelerini emerek yaprağının altında biriktirir. Bundan başka besin ya da çiçek kaynağı olmadığına inanılır.  

Todd onun tedavi olabileceği bir pansiyonun olduğunu söyler ve dostlarımızı oraya götürmeye başlar. Bu arada Roket Takımı da dostlarımızın peşindedirler. Dostlarımız içeri girerler ve yardım isterler. Gelen yaşlı bir bayan dostlarımıza yardım edeceğini söyler ve elinde bir kova ve sıcak suyla geri döner. Buzla kaplı Sunkern’i yaşlı bayan kovaya koyar. Üstüne de sıcak suyu döktü mü buz erir ve Sunkern kendine gelir.  Dostlarımız kendilerini tanıtınca yaşlı bayanda adının Sophia olduğunu ve bu pansiyonun adının da Sunflora pansiyonu olduğunu söyler. Yaşlı bayan neden buranın adının Sunflora pansiyonu olduğunu anlatmaya başlar.

Yaşlı bayanın anlattığına göre elli yıl önceki sevgilisi Marcello bir iki aylığına çalışmak için başka bir kasabaya gitmiştir fakat yıllar geçse bile Marcello hastane de olduğu için geri dönememiştir. Bir gün Sophia’nın evine mektup gelmiştir ve mektupta yazdığına göre Marcello hala Sophia’yı sevdiğini söylüyordur ve Sophia’da Marcello’yu unutmadıysa yarına kadar pansiyonun önünde bir Sunflora bulundurmasını istediği yazıyordur. Diğer gün Sophia yanında yüzlerce Sunflora ile Marcello’yu görmüştür ve aynı gün onunla evlenmişlerdir. Hikayenin en sonunda da Yaşlı bayan Marcello’nun geçirdiği kaza sebebiyle öldüğünü ve o günden beri yalnız yaşadığını söyler. Bu hikayeyi dostlarımız çok acıklı bulurlar ve salya sümük ağlamaya başlarlar. Bu hikayeye sadece dostlarımız değil, dostlarımızı gizli bir yerden gözetleyen Roket Takımı’da ağlamışlardır.

Ash, kocanızı özlüyor musunuz diye sorunca balkonda oturan yaşlı bir adam pek değil diyerek cevap verir. Ash kim olduğunu sorunca adının Marcello olduğunu ve Sophia’nın kocası olduğunu söyler. Bunu duyunca dostlarımız çok şaşırırlar fakat Marcello karısının, aşk serüvenleri anlatmasını çok sevdiğini söyler. Sophia ve Marcello her evlenme yıl dönümlerinde yani kırk dokuz yıldan beri yüzlerce Sunflora’yla fotoğraf çekilmeyi kendilerine adet edinmişlerdir. Todd, kendisinin fotoğrafçı olduğunu söyler ve bu yılki fotoğrafınızı ben çekmek istiyorum der. Marcello bunun imkansız olduğunu söyler çünkü her yıl Sunfloralar’la fotoğraf çekildikleri yer bu yıl bir nedenden dolayı çok soğuktur. Marcello, Sunfloralar olsun olmasın orada bu yılda fotoğraf çekileceklerini söylerler. Bunun üzerinde dostlarımızda bizde sizinle o yere gelelim deyince Marcello ve Sophia bunu kabul ederler.

Videodaki"Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Pineco

Küçük bir yolculuktan sonra dostlarımız Marcello’nun bahsettiği yere gelirler. Marcello’nun söylediğine göre buranın adı Güney Slope’ymış. Eskiden sıcak olan bu yer şimdi sopsoğuk bir yerdir. Bu arada birden kar yağmaya başlar. Dostlarımız kar yağması için daha çok erken olduğunu düşünürler ve bunu kimin yaptığı hakkında konuşmaya başlarlar. Sonra yapay kar üreten bir araba dostlarımızın önüne çıkar. İçinden de Roket Takımı. Roket Takımı makinenin şiddetini arttırınca kar daha yoğun bir şekilde yağmaya başlar. Bu yüzden dostlarımız kar altında kalır. Ash, Bulbasaur’ı savaşması için gönderir fakat makinenin yoğun kar yağışı yüzünden o da karlar altında kalır. Jessie Arbok’u seçer. Arbok elini kolunu sallaya sallaya Pikachu’yu yakalar ve Jessie’nin yanına götürmeye başlar. O anda Bulbasaur, yardım etmek ister fakat kara battığı için hiçbir şey yapamaz. Tam o anda Sunkern, ortaya çıkar ve Güneşli Gün Saldırısıyla ortamdaki tüm karları eritir. Serbest kalan Bulbasaur’da Güneş Işını Saldırısıyla yapay kar üretme makinesini patlatır. O kargaşada kaçan Pikachu’da Yıldırım Ok’u saldırısıyla Roket Takımı’nı göğe doğru uçurur.

Güney Slope bölgesine tekrar güneş gelmeye başlar fakat Marcello, Sunfloralar’ın bir daha gelmeyeceğini söyler. Brock, Ash’e Böcek yakalama yarışmasından kazandığı Güneş Taşını Sunkern üzerinde kullan der. Ash’te bunu uygun bulur.

Güneş Taşı çok az Pokémon’un evrimine yardımcı olur. Gloom’u Vileplume’a, Sunkern’i de Sunflora’ya dönüştürür.    

Ash’in Güneş Taşı sayesinde Sunkern, Sunflora’ya dönüşür. Sunflora arkadaşlarını çağırır ve böylece Güney Slope bölgesi tekrardan Sunfloralar’la dolar. Todd, Marcello ve Sophia’nin Sunfloralar’la birlikte fotoğrafını çekerken arkadan uçan kuyruklu bir şey geçer. Todd, bunu dostlarımıza söyler ve onun Articuno olduğunu söyler. Dostlarımızda Articuno’yu bulmak için Marcello ve Sophia’den ayrılırlar.
     

Mutlu çift minnettar bir biçimde veda ederken kahramanlarımız ve eski dostları Todd yeni bir macera peşindeydi. Bir efsaneyi arayacaklardı. Articuno.             



 
[Resim: karakterler.png]
 
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Todd
Marcello
Sophia

 
[Resim: pokemonlar.png]
 
 
Ash:[Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif]
 
 
Misty:[Resim: rsiconani175.gif]
 
 
Jessie:[Resim: rsiconani024.gif][Resim: rsiconani202.gif]
 
 
Roket Takımı:[Resim: rsiconani052.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar:[Resim: rsiconani191.gif][Resim: rsiconani192.gif]
 

Vahşi:[Resim: rsiconani144.gif]


 
[Resim: olaylar.png]
 
- Ash ve arkadaşları Todd'la karşılaşırlar.
- Ash, Güneş Taşını kullanır.
- Todd, Articuno'yu görür. 
 
 
 
[Resim: EmeiGeenler.png]
 
Adige