Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 184 - From Ghost to Ghost
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: From Ghost to Ghost
Japonca Adı: Ecruteak Gym! A Ghost Battle!
Türkçe Adı : Hayaletten Hayalete


[Resim: genizet.png]

Son olarak Ash ve arkadaşları Ecruteak Şehrine varmış ve orada salon lideri olan Morty ile tanışmıştı. Morty atalarının efsanevi Pokémon Ho-Oh ile olan bağından bahsetti ve daha sonra da onlara güçlü bir Hayalet Pokémon’u Eğitmeni olduğunu ispatladı. Şimdi yapacakları maça çok az kaldı. Ash yenilmez bir rakiple karşılaşacak.

Maç öncesi Gengar hakkında biraz bilgi edinmek isteyen Ash PokéDex’ine göz atar.

Gengar: Gölge Pokémon. Haunter’ın evrim geçirmiş halidir. Gengar’ın hakkındaki detaylar bilinemiyor.

Gengar hakkında pek bir bilgi edinemeyen Ash uzun uzun düşünür. O sırada Hemşire Joy, Ash’in Pokémonlar’ını getirerek hepsinin sağlığının yerinde olduğunu söyler. Ash’i gergin gören Joy, ona sebebini sorar. Hemşire Joy ise Ash’e Noctowl’ını gizli silah olarak kullanmasını söyler. Ash’in gerginliği tam olarak gitmese de maç öncesi bir stratejiye sahip olur.

Maç vakti yaklaşırken Morty öğrencilerine Gengar ile yaptığı antremanı izletmekle meşguldür. O sırada salon maçı için Ash ve arkadaşları içeri girer. Öğrencilerine verdiği dersi yarım kalan Morty, Ash’ten onların da maçı izlemesi için izin ister. Ash’te bunda bir sorun olmadığını söyleyerek teklifi kabul eder.

Maç başlamadan her iki tarafta yerini alır. Üçe üç olacak karşılaşmada Morty ilk olarak Gastly’i seçer. Ash ise şaşırtıcı bir hamle yaparak Noctowl’u yollar. Bu yaptığı ile Misty ve Brock’un tepkisini çeken Ash, ne yaptığını bildiğini söyleyerek maça başlar. Noctowl işe Hipnoz kullanarak başlar ama Gastly bunu kolaylıkla atlatır. Bir anda Noctowl’ın arkasında beliren Gastly, Noctowl ile oyun oynamaya başlar. Bu kısa süreli kovalamacanın ardından Önsezi kullanan Noctowl onun yerini belirler. Noctowl Çarpma saldırısı kullanır ancak bu saldırır bir Hayalet Tipi olan Gastly üzerinde hiçbir etkisi olmaz. Olayın ciddiyetini kavrayamayan Ash, Noctowl’a ard arda Çarpma kullanmasını söyler. Fakat çok hızlı olan Gastly bunlardan da rahatlıkla kurtulur. Elindeki tüm kozları kullanan Noctowl, Hipnoz kullanır. Ama Gastly, Noctowl’a bakmadan aşağı kaçar ve Yalama saldırı kullanarak Noctowl’a bir darbe indirir. Elindeki tek kozu kaybetmek istemeyen Ash onu geri çağırır.

Ash ilk olarak Noctowl’ı göndermesinin sebebinin sadece Gastly’i ortaya çıkarmak için olduğunu söyleyerek ikinci Pokémon olarak Pikachu’yu yollar. Sahaya girer girmez Hızlı Saldırı kullanan Pikachu görünür durumdaki Gastly’e hasar verir ama Gastly tek darbede yıkılmayacak kadar güçlüdür.

Gastly hala görünür durumdayken oyalanmak istemeyen Ash, Pikachu’ya bu sefer Yıldırım Oku kullanmasını söyler. Ama Gastly bundan kurtulup Pikachu’ya Gece Karanlığı saldırısı ile vurur ve Pikachu savaş dışı kalır.

Ash son Pokémon olarak Cyndaquil’i tercih eder. Cyndaquil Alev Püskürtücü ile saldırır ama Gastly yine atlatarak Gece Karanlığı ile cevap verir. Aynı şekilde Cyndaquil’de saldırıyı atlatmayı başarır. Gastly harekete geçerek Yalama saldırısı kullanır. Cyndaquil zıplayarak saldırıdan kurtulur ve Gastly’nin diline tırmanıp Çarpma saldırısı ile Gastly’yi oyun dışı bırakır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Ditto

Morty, ikinci Pokémon olarak Haunter’ı yollar. Cyndaquil işe bir kez daha Alev Püskürtücü ile başlar. Ama Haunter’ın hızı Gastly’den bile fazladır. Korkutucu Yüz kullanan Haunter, Ash daha farkına varamadan Cyndaquil’i etkisi altına alır. Korkutucu Yüz saldırısına maruz kalan Pokémon’un yenilene kadar değiştirilemeyeceğini duyan Ash biraz panikler. Kısa süre sonra maça yeniden konsantre olan Ash, Cyndaquil’e Yıldız Saldırısı kullanmasını söyler. Bu saldırı direk isabet eder. Saldırının ardından hemen toparlanan Haunter, Hipnoz kullanır. Cyndaquil Hipnoz’un etkisine girmeden Duman Saldırısı ile Hipnoz’un etkilerini durdurur. Daha sonra Haunter kollarını göndererek Cyndaquil’i dumanın içerisinden çıkarır ve Yalama saldırısı ile Cyndaquil’i oyun dışı bırakır.

Başka seçeneği kalmayan Ash, elindeki son Pokémon olan Noctowl’ı gönderir. Morty, zor durumda olmasına rağmen kendine olan güveninden hiçbir şey kaybetmeyen Ash’e nasihat verdikten sonra karşılaşma başlar.

Hızlı başlayan karşılaşmada Noctowl yok olan Haunter’ı Önsezi kullanarak ortaya çıkarır. Bir kez daha ellerini kullanan Haunter,  Noctowl’ı bir hayli zorlar ama hızlı Noctowl saldırıdan kurtulmayı başarır. Bu sefer Yalama kullanarak harekete geçen Haunter yine başarılı olamaz. Harekete geçen Noctowl’ın Hipnoz kullanması üzerine Haunter’da Karmaşa Işını ile yanıt verir ve Noctowl’ı yere düşürür. Haunter’ın Karmaşa Işını Noctowl’ı sersemletir. Buna rağmen Noctowl ayağa kalkar ve pes etmeyi kabul etmez. Haunter Gece Karanlığı kullanmaya hazırlanırken Noctowl aniden havalanıp doğrudan saldırının üstüne gider. Bu sayede Karmaşa Işını’nın etkilerinden de tamamen kurtulur. O hareketin ardından Noctowl maç esnasında Karmaşa kullanmayı öğrenir. Öğrendiği saldırıyı uygulayan Noctowl tek hamlede Haunter’ı yere yıkar. Bu elin galibi Noctowl olur ve artık Morty’nin de sadece bir Pokémon’u kalır.

Morty’nin son Pokémon’u herkesin tahmin ettiği üzere Gengar olur. Yorgun Noctowl’ın fazla dayanamayacağını anlayan Ash işi çabuk bitirmek için ona Karmaşa kullanmasını söyler. Lakin Gölge Topu ile yanıt veren Gengar maçın başından üstünlüğü ele geçirir. Saldırının ardından kaybolan Gengar’ı bulmak için Noctowl Önsezi kullanmaya hazırlanır ama Gengar ondan daha hızlı davranıp Gece Karanlığı ile Önsezi’yi engeller. Ardı ardına Gece Karanlığı kullanan görünmez Gengar, Noctowl’ı bir hayli zorlar. İyice köşeye sıkışan Ash bir şeyler düşünmeye başlar. Aklına bir plan gelen Ash, Noctowl’a tüm saha etrafında Karmaşa kullanmasını söyler. Ash’in planı başarılı olur ve Gengar’ı görünür kılar. Hemen ardından Önsezi kullanan Noctowl, Gengar’ın saklanmasını engeller. Geri adım atmayan Gengar, Gölge Topu kullanmaya hazırlanır ancak eğer bu saldırı gerçekleşirse kaybedeceğini bilen Noctowl hızla ona doğru uçar ve Çarpma kullanır. Saldırının ardından Gengar yere yığılır ve maçı kaybeder. Maçı Noctowl’ın üstün başarısı sayesinde Ash kazanır.

Maçın ardından Sis Rozeti kazanan Ash galibiyetin tadını güzelce çıkarır.

Oldukça uzun sürdü ama sonunda Ash, dördüncü Johto Ligi rozetini kazanmıştı. Yolculuğu henüz bitmiş değildi tıpkı elde edeceği başarılar gibi...



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Nurse Joy
Morty

[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani155.gif] [Resim: rsiconani158.gif] [Resim: rsiconani164.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif] [Resim: rsiconani120.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Morty: [Resim: rsiconani092.gif] [Resim: rsiconani093.gif] [Resim: rsiconani094.gif]

[Resim: olaylar.png]
-Noctowl Karmaşa saldırısını öğrenir.
- Ash Sis Rozeti'ni kazanır.


[Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
Hele şunun bayılışına... Smile

[Resim: ZzxFeSp.jpg]
Bu site bir harika dostum:)