Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Porygon-Z
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Porygon-Z

[Resim: 200px-474Porygon-Z.png]
Tür:[Resim: NormalIC_Big.png]

Ability:


Adaptability:Kullanıcının STAB ları 2x  değerinde değişir.
Download:Rakibin statlarına göre kullanıcı bir stat bonusu kazanır.
Analytic:Eğer kullanıcının saldırısı son ise tüm saldırıları %30 güçlenir.


Statları:
HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
85 / 80 / 70 / 135 / 75 / 90 / 535


Genel Bakış


İlk gördüğümden beri bu pokemonu çok komik bulmuşumdur.Gözleri bana çizgi filmlerdeki uzun süre kendi etrafında dönüp sonra da sarhoş gibi hareket eden karakterleri anımsatmıştır.Bu komik görünümlü pokemonun 3 adet güzel abilitysi vardır.Biz Adaptability ve Download'ı tercih edeceğiz.Bu yetenekler sayesinde rakiplerimizi devirme şansımız yükselecek.Önceki evrimi Porygon2 ye karşın Porygon-Z takımları silip süpürmek için vardır.UU tierinde diye hafife alınmaması gereken pokemonlardan biridir.Aslında en yüksek tierde olmak için gerekli şeylere sahip bir pokemondur.Agility ve Nasty Plot kullanabilir ayrıca Adaptability ve Download gibi çok kullanışlı abilitylere sahiptir.


Agility


Agility 
Item: Life Orb
Ability: Download
Nature: Modest
Evs: 96 HP / 252 SpA / 160 Spe
Porygon-Z mükemmel bir Agility kullanıcısıdır çünkü base statı 90 olan hızını geliştirmesini sağlar.Bu EV ler ile 1 kere bile Agility yapması onu Choice Scarf kullanıcısı Mienshao'dan bile hızlı yapar ve bu sayede UU tierindeki en hızlı pokemon olur.Eğer Download abilitysi ona SpAtk verirse daha ilk turdan bir tehdit olur.Tri Attack'ın STAB olması dışında bir diğer fonksiyonu da 3 değişik duruma yol açma olasılığıdır.Bu olasılıklar:Yanma(Burn),Donma(Freeze) ve Felç(Paralysis)'tir.Dark Pulse UU tierindeki Mismagius ve Cofagrigus gibi hayalet pokemonları devirmek için idealdir.Hidden Power Fighting ise onu Empoleon ve Cobalion gibi çelik türü pokemonlar karşısında üstün kılar.Bu set için en mühim olan şey Porygon-Z yi zamanında sahaya sürmektir.Eğer Agility yapacak zamanı olursa ve Download'dan kullanışlı bir stat gelirse tam bir süpürücü olur.Bu olaylar gerçekleşirse Porygon-Z tam bir canavara dönüşür.

Bu set ile ilgili örnek bir maç:
Spoiler:
[Resim: jfryh.png]

Choice Scarf


Item: Choice Scarf
Ability: Adaptability
Nature: Timid / Modest
EVs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe


Agility seti gibi bu set de Porygon-Z nin hızını arttırmada yardımcı olabilir.Bu sayede Porygon-Z usta bir revenge killer olur.Bu set Agility seti kadar güçlü değildir ama Adaptability sayesinde Tri Attack'ın temel gücü 160 olur.Dark Pulse Mismagius ve Cofagrigus gibi hayalet pokemonları devirmek için idealdir.Hidden Power Fighting ise Empoleon ve Cobalion gibi çelik türü pokemonların yoluna çıkmasına engel olur.Trick Bronzong ve Gligar gibi pokemonları maç boyunca etkisiz kılmak için kullanılan sinsi bir hamledir.Adaptability tarafından güçlendirilmiş Tri Attack sayesinde Porygon2 ve Snorlax gibi yaygın pokemonları kolayca devirir.


Choice Specs


Item: Choise Specs
Ability: Adaptability
Nature: Modest / Timid
EVs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe


Güç için hızı feda ettiğimiz bu set Porygon-Z nin Porygon2 ve Snorlax gibi yürüyen tankları devirmesi için idealdir.Adaptabiliy ile birlikte Tri Attack çok güçlü bir saldırı olur.Ne kadar güçlü olduğunu göstermeek için işte size defansif pokemonlara karşı yapılan saldırılar ile ilgili yapılan testler:
[ul][li]Tri Attack vs. 252/80 Porygon2 50.8%-59.89%[/li][li]Tri Attack vs. 208/176+ Snorlax 41.33%-48.73%[/li][li]Tri Attack vs. 252/252+ Umbreon 45.17%-53.29%[/li][li]Tri Attack vs. 248/236+ Zapdos 60.57%-71.54%[/li][li]Tri Attack vs. 252/136+ Roserade 69.75%-82.71%[/li][li]Tri Attack vs. 248/176+ Slowking 53.94%-63.61%[/li][/ul]


Bu demek oluyor ki Porygon2,Zapdos,Roserade,Slowking ne olursa olsun 2HKO olacaklardır.Ayrıca arenada Stealth Rock var ise Umbreon da 2HKO olacaktır.Dark Pulse,Sableye ve Cofagrigus gibi Tri Attack karşısında duran pokemonları yenmede yardımcı olacaktır.Hidden Power Fighting de Bisharp ve Empoleon gibi çelik türü pokemonları durdurmada etkili olacaktır.Trick, sweeper ve wall pokemonları durdurmaya yarayan sinsi bir hamledir.


Nasty Plot

Nasty Plot 
Tri Attack 
Dark Pulse 
Hidden Power Fighting 


Item: Life Orb
Ability: Adaptability
Nature: Timid
EVs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe


Porygon-Z Nasty Plot kullandığı zaman Uber pokemonları bile korkutacak bir güce ulaşır.Bu onu UU tierinde en çok korkulan pokemon yapar.Nasty Plot ve Adaptability ile güçlendirildiğinde Porygon2 ve Snorlax'ı 2HKO yapar.Aynı saldırıyı tekrarlamak UU tierindeki herhangi bir pokemonu OHKO ya da 2HKO yapacaktır.Dark Pulse ve Hidden Power Fighting Registeel ve Cofagrigus gibi Tri Attack'a karşı güçlü olan pokemonları devirmesini sağlayacaktır.Bu tip pokemonlar yoldan çekilince ard arda yapılan Tri Attack saldırıları rakip takımı küle çevirmesini sağlayacaktır.


Tehditler:


Porygon-Z yi yenmek zordur.Çünkü rakibine karşı güçlü olan Tri Attack'a sahiptir.Ama yine de onu tehdit eden birkaç pokemon vardır.


[Resim: 620.gif]


Choice Scarf+Hi Jump Kicke sahipse Porygon-Z yi devirme ihtimali vardır.

[Resim: 555.gif]
Choice Scarf+Flare Blitze sahipse Porygon-Z yi devirme ihtimali vardır.

[Resim: 625.gif]
Tri Attack ve Dark Pulse saldırılarına karşı dayanıklıdır ayrıca Sucker Punch gibi güçlü bir STAB vuruşuna sahiptir.

[Resim: 442.gif]
Sadece Dark Pulse'den etkilenir ve Sucker Punch ve Pursuit gibi saldırılarla karşılık verebilir.


Not:Bu inceleme 5. Nesilde oynayan oyuncular için yazılmıştır.