Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Sun Team İncelemesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: tumblr_mgbba10WiC1qeohj1o1_500.jpg]

Genel Bakış:


Sun Takımları önceki nesillerde diğer hava takımlarının gerisinde kalmıştır. Sand ve Rain Takımları daha çok popüler olmuştur. Nedeni ise Rain Takımlarında ateş tipi pokemonların Fire tipi saldırıları %50 oranla daha az hasar veriyordu. Sand Takımında ise Sand'ın Steel, Rock ve Ground tipi pokemonların hariç tüm pokemonların canını her tur azaltması sinir bozucu olmuştur. Ama Şimdiki nesilde Dream World'un gelmesi ile beraber Ninetales ve Venusaur Sun Takımlarında en çok kullanılan pokemondur. Bu sayede Rain Takımlarına göre daha bir üstünlük sağlıyoruz. Nedeni ise Güneşli Havanın ateş tipi saldırılarını arttırması ile su tipi saldırılarının azaltmasıdır. Rain Takımlarının çoğu su pokemonlarından oluştuğu için Grass türü pokemonları ile Rain Takımını bitirebilirsiniz.


Güneşin Etkileri:
*Ateş Saldırıları %50 oranla artar
*Su Saldırıları %50 oranla düşer
*Solarbeam haraketi anında vurur.
*Hurricane ve Thunder saldırıların kaçırma oranı %20 artar. 
*Weather Ball Hamlesi Fire tipi saldırısına dönüşür.
*Synthesis, Moonlight, ve Morning Sun saldırıları Pokemonun canını %66 doldurur.
*Chlorophyll abilitysi olan Pokemonların hızı 2 katına çıkar.
*Leaf Guard abilitysi olan Pokemonlar statüs etkilerinden korunur. (Paralyze, Poison vb.)
*Dry Skin abilitysi olan Pokemonlar her tur %12,5 HP'si gider. Ayrıca Fire tipi saldırılarına karşı 2 kat zayıflık kazanır.
*Solar Power abilitysi olan Pokemonların Special Attack'ı %50 artar. Fakat her tur Hp'sinin %12,5'i kaybolur.
*Castform Fire Pokemonuna dönüşür.


Drought Kullanıcısı:


[Resim: 38.png]

Ninetales bir Sun Team (Güneş Takımı) kurmak için daima gerekli olan bir pokemondur. Onun abilitysi Drought sayesinde NU'dan OU'ya bir yükseliş yaşamıştır. Bu olay aynı bir diğer rakibi olan Politoed'le benzerdir. Sun'ın etkilerini göz önünde bulundurursak Fire tipi saldırıları %50 daha fazla vuracaktır. Buda Rain için %50 daha az vuracaktır. 100 SpD'sine sahip olması ile birlikte bir Water pokemonuna tek bir saldırı ile OHKO olma ihtimali çok azdır. Nastly Plot öğrenebilmesi ile onu defansif olarak kullanabiliriz. Special Attack'ı deli bir şekilde artınca Fire Blast ile her pokemona OHKO yapabilir. Chansey ve Blissey'e yapamaz tabii. Grass türü pokemonların öğrenebildiği saldırı olan Solarbeam'i Ninetales'te aynı şekilde öğrenebiliyor. Ama Solarbeam sadece hava güneşli iken kullanabileceğiz. Hava durumu Rain, Sand veya Hail olursa Energy Ball'ı tercih etmeniz önerilir.

Ofansif


Ateş Pokemonları:


Volcarona


[Resim: 667.png]


Volcarano OU'daki Fire tipi pokemonları arasında en iyi Special Attacker olarak bilinir. Ama Fire/ Bug tipi olması çok garip geliyor. Stealth Rock'tan 4 kat yemesi ile sahaya çıktığında yarı canla başlaması onun için büyük sorun. Bu yüzden destek olarak Rapid Spin bilen pokemon takımınızda bulunması sizin için ve Volcarona için iyi olacaktır. Eğer bir kez Volcarano Quiver Dance'ye başladı ise rakip takım için iş bitmiş diyebiliriz. Fiery Dance onu %50 şansla SpA'sını 1 kademe arttıracaktır. %100 vurma oranı olması ile Fire Blast'tan daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Bu arada söylemişmiydim ama Morning Sun kullanabildiği için HP'sinin %66'sını yükseltebiliyor.

Infernape


[Resim: 395.png]

Kafası yanan maymun dostumuz Infernape Fire tipi pokemonların içinde en yüksek speed statına sahip olduğu bilinir. Fakat Speed Boost Blaziken Infernape'ten daha hızlı olacaktır. Ama şunu söyleyimki Speed Boost Blaziken OU'da banlanmıştır. Dengelenmiş ofansif statları olan Infernape'i hem Special Attacker hem Physical Attacker olarak kullanabiliriz. Tabii berbat defanslarınıda göz önünde bulundurmak lazım. Close Combat ile Flare Blitz öğrenebilmesi Infernape için harika !

Heatran

[Resim: 490.png]

Geçen yıl DP'de Heatran en çok kullanılan 5 pokemonun içine girmiştir. Heatran'la yüzleşmek çok tehlikeli diyebiliriz. 130 Special Attack statı çok iyinin de üstündedir. Volcarona gibi iki negatif tür bir arada diyebiliriz. İkinci türü Steel olması ile birlikte bir çok türe karşı dayanıklılık kazanıyor. Heatran'ın iki tane dezavantajlı yanı vardır. Birincisi Ground türünden 4 kat yemesi, ikincisi ise hızının kötü olmasının. Air Baloon ile Ground türünden hasar almamasını sağlayabiliriz. Ama Balon normal bir saldırı alsa bile patlar. 

Victini


[Resim: 522.png]


5.Nesilin gelmesi ile şirin yüzlü Victini aslında Sun Team'da onu sweeper olarak kullanırsak o kadarda şirin olmuyor. Tüm Statları dengelenmiş olması ile birlikte Victini kullanılmaya uygun olarak gösterebiliriz. Hem Defansif Hem Ofansif kullanabiliriz. Ama biz Victini'yi ofansif olarak kullanacağız. V-Create öğrenebildiğinden dolayı Victini'yi özel kılan bir kaç nedenlerden biridir. 180 Base Power olmasından dolayı STAB eklersek 270 Base Power gücü oluyor. Ciddi söylüyorum şakam makam yok. Tabii her güçlü saldırının olduğu gibi bununda yan etkileri vardır.

Chandelure


[Resim: 639.png]

İlk bakışta diyeceksiniz. Arkadaşım mumlardan pokemonmu olur diye. Ama bu mum pokemonu Chandelure UU'daki en iyi sweeper pokemonlardan biridir. Shadow Tag kullanılırsa Chandelure OU'yu geçebilir hatta Uber bile olabilir. Bu yüzden önyargılı olmayalım. Hızı onun kötü yanı bu yüzden Choice Scarf ile bu sorunu düzelteceğiz. Yada hız ile sorununuz yoksa Choice Specs'i tercih edebilirsiniz. Böyle muhteşem Special Attack'ı olan bir pokemon Choice Specs ile eklenirse. Birde düşününki hava güneşli olduğundan ve STAB olduğu için Fire Blast bir Water pokemonuna OHKO bile yapabiliyor. Bu pokemonun yeteneklerini görünce eminim önyargılı davranmamayı öğrenmişsinizdir.

Diğer Türler:


Venusaur



[Resim: 3.png]


Bu nesil ile birlikte gelen Dream World sayesinde Venusaur Sun Teamlarda sweeper olarak kullanılmaya başlanmıştır. Hızının 2 kat artması ile birlikte bu nerdeyse Deoxys-S ile aynı hıza denk gelmiş oluyor. Sadece Venusaur'un özelliği bu değil. Sun varken Growth kullanabildiği için Attack ve Special Attack statı 2 kat daha artmış oluyor. Rakibi uyutmak için Sleep Powder kullanabilirsiniz. Tabii ıskalama oranınıda katlanıcaksınız. Solarbeam öğrenebilmesi Venusaur için çok iyidir. STAB ile birlikte güneşli havada anında vurduğu için çoğu pokemona OHKO yapacaktır. Tahminime göre 2 Growth Venusaur Solarbeam Infernape ve Hydreigon'a OHKO yapıyor.


Dragonite



[Resim: 149.png]


Son nesilde Dream World'un gelmesi ile birlikte çoğu pokemon tier yükselmiştir hatta bazıları Uber bile olabilmektedir. İşte Dragonite o pokemonlardan biri. Multiscale abilitysine sahip olması çok işe yarayacaktır. Dragonite'a en çok kullanılan haraket olan Ice Beam bu sefer Dragonite'ı OHKO yapamayacaktır. İlk turda Dragon Dance kullanarak öldürücü bir sweeper olabiliriz. Bu aralar yaygın olan defansif pokemonlar Ferrathorn ve Skarmory'i Fire Punch ile durdurabiliriz. Diğer saldırılar ise Outrage/Dragon Claw ve Earthquake/Extremespeed olabilir.

Salamance


[Resim: 373.png]


Salamance Dragonite gibi Sun Team'da kullanılmaya değer pokemondur. Dragonite'den farkı ise Special Attack'ı ve Speed'i Dragonite'den daha üstün olmasıdır. Ama tabii ki Dragonite'den daha düşük defansları vardır. Ama bu hiç sorun değil. Ability'si Intimidate'den yararlanılarak rakibin Attack statını düşürebiliriz. Daha fazla ofansif istiyorsanız Moxie kullanabilirsiniz. Dragon Dance kullanarak statlarınızı dahada yükseltebilirsiniz. Fire Tipi saldırı olarak Fire Fang seçebilirsiniz. Yada güçsüz geliyorsa Skarmory ve Ferrathorn gibi *Physical Wall* pokemonlarını durdurmak için Fire Blast yeterlidir. 1-2 Dragon Dance yeterlidir. Moxie kullanarak dahada ölümcül olabilirsiniz.

Rhyperior


[Resim: 469.png]


Rhyperior takımlarda nadir olarak gözüksede Sun Takımlarında Rhyperior'u tank bir pokemon olarak kullanabiliriz. Fire tipi haraketler öğrenemesede 115 HP'si 130 Defense'sını değerlendirmek lazımdır. Ayrıca Solid Rock abilitysine sahip olması ile Water tipi saldırılarından daha az hasar alıyor. Bide Sun'ı ekleyelim. Rhyperior Water tipi saldırılarından az hasar alacaktır. Şöyle bir diziliş yapabiliriz. Swords Dance yada Rock Polish/Earthquake/Substitute/Stone Edge


Snorlax


[Resim: 143.png]


Bu ayı dostumuz Snorlaxın Thick Fat abilitysi sayesinde Fire tipi saldırılarına karşı dayanıklılık kazanır. Snorlax'ın 160 HP'si ile 110 Special Defense'i bizim için çok yararlı olacaktır. Aynı zamanda 110 Attack'a sahip olmasından dolayı Snorlax'ı kullanmak uygun olacaktır. Fire Punch kullanabildiğinden dolayı Sun ile beraber bu saldırının gücü daha fazla artacaktır. Pursuit kaçmaya çalışan Psychic ve Ghost türlerine vurmak, Earthquake ise Heatran'ı durdurmak için kullanılabilir. Birde güçlü bir STAB saldırısını kullanarak bu saldırılar ile Snorlax'ı Sun Takımlarında kullanabilirsiniz. Yalnız Fight türlerine dikkat etmeniz gerekir.

Defansif


Chansey/Blissey




[Resim: 113.png][Resim: 242.png]


PO oyuncuları genellikle defansif pokemon olarak Chansey ve evrimi Blissey'i tercih ederler. Bu ikisinin özellikleri ise hayvani bir HP'ye sahip olmasıdır. Chansey'in Blisseyden farkı ise Eviolite itemini kullanabilmesidir. Bu item NFE pokemonları için geçerlidir ve Def ve Special Def statını %50 arttırdığı bilinmektedir. Blissey'in ise movepool'u Chansey'den daha üstündür ve statları Chansey'i geçmektedir. Örnek Stealth Rock, Aromateraphy vb. Bu pokemonlar takıma destek vermek amacıyla kullanılacaktır. İkiside Wish kullanabildiğinden HP'si düşen pokemonların 350 HP'sini geri getirecektir. Thunder Wave ve Toxic kullanabilmesi ile birlikte Sun Team'ın sinir bozucu pembe yaratıkları olarak bilinirler.

Latias


[Resim: 380.png]


Bu pokemonun harika Special Defense'ı olması bizim için daha doğrusu Sun Team için katkıda bulunacaktır. Tek kullanabildiği ateş tipi saldırısı olan Hidden Power Fire Sun'ın etkileri ile birlikte gücü daha fazla artacaktır. Bu pokemonu aynı zamanda Calm Mind sweeper'ı olarakta kullanabiliriz. Bu sayede bizim muhteşem Special Defense'ı daha muhteşem olarak yapacaktır. Recover öğrenebildiği için azalan HP'sini tekrar yükseltebilmek için kullanılacaktır. Yani sinir bozucu defansif pokemonlardan biri.

Donphan


[Resim: 232.png]

Başka bir Physical Wall'lardan biri. Sturdy abilitysi ile tek seferde OHKO olmasını engelliyor. O değilde Donphan'ın en iyi özelliklerinden biride Stealth Rock ve Rapid Spin kullanabilmesidir. Bu pokemonu Sun'da kullanmamızın sebebi hem güneşli havanın etkilerinden dolayı Water'a olan zayıflığı kaybolacaktır, hemde Rapid Spin öğrenebilen nadir pokemon olduğu için Fire tipi pokemonların Stealth Rock ve Spikes'a karşı hasar almasın diye Rapid Spin kullanacaktır. 120 Defense'a sahip olması ile birlikte Sun için kullanılabilen defansif pokemonlardan biridir.



Espeon


[Resim: 196.png]


Çoğu Fire türü pokemonlar Stealth Rock'tan hoşlanmazlar ve HP'sinin bir bölümü Stealth Rock yüzünden giderler. Espeon takımın Entry Hazard'a karşı kaldırılmasını sağlayacaktır. Bunu ise Espeon'un Magic Bounce abilitysine borçluyuz. Espeon Entry Hazards'ı sadece kaldırmak ile görevi olmuyor ayrıca Morning Sun öğrenebilmesi ile HP'sinin %66'ı doluyor. Yüksek Special Attack ve Speed statı ofansif olarak kullanılmaya değerdir. Hidden Power Fire kullanılarak Sun'dan yararlanabiliriz. Espeon'a Light Clay vererek Reflect ve Light Screen haraketlerini verebiliriz. Tabii bu defansif için.
(25-01-2013, 10:23 PM)Jolteon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ][Resim: tumblr_mgbba10WiC1qeohj1o1_500.jpg]
Harika ya :D
Rain takımlarını tercih ederim ben ama tabi tercih meselesi :D
Hail Team yapılacak mı ? Son zamanlarda hiç kullanılmıyorda
Şuan Smogon'da B/W Sand ve Hail Team incelemesi çıkmadı şuan internette aratırsan D/P için çıkar.